Автор Тема: Што им е филмот на навивачите?  (Прочитано 7652 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Што им е филмот на навивачите?
« Одговори #30 на: 21 Август 2012, 12:37:50 pm »
Абе денешниве не се тепаат, онака да се истепаш. Него со камења со шипки по фаца. И тоа дечишта под 20 години. Испонафурани.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #31 на: 21 Август 2012, 14:20:39 pm »
За све ова криви се битолчанки и скопјанки. Едниве што се ебат ко змејови а другиве што не им даваат на битолчани...
Тие вторите колку се само поштени....па па па па па ...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #32 на: 21 Август 2012, 17:35:41 pm »
Поштени ко на поштарот да се :D :D :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #33 на: 21 Август 2012, 17:45:57 pm »
@Carpathian Lord Објасни што мислиш под ова :

Неофицијално Комитите сметаат дека сторителите се членови на навивачката група Шверцери. Еден од симпатизерите на фудбалскит клуб Вардар пред камерата на Сител сведочи за настанот.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #34 на: 21 Август 2012, 20:21:33 pm »
Вчерашниот или завчерашниот инцидент(не сум сигурен кога беше) кога беа нападнати Комитите во Скопје Север во возот враќајки се од натпреварот Напредок - Вардар во Кичево,за нападот ги посочија за ‘криви‘ Шверцерите.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #35 на: 21 Август 2012, 20:35:36 pm »
И втора работа...

Чкембарите колку што ми е мене познато речиси изумреа како навивачка група. Ако има реално уште максимум 10-тина души кои се по 40+ години и се курчат нешто ама во основа ништо посебно.

Се филмат нешто нормално, ама даааааалеку се под ниво во организација и слично со Комитите. На хартија сите ќе ти кажат дека си силна навивачка група и веб страни ќе извадат и се тоа, ама реално на терен долго време не се гледа на Чкембарите како навивчка сила, туку како копиљаци собрани да лечат фрустрации кога се игра со некој скопски тим, ама последните 10 години немам слушнато да дојде до тепачка меѓу комити и чкембари...или можда јас сум толку уходан во ова (а искрено не сум многу, ниту ме интересира).

Чекај друже, во втора лига беше празен стадионот, освем едно 200-300 луѓе, како што и се очекуваше. Ама затоа еве како изгледаше стадионот на првата утакмица по враќањето во Прва лига.

п.с За ракометот да не прајме муабет... нема појќе ракомет кај нас

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #36 на: 21 Август 2012, 22:17:12 pm »
Старите Чкембари да не ги именувам пак се трудат нешто околу групата,тие шо се ‘под‘ нив се као демек кул битанги,траги комедии,не ми се ни зборува.Дел од групата се тешки пропалици,дел деца со иднина ама сакаат да се изглупираат,поголем дел се 12-13 годишници. ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #37 на: 21 Август 2012, 23:32:35 pm »
изгледа не си уходан... и јас не сум.. темава ја отворив пошто стално слушам ова се десило она се десило.... п аимаше и една емисија цела со навивачите, си кажуваа прикаски каде што и како се десило тепачка ова она...

Ама си идел на МЗТ и рушел врати......и да не го заборавам Часлав

никад брат, ама никад... мое основно мото е дека со насилство ништо не се решава, a на утакмица се иде да се навива... сум бил на многу утакмици а кога ке почнеле гужви сум седел на страна и сум ги влечел лугето со мене што биле да се тргнат и да не учестввуваат... зашто тоа нема крај бе брат... ако истепаш некого, кад тад и тој ке те среди требе со своите пријатели, па ти ке мораш да викнеш повеке пријатлеи за да ги истепате нив, па он ке викне повеке за да те истепаат тебе, па ке мораш ти пак повеке... и тоа нема крај...

реков, насилството не е никакво решение... понекад е последно решение, кога веке си нападнат, брани се ама не напаѓај и гледај на мирен начин, со компромис, со договор да го решиш проблемот....

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Последно менување: 22 Август 2012, 09:29:48 am Chlink »

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #39 на: 22 Август 2012, 09:26:32 am »
изгледа не си уходан... и јас не сум.. темава ја отворив пошто стално слушам ова се десило она се десило.... п аимаше и една емисија цела со навивачите, си кажуваа прикаски каде што и како се десило тепачка ова она...

Ама си идел на МЗТ и рушел врати......и да не го заборавам Часлав

никад брат, ама никад... мое основно мото е дека со насилство ништо не се решава, a на утакмица се иде да се навива... сум бил на многу утакмици а кога ке почнеле гужви сум седел на страна и сум ги влечел лугето со мене што биле да се тргнат и да не учестввуваат... зашто тоа нема крај бе брат... ако истепаш некого, кад тад и тој ке те среди требе со своите пријатели, па ти ке мораш да викнеш повеке пријатлеи за да ги истепате нив, па он ке викне повеке за да те истепаат тебе, па ке мораш ти пак повеке... и тоа нема крај...

реков, насилството не е никакво решение... понекад е последно решение, кога веке си нападнат, брани се ама не напаѓај и гледај на мирен начин, со компромис, со договор да го решиш проблемот....

Точно дека со насилство (тепање) ништо не се решава, ама некогаш немаш избор.....нема да му дозволам на никој да ме пцуе и вреѓа а ја да го гледам и да пробам да му објаснам со зборови.......

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
« Одговори #40 на: 23 Август 2012, 22:49:27 pm »
јас стварно не разбирам зошто се применува насилство на спортски натпревари, не само кај нас туку низ целиот свет. ке се грабнат да се млатат ко стоки по улици и стадиони, а зошто?
и сто е најтрагично тие инциденти секогаш ке ги потикнат некои багабонти, ке ги напалат дечиштата на стадион и ајдеееееееееееееее урлај, крши, тепај. стварно безвезно.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #41 на: 24 Август 2012, 03:26:10 am »
токму за тоа прашање е отворена темава... среќа не се сврте на муабет комити-чкембари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #42 на: 02 Април 2013, 00:36:56 am »
јас стварно не разбирам зошто се применува насилство на спортски натпревари, не само кај нас туку низ целиот свет. ке се грабнат да се млатат ко стоки по улици и стадиони, а зошто?
и сто е најтрагично тие инциденти секогаш ке ги потикнат некои багабонти, ке ги напалат дечиштата на стадион и ајдеееееееееееееее урлај, крши, тепај. стварно безвезно.
Треблинка!!!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #43 на: 02 Април 2013, 00:51:11 am »
Sho razvien sport imame u drzvava pa uste i navijaci fanatici ni falat..
Abe " videla zabata go potkovuvaat konjot, pa i ona krenala noga".

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #44 на: 02 Април 2013, 12:46:30 pm »
Навивачите се можда единствените кои се грижат за спортот во Македонија.

А инцидентите се знае кој ги прави нафурани дечиња што гледаат филмови со таква тематика.
New blood of old school