Автор Тема: Ваши искуства со Пајак службата  (Прочитано 32220 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Ваши искуства со Пајак службата
« Одговори #15 на: 28 Март 2011, 14:18:50 pm »
Мене не ми е јасно како смеат да оштетат возило при дигање...?
Ако не знаат како треба нека не работат, а ако не им чини пајак возилото нека набават ново...!!!
Ееден тон пари земаат нека инестираат малку во ново возило...!!!
Додека еден ден не се најде некој опашан да ги демолира нема да им дојде памет...!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55049
  • Махер
« Одговори #16 на: 28 Март 2011, 14:35:42 pm »
Ако не знаат како треба нека не работат, а ако не им чини пајак возилото нека набават ново...!!!
Додека еден ден не се најде некој опашан да ги демолира нема да им дојде памет...!
Сите пајаци се нови возила кои перфектно функционираат, во Скопје. Може да има некое оштетување на страницата ако се пикале за да стават шепи, ама ретко - скоро никогаш. Проблем не настанува ако се откачи врзаното возило и падне, пришто се откорне браник, крило, тркало, па има поголема штета која ќе биде признаена. Се има и ова случено, последно што сум видел на Авенсис. Таква е работата, сепак тие се компанија која е регистрирана за таква дејност. Само треба да се мнооооооооогу поактивни на критичните места во Скопје, особено во делот после битпазар или познат како Јаја Паша.

Еднаш ми се случи да ми ја дигнат колата пред Т-мобиле, ама одамна. И стоела таа, ја дигнале. Си одам накај дома, кола нема. Ајдеееее пајак велам. Добро. Ѕвонам во пајак и ми велат не е дигната таа кола... Е кога не ме стегна инфаркт тогаш. Бркај другари џандари, украдена колата - сред центар. Јави се во полиција се снимаат разговорите, да те има дека си пријавил. Ајде... И ми ѕвони телефон, абе тука ти е во пајак колата. Пффффффффффф, 44 кубика воздух излегоа од моите гради, платив колку платив, не ми ни текнува, и си ја земав. Ништо страшно што ја дигнале, веќе не се паркирам таму. Почнаа да дигаат, и нема веќе коли таму...
Ум за друг пат.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #17 на: 28 Март 2011, 14:49:49 pm »
Navodno , ako pri parkiranje go zaklucis volanot svrten poln levo ili desno pajak ne moze da ja krene kolata bidejki ne mozat da gi zakacat prednite trkala.

Ili ne?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #18 на: 28 Март 2011, 15:08:11 pm »
Navodno , ako pri parkiranje go zaklucis volanot svrten poln levo ili desno pajak ne moze da ja krene kolata bidejki ne mozat da gi zakacat prednite trkala.

Ili ne?
Трололололоооооооооооо. Везе немање до даска. Колце малце се вртат тркалата уствари... А и во 90% од паркирањата тркалата и така ти се ставени до крај. Ама има начин! Ако има саксија бетонска рецимо како пред Т-мобиле што се пред рампата, или многу висок тортоар може да го залепиш едното тркало на сантим од саксијата за да неможе да ја напика шепата. Пробано- работи. Само мојата стоеше пред рампата.
Само сега сум видел ставаат и „лавја канџа“ на тркалото, на оние зонските паркинзи. Незнам како се заработува таква казна, знам мене еднаш ми оставија ливче на брисач со уплатница да си платам казна. Ама нормално без канџа. Секако по грешка беше ставена казната и ми ја тргнаа, ама тоа ептен на почетокот.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #19 на: 28 Март 2011, 15:24:34 pm »
Ова е светска работа...Нити да креваш нити да се замараш...Чиста работа :)

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #20 на: 28 Март 2011, 15:28:41 pm »
Ова е светска работа...Нити да креваш нити да се замараш...Чиста работа :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За таа лавја канџа зборувам. А ако ти е забутана колата малце, смени резервно тркало и да заигра бонсекот во гаража. А после тоа ТИ и лично ТИ ќе си имаш своја Лавја канџа која ќе си ја ставиш на тој што најмногу го мразиш!!! Муахахахахахахахах!!!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #21 на: 28 Март 2011, 15:30:01 pm »
Sale, тоа служи ако се паркираш на паркинг, а не си платил. За него лек е бонсек, многу лесно се сечат. Еден пријател им реши еден блокатор и им го фрли в канта. Од тогаш не му блокираат тркало на службената.

Инаку пајак е ефикасен за говеда кои со своето непрописно паркирање создаваат метеж во сообраќајот, блокираат пешачки патеки, влезови од стнбени згради и гаражи и слично.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #22 на: 28 Март 2011, 17:14:38 pm »
Сите пајаци се нови возила кои перфектно функционираат, во Скопје. Може да има некое оштетување на страницата ако се пикале за да стават шепи, ама ретко - скоро никогаш. Проблем не настанува ако се откачи врзаното возило и падне, пришто се откорне браник, крило, тркало, па има поголема штета која ќе биде признаена. Се има и ова случено, последно што сум видел на Авенсис. Таква е работата, сепак тие се компанија која е регистрирана за таква дејност. Само треба да се мнооооооооогу поактивни на критичните места во Скопје, особено во делот после битпазар или познат како Јаја Паша.

