Автор Тема: Густ бело-сив чад при прво палење  (Прочитано 13663 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Густ бело-сив чад при прво палење
« Одговори #30 на: 30 Август 2012, 13:11:41 pm »
Па таков алат нема во секој сервис и како што спомна маршер обично велат абе шо ќе ми е мене таков алат ќе ја подесам и без него. Еве прашав овде во 2 овластени сервиси немаат таков алат. Го побарав и овој шо ја сервисираше вели дојди ќе ја подесам. Па му реков беше колата кај тебе зошто не ја подеси?? Ами вели на компјутер покажа во ред. Тој ниту видел ниту проверил на компјутер како е ниту пак знај да чита компјутер ама тоа е тоа. А LosiPatista треба да разбериш дека неможам за секој проблем да одам Скопје, а да ја оставам колата 2-3 дена таму па да се враќам назад и пак да ја земам воопшто не е евтино ниту пак можам со обврските на работа. А факт е дека во Битола нема салам сервис за опел и со оваа моја констатација многумина овде ќе се согласат.
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #31 на: 30 Август 2012, 13:22:15 pm »
А сепак проблмот ќе барам да го реши тој што ја сервисираше колата бидејќи сега се јавив во еден сервис и ми побараа 3000 ден. да гоподесат палењето и плус спомнаа дека можно е но немора да значи да е сега помала висината на деклата и дека можи тоа да прави проблем. Мислам дека после оваа информација некој овде ќе ме разбери зошто немоам за секој проблем да одам Скопје
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #32 на: 30 Август 2012, 13:52:30 pm »
Профф дали знаеш колку ти ја симнаа главата? дали е во дел од милиметар или цел и повеќе?
Ако е две три десети тогаш не треба да има никаков проблем.
Јас имам едно прашање ова е само кога ја палиш или и да речеме ќе дадеш гас и позади чади вака?

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #33 на: 30 Август 2012, 16:43:34 pm »
А сепак проблмот ќе барам да го реши тој што ја сервисираше колата бидејќи сега се јавив во еден сервис и ми побараа 3000 ден. да гоподесат палењето и плус спомнаа дека можно е но немора да значи да е сега помала висината на деклата и дека можи тоа да прави проблем. Мислам дека после оваа информација некој овде ќе ме разбери зошто немоам за секој проблем да одам Скопје
На тие глави фабрички не е дозволено симнување, т.е рамнење.меѓутоа искуствено може да поднесе до 0,30мм.
Може и повеќе ама бара симнување на сиецевите и стеблата од вентилите.
Чим ја монтирал и не фаќа на вентили, значи се е ок и не е проблемот со симнувањето.
На компјутер не може да ја штелува, затоа што има почетно статичко подесување, а за се понатака во однос на предвбризгувањето се грижи компјутерот во зависност од информациите што ги добива.Ова доколку се е во ред со тоа.
Не мора да е утната пумпата, може и брегастата да е промашена за многу  малку, за многу не може, ќе искрши вентили, а може и двете да се утнати.
Good luck...

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #34 на: 30 Август 2012, 16:59:06 pm »
Профф дали знаеш колку ти ја симнаа главата? дали е во дел од милиметар или цел и повеќе?
Ако е две три десети тогаш не треба да има никаков проблем.
Јас имам едно прашање ова е само кога ја палиш или и да речеме ќе дадеш гас и позади чади вака?
Па да ти кажам право незнам дали чади при додавање на гас кога се враќав пред некој ден од грција цело време бев прв, а пријателите позади не ми сигнализираа дека колата чади, а ове се случува само при палење и онаа количина на чад од клипот е на палење после околу 12 часа мирување. Чад има но во многу помала мера ако палењето е после сат, два угасен мотор. Во однос на однесувањето на колата немам замерки има снага, забрзува баш како и претходно,моторот работи мирно... Чадот и толку не ми пречи но ми пречи зголемената потрошувачка

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14234
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #35 на: 30 Август 2012, 17:00:55 pm »
Профф кој ти ја поправаше колата ако не е тајна?Деклата ја рамнеше кај Туранот?

п.с Онак,декла по Битолски е глава на мотор,била и ке остани  :D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #36 на: 30 Август 2012, 17:03:32 pm »
Good luck...
Фала маршер... се надевам ќе се среди ова ако не, се гледаме кај тебе :)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #37 на: 30 Август 2012, 17:06:19 pm »
Профф кој ти ја поправаше колата ако не е тајна?Деклата ја рамнеше кај Туранот?

п.с Онак,декла по Битолски е глава на мотор,била и ке остани  :D ;D ;D ;D
Не кај Туран.. во Прилеп ја сервисирав и рамнењето го правеа едни браќа таму незнам како им се вика работилницата но им е многу добро опремена и ги имаат сите можности за проверка и машинска обработка. Да ја правев овде ќе ја рамнев кај мене на работа

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #38 на: 01 Септември 2012, 17:51:31 pm »
Корегиран е аголот на палење. Интервенирано беше само на бош пумпата. Маршер уште еднаш докажа дека има 100% точност во претпоставките. Односот Desired Injection Quantity / Injecton Quantity беше 5.4/4.8. Сега нема ни трага од густиот бел чад само безначително црн чад при палење. За потрошуачката ќе можам дополнително да се изјаснам. Незнам дали е идеално подесено но се надевам ќе е задоволително, а и моторот сега има многу помек звук.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #39 на: 01 Септември 2012, 17:56:41 pm »
Корегиран е аголот на палење. Интервенирано беше само на бош пумпата. Нема ни трага од густиот бел чад. Сега има само безначително црн чад при палење. За потрошуачката ќе можам дополнително да се изјаснам. Незнам дали е идеално подесено но се надевам ќе е задоволително, а  и моторот работи со многу помек звук.
Така и треба..

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #40 на: 01 Септември 2012, 18:01:23 pm »
Marsher, секоја чест !

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #41 на: 01 Септември 2012, 21:06:28 pm »
И мене ми е мило што му заврши сагата на профф.

Честитки до Маршер, и најсериозно велам треба некој од БТ и другите градови да оди на Академија Маршер, па да отвори подружница на „Аутопрестиж“

п.с. барајте ме за консултант ;D ;D ;D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #42 на: 01 Септември 2012, 23:32:07 pm »
Јaс би рекол да има еднаш неделно по еден marsherday во Битола, Прилеп, Охрид.... :)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #43 на: 01 Септември 2012, 23:44:15 pm »
Admin благодарам што ја исчисти темата :)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #44 на: 01 Септември 2012, 23:47:03 pm »
Јaс би рекол да има еднаш неделно по еден marsherday во Битола, Прилеп, Охрид.... :)

Јас го чекам денот кога ке има 30% discount of chiptuning   :)