Автор Тема: Фарбање на кола!  (Прочитано 36018 пати)

Отсутен donov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Фарбање на кола!
« на: 25 Март 2011, 10:31:10 am »
Епа дојде денот кога треба да си ја фарбам колата.Но имам еден проблем не можам да се одлуцам за боја ! Црна планирам да ја фарбам но не знам ни модел ни како може да испадне. Секако дека не планирам јас да изигравам авто лакер ;D но сакам бојата јас да си ја одберам. Некој совет која боја да ја користам сакам да биде како овие новите Audi A6 ШТО користат.Онака блескаво црна!  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55059
  • Махер
Одг: Фарбање на кола!
« Одговори #1 на: 25 Март 2011, 12:34:36 pm »
Сакаш светло-црна да ја фарбаш?

Отсутен donov

• Почетник
  • *
« Одговори #2 на: 25 Март 2011, 16:11:21 pm »
crna 100% не светла ако ја имаш запприметено ауди А6 бојата каква е ...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #3 на: 25 Март 2011, 18:57:53 pm »
На прелудето стои само темно зелена  ;) таква да си ја фарбаш
Да ја фарбаш со ауди зелена боја
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #4 на: 26 Март 2011, 02:38:19 am »
А да ја направиш жар црвена, или перла бела, или кавасаки зелена :)

Отсутен donov

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 26 Март 2011, 12:56:52 pm »
Абе нема да ја погодат јас мислам бојата...Пошто нели треба и тоа кај моторот да го префарбуваат внатре има некои делови кај што е лимарија значи ке треба комплетно да ја растурам и цела шасија на ново да ја фарбам. А остај тоа ке треба комплетно да ја истругам срната боја оти ке се најде некој лудак ке ја изгреби и ете ми беља. И јас имам мн мерак да ја фарбам перла бела ама... само поради тие причини не ја мењавам бојата. ;(

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #6 на: 26 Март 2011, 13:31:08 pm »
Епа не ја мењавај бојата, најпаметно ти е така?

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #7 на: 26 Март 2011, 13:38:12 pm »
Коа ке ја изгребе некој пак ке ти се познава затоа штонема да е погодат бојата скроз освен ако не стававаш спојка па ја фарбаш колата
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #8 на: 26 Март 2011, 23:44:37 pm »
Crna crna farbaj i ic k.. da ne te boli, zastani do nekoe audi ako tolku ti se svigja taa boja i zamoli covekot sto ja vozi da izdvoi nekolku minuti da najdete kakva e bojata po sifra. Probaj moze da bide na bagaznikot, koga ke go otvoris na nego od vnatresna strana treba da ima plocka i da pisuva sto boja e.

Davas pari kolku edna kola na staro sto vredi, proveri se ubavo pa cepaj.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #9 на: 02 Април 2011, 21:01:36 pm »
Jas farbav crna na mojot..crn bese(akrilen), no otidov vo vw avto salon i zedov kod za boja od nov golf 6ka i so toj kod otidov vo ducan za avto boi i istata ja izmesaa i ja odnesov kaj avto lakerot i mozam da kazam deka odlicno ispadna...ako tolku sakas od audi a6, najdi covek so takvo audi, otvori go bagaznikot i kaj rezervnoto trkalo bi trebalo da ima liste na koe sto e naveden kodot od bojata

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14434
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10 на: 25 Април 2011, 16:48:27 pm »
me interesira kolku se dvizi cenata za celosno farbanje na voziloto...cisto informativno za da napravam sporedba so cenite vo mojot grad(Bitola)...zboruvam za kvalitetno farbanje a ne za slakanje....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3825
« Одговори #11 на: 26 Јануари 2012, 02:11:12 am »
me interesira kolku se dvizi cenata za celosno farbanje na voziloto...cisto informativno za da napravam sporedba so cenite vo mojot grad(Bitola)...zboruvam za kvalitetno farbanje a ne za slakanje....
Zavisi do bojata be coek i do goleminata na kolata okulu 500 evra za pomalecko kolice od tipot na fiat punto so metalik boja

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
« Одговори #12 на: 30 Март 2012, 09:53:09 am »
еве веке почната тема па да прашам нешто и јас, кај би можел да ја однесам да ја офарбам мојата само да ми ја исфарбаат нема спремање такви работи посо ептен напред има ситницки јас ке ги средам само да ми ја ишприцаат во комора се одлучив и за боја зелена од кавасаки или од RS FOKUSOT зелената мозе помош за некој добар фарбар
:D :D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43991
  • Il Moderatore
« Одговори #13 на: 30 Март 2012, 10:43:07 am »
Сакаш светло-црна да ја фарбаш?
Damn! ;D ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #14 на: 30 Март 2012, 11:35:39 am »
Ова ти е Diamond Black ...