Автор Тема: Opel Astra 1.4T 140KS  (Прочитано 34695 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Opel Astra 1.4T 140KS
« Одговори #60 на: 29 Март 2011, 14:51:39 pm »
не не, ќе видиш повеќе од 10 нема теоретски шанси да ти троши.

Ако сакаш да измериш заеби компјутер, тури во една кантичка неколку литри бензин, во резервар стави 10 и види колку ќе тераш, јас гарантирам дека ќе одиш и над 100. Само немој баш во најголемите гужви да влагаш, на пример да одиш од кај рамстор, за таква вожња нема мерило, и овие со дизеливе ќе трошат над 10.

А богами тешко....:D  Јас ти ја давам еве и ако успееш да напраиш да пишува 10 напред кај просечна потрошувачка за поминати километри (да не се помалку од 10 км) капа ти симнувам. Не Рамстор, отаде Рамстор вози ја ако сакаш.
Еднаш на еден друг сајт опишав пример кога комшијата шофер се кладеше дека ќе ја стегнел над 10.
Па испадна 8,6 или 8,7 веќе и не се сеќавам точно.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #61 на: 29 Март 2011, 14:58:25 pm »

Ако сакаш да измериш заеби компјутер, тури во една кантичка неколку литри бензин, во резервар стави 10 и види колку ќе тераш, јас гарантирам дека ќе одиш и над 100. Само немој баш во најголемите гужви да влагаш, на пример да одиш од кај рамстор, за таква вожња нема мерило, и овие со дизеливе ќе трошат над 10.

А богами тешко....:D  Јас ти ја давам еве и ако успееш да напраиш да пишува 10 напред кај просечна потрошувачка за поминати километри (да не се помалку од 10 км) капа ти симнувам. Не Рамстор, отаде Рамстор вози ја ако сакаш.
Еднаш на еден друг сајт опишав пример кога комшијата шофер се кладеше дека ќе ја стегнел над 10.

Тоа го кажав како заебанција, иначе да ми ја дадеш колата јас ќе и направам 10 ако сакаш и во колите ќе се кладиме. Ама не борд ова она, него на бензиска со празен резервар и ставање 10 литра и ми ја даваш ако успее да помине 100 километри со моја вожнња ти си победник.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #62 на: 29 Март 2011, 15:04:21 pm »

А богами тешко....:D  Јас ти ја давам еве и ако успееш да напраиш да пишува 10 напред кај просечна потрошувачка за поминати километри (да не се помалку од 10 км) капа ти симнувам. Не Рамстор, отаде Рамстор вози ја ако сакаш.

Тоа го кажав како заебанција, иначе да ми ја дадеш колата јас ќе и направам 10 ако сакаш и во колите ќе се кладиме. Ама не борд ова она, него на бензиска со празен резервар и ставање 10 литра и ми ја даваш ако успее да помине 100 километри со моја вожнња ти си победник.

Tака не знам и не сум мерел.....и не се кладам за нешто што не сум видел со свои очи....поготово не во колите....оти итаљански коли да простиш нејќу... :D
Тоа беше по борд....со канта лари...не знам..не сум мерел,

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #63 на: 29 Март 2011, 15:08:37 pm »

А богами тешко....:D  Јас ти ја давам еве и ако успееш да напраиш да пишува 10 напред кај просечна потрошувачка за поминати километри (да не се помалку од 10 км) капа ти симнувам. Не Рамстор, отаде Рамстор вози ја ако сакаш.

Тајната е гужва. Да стоиш и да троши, ама пак не е многу. Тешко ќе испадне десет турбо дизелот. Мрднеш ли да почне да се движи џабе ти е, отиде под 9. Знам од искуство, јас фиестата околу 8 си е ако ја газиш, ама ај ќе речеш мала кола. Јетито 2.0 ТДи 4х4 го здробив, мајката му ја расплакав, џабе 8,6. Штом вози - не троши над 10.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #64 на: 29 Март 2011, 15:10:49 pm »

Тајната е гужва. Да стоиш и да троши, ама пак не е многу. Тешко ќе испадне десет турбо дизелот. Мрднеш ли да почне да се движи џабе ти е, отиде под 9. Знам од искуство, јас фиестата околу 8 си е ако ја газиш, ама ај ќе речеш мала кола. Јетито 2.0 ТДи 4х4 го здробив, мајката му ја расплакав, џабе 8,6. Штом вози - не троши над 10.

Аре кога стое у место воа моево само гасе...ебаго...дури неко пат забраам коа ќе пуштам кумплуг ми гасе.
Значи одбијте ги тие стоења....

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #65 на: 29 Март 2011, 15:15:11 pm »

Апсолутно си во право ......може да покаже и 11 ако возиш лазенката тргни запри и го исклучиш старт -стоп системот ама чим излезеш малку на правец и ставиш 3/та одма паѓа испод 8 на бордот.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #66 на: 29 Март 2011, 15:22:20 pm »
Епа затоа викам ја :D, помини еднаш од кај рамстор и ќе видиш што се 200 метри за 1 саат :D. Со газење ќе му извадам мислам 8.5 до 9.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #67 на: 29 Март 2011, 16:00:32 pm »
Епа затоа викам ја :D, помини еднаш од кај рамстор и ќе видиш што се 200 метри за 1 саат :D. Со газење ќе му извадам мислам 8.5 до 9.

Су поминал ебаго и тоа не еднаш, ама не су ресетирал борд баш тогаш, не ми било значајно ама сум сум возел 4 до 5 пати у најголема гужва низ Софија....кога си идат од работа... е тогаш да видиш што е лазење.....2 и пол часа излегував точно од центар до излез на Софија па не покажа ни тогаш повеќе од 8.... ама со старт/стоп уклучен.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #68 на: 29 Март 2011, 16:05:44 pm »
Еееее друже кажи ми кое време има Гужва во софија. Одприлика од толку до толку да ми кажеш. Сега во петок идам па да знам, зошто сите викаат дека многу големи гужви имало.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #69 на: 29 Март 2011, 16:10:01 pm »

Су поминал ебаго и тоа не еднаш, ама не су ресетирал борд баш тогаш, не ми било значајно ама сум сум возел 4 до 5 пати у најголема гужва низ Софија....кога си идат од работа... е тогаш да видиш што е лазење.....2 и пол часа излегував точно од центар до излез на Софија па не покажа ни тогаш повеќе од 8.... ама со старт/стоп уклучен.

Зборам баш за сега да поминеш. Дека улицата се прави, и пола е раскопана пола е како што си беше и сегужваат сите еден преку друг.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #70 на: 29 Март 2011, 16:11:59 pm »
Еееее друже кажи ми кое време има Гужва во софија. Одприлика од толку до толку да ми кажеш. Сега во петок идам па да знам, зошто сите викаат дека многу големи гужви имало.

Катастрофа е друже и тоа невидена. Да знаеш дека има улици кои се прават и се затворени за сообраќај, така да може и гармин да не ти помага да се снајдеш ако не го знаеш патот. Ја се утепав вртејќи низ град последниот пат додека најдов една фирма каде не сум бил досега, додека рачунаше лајноно од каде треба да одам, да завртам живци искинав и џандари ме запраа и ме ебаа 20 левчета оти гледајќи у Гарминон поминав на жолто.
Како и да е, избегнувај да возиш низ град од 8 до 10 сабајле и од 4 до 6 попладне....Ама по Бугарско време... :) Тогаш е катанга а инаку гужва има стално, нема бегање.
Ако имаш ниско профилни, земи си перница za под газ за она коцкине на влез во Софија.... :D Ни ги менуваат ни ги пустат како национално богатство да им се.
« Последно менување: 29 Март 2011, 16:14:11 pm Sportex »

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #71 на: 29 Март 2011, 16:22:55 pm »
Де бе да им еб.. прошли пат кога бев во ќустенил се правеа улиците сега во софија. Што да се прај ќе мора да туркаме некако. Иначе на ГПС ов има и функција за пешачко наведување. Ќе запалиме патиките. :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #72 на: 15 Април 2011, 21:46:29 pm »
izvini drugarce mozda kasnam..so srekja da go vozis voziloto..za krckanjeto se vinovni ulicite veruj poso imame epten "dobri" ulici..a za potrosnjata taka ke ti bide do 10-15000 km dodeka se razraboti motorot..taka znam ne me drzi za zbor..poz
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Gaston

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
« Одговори #73 на: 05 Август 2011, 09:26:54 am »
Да напраам еден апдејт на инфо што се дешава со астрава.

Потрошувачката се намали драматично, дали дека се погоди да возам и на отворен пат и дека надминав 10 000 (еднаш до хрватска, 2 пати охрид, еднаш грчка) и сеа просечна вика 9. Со оваа цифра мислам дека се живее.

Ако некого го интересира, не праи разлика моторов со македонски бензин (од која било бензинска, било 95 било 98 сеедно му е) и грчки бензин, да му стаиш адитиви (октанатори) или да не му стаиш - ништо не праи разлика. Можда и има некој бенефит, али изгледа толку е мал што не се осеќа.

Колава малце ја поднаