Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 266167 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #255 на: 18 Јули 2013, 11:19:32 am »
Во ред. Јас не мислам така.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #256 на: 18 Јули 2013, 11:22:07 am »

Извини вака, ама... што има да мислиш или не? Ти раскажав ситуации кои навистина се случиле. Тоа е исто ја да ти викам „лакмус менува боја во киселина и можам да ти покажам“ а ти ми викаш „Во ред. Јас не мислам така.“.

Да пробам вака да илустрирам. Aко офроуд способностите ги мериме на скала од 1 до 10, каде што обична кола е 1 а лада нива 10, ова ќе има оценка 2. Далеку од 10 но поголемо од 1. Дали ова ти звучи прифатливо? Или ни ова не се признава?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #257 на: 18 Јули 2013, 11:23:37 am »
Има ова 2вд кашкаи некоја електроника која го блокира тркалото кое пролизгува за да добие тракција оноа кое не се врти во моментот?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #258 на: 18 Јули 2013, 11:26:14 am »
Има ова 2вд кашкаи некоја електроника која го блокира тркалото кое пролизгува за да добие тракција оноа кое не се врти во моментот?

Искрено - не знам  ??? Не е тоа тракшн контрол??

Ако нешто значи, до сега не ми се случило на лизгава подлога едното тркало да стои, а другото да шлајфува ко лудо.

Луѓе, не се ежете, неќам да кажам дека кашкаи е способен офроудер. Сакам само да кажам дека е бољи од обична кола. That's it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #259 на: 18 Јули 2013, 11:27:37 am »

Извини вака, ама... што има да мислиш или не? Ти раскажав ситуации кои навистина се случиле. Тоа е исто ја да ти викам „лакмус менува боја во киселина и можам да ти покажам“ а ти ми викаш „Во ред. Јас не мислам така.“.

Да пробам вака да илустрирам. Aко офроуд способностите ги мериме на скала од 1 до 10, каде што обична кола е 1 а лада нива 10, ова ќе има оценка 2. Далеку од 10 но поголемо од 1. Дали ова ти звучи прифатливо? Или ни ова не се признава?
Јас исто така ти кажав реална ситуација. Која се случила, и се случуваше редовно 7 години по ред, кога си играм дрндупка со сите коли и џипови наоколу со моето возило. Колата не мрднала сантим. АБС не се уклучи на патот. Стоеа децата со запален оган покрај џиповите. Колоооони на цела стража. Два пати во една година само.
Што има ти да мислиш или не.

Искрено - не знам  ??? Не е тоа тракшн контрол??

Ако нешто значи, до сега не ми се случило на лизгава подлога едното тркало да стои, а другото да шлајфува ко лудо.
Тоа се вика блокада на диференцијал, и го нема Кашкаито, а и да го има не работи како и на сите сувови (Освен Форестер, вистинско Quattro и личните им).

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #261 на: 18 Јули 2013, 11:30:30 am »
Џабе е двојката, ако не знаеме другите како котираат. Можеби тенк има тројка, а Хеликоптер 4.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #262 на: 18 Јули 2013, 11:33:15 am »
Тоа се вика блокада на диференцијал, и го нема Кашкаито, а и да го има не работи како и на сите сувови (Освен Форестер, вистинско Quattro и личните им).

Блокажа на диференцијал е механички дивајс кои работи идискриминативно во однос на подлогата. Мојата кола нема блокажа на диференцијал. Но, Симо прашуваше електроника, јас го замислив нешто како EBD ама за погон, не за кочење. И не знам дали има. Знам дека - повторувам - до сега не се десило едното тркало да стои, а другото да врти у место. Дали е во прашање електроска дистрибуција на торкот или среќа - не знам.

Како се вика тој систем? Како да го барам? Има ESP, EBD, ABS, TCS. Не е TCS?

Џабе е двојката, ако не знаеме другите како котираат. Можеби тенк има тројка, а Хеликоптер 4.

ОК, во право си, иако ти реков дека во замислениот систем обична кола е 1 а нива 10. Нека остане тогаш на тоа дека со нисанот ќе се качам на Томорос (проверено), а со обична кола не (проверено).

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #263 на: 18 Јули 2013, 11:41:02 am »
Во тој систем моите коли се 0, а редовно си одам на скијање и возам по снег..... чуден систем :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #264 на: 18 Јули 2013, 11:42:33 am »
Во тој систем моите коли се 0, а редовно си одам на скијање и возам по снег..... чуден систем :)
A јас мачкам СУВови на стража кои чекаат да го исчистат снегот со запалено огинче... Чуден indeed.  :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #265 на: 18 Јули 2013, 11:43:17 am »

Кој збори за, просто, возење по снег? Јас не.

Системот е арбитрарен и се базира на емпирискиот факт дека лада нива совладува потешки терени од голф. Не знам што не се разбира тука.

A јас мачкам СУВови на стража кои чекаат да го исчистат снегот со запалено огинче... Чуден indeed.  :)

Mojот „систем“ не се однесува на коли со несоодветни гуми. Не го тупете сеа крф му јебем, јасно беше ко ден што сакам да кажам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Последно менување: 18 Јули 2013, 22:27:57 pm Deni »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #267 на: 18 Јули 2013, 23:34:27 pm »
Според мене, двата неприкосновени офф роад кралеви:

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #268 на: 18 Јули 2013, 23:36:36 pm »
И претходно било, ама си вреди видеово:

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #269 на: 19 Јули 2013, 02:50:01 am »
Филип мерено на твојава скала со оглед на тоа каква оценка си дал на твоето возило, моево треба да има оценка 3?

хинт: Маврово пред влезот за двоседот.

„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“