Еднаш ми се случи да ми ја дигнат колата пред Т-мобиле, ама одамна. И стоела таа, ја дигнале. Си одам накај дома, кола нема. Ајдеееее пајак велам. Добро. Ѕвонам во пајак и ми велат не е дигната таа кола... Е кога не ме стегна инфаркт тогаш. Бркај другари џандари, украдена колата - сред центар. Јави се во полиција се снимаат разговорите, да те има дека си пријавил. Ајде... И ми ѕвони телефон, абе тука ти е во пајак колата. Пффффффффффф, 44 кубика воздух излегоа од моите гради, платив колку платив, не ми ни текнува, и си ја земав. Ништо страшно што ја дигнале, веќе не се паркирам таму. Почнаа да дигаат, и нема веќе коли таму...
Ум за друг пат.

Не знам не ми дигнале кола никој пат во Скопје затоа што се паркирам секогаш на паркинг...си плаќам и чао.
Ама еве на другарчињава им ги оштетиле колите...затоа ми беше чудно...како може!

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #23 на: 28 Март 2011, 19:57:42 pm »
Тоа на колцето јас и тато го демонтиравме еднаш  :D и го фрливме вканта
ЗЛАТЕН БОНСЕХ ЗЛАТЕН
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #24 на: 29 Март 2011, 21:05:36 pm »
Кој рече дека, ако до тротоар ја паркираш неможе да ти ја кренат колата...???

Може и тоа како, од другата страна ставаат и малце на сец ја повлекува... и аутомацки си ослобовува 20 цм за да ти ги стави и другите шепи :) и колата е веке на пајакот :)

Јас работам во полиција, и знам што е возможно, а што не :)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #25 на: 30 Март 2011, 03:03:56 am »
Кој рече дека, ако до тротоар ја паркираш неможе да ти ја кренат колата...???

Може и тоа како, од другата страна ставаат и малце на сец ја повлекува... и аутомацки си ослобовува 20 цм за да ти ги стави и другите шепи :) и колата е веке на пајакот :)

Јас работам во полиција, и знам што е возможно, а што не :)

рики не демне и пријавува :/

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #26 на: 30 Март 2011, 08:22:20 am »
Апаш си Иво :) Јас кажав како што е, за да не се излаже некој...

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #27 на: 30 Март 2011, 16:09:24 pm »
Апаш си Иво :) Јас кажав како што е, за да не се излаже некој...

се Шалам МорЕ   :) :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #28 на: 05 Април 2011, 12:45:17 pm »
Абе господ здравје да им даде и да ги поживее! Абе како можеше да имаат СООДВЕТНО решение за се на светов! Браво! Браво! Браво! Значи БРАВО!
Во некои земји ќе украдеш и ќе ти ја исечат раката, ќе направиш проневера и ќе ти ја исечат ногата, ПА ДА ВИДИШ ПОСЛЕ КАКО ЌЕ БИДЕШ ПОШТЕН!
Во некои земји се паркираат на Орце Николов, Ленинова, Јаја Паша и никој не ги пипа. Во други земји кои очигледно се перфекција, се тргаат тие коли. ПА ДА ВИДИШ ПОСЛЕ КАКО НЕМА ДА СЕ ПАРКИРААТ на Орце Николов, Ленинова и Јаја Паша.
Ќе трпам јас гужви како дебил.

Еве како всушност се решава проблем настанат од паркирани возила - еднаш засекогаш. Во месецот еднаш се проаѓа во произволен ден и готово. Чиста улица за тој месец. Секоја чест за тие перфектни битија кои имаат мозок. Ни казни ни проблеми, ни врски ни ништо. Едноставно совршено решение. Казната е пропорционална на примањата на корисникот на возилото, односно на вредноста на возилото.
« Последно менување: 05 Април 2011, 12:51:21 pm Deni »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #29 на: 05 Април 2011, 13:25:17 pm »
Па изгледа вака треба за да се стаи ред...жал ми е за коливе ама јеби га!!!
Од кога се преселив во куќата колата ја оставам во двор...вратата од дворот гледа на прометна улица...на кој како ќе ми текне ми пракира пред врата и не можам да си излезам од колата. Ставај знаци, пусти прави...џабе....ем се гледа дека у двор стои кола, ем па таа.
Уште пак синоќа на тераса пушам цигара и едно мајмунче со Аксент се паркира пред варта...му вика пријателе немој тука...ми вика Оти бе...шо..?? Затоа што ова што е внатре е кола и оди по земја, не е хелихоптер да летне....ако ја оставиш тука колата како да излезам од тебе...! Ааааааа аха...и се тргна мрморејки нешто...пцуеше изгледа :)
« Последно менување: 05 Април 2011, 13:27:00 pm Sportex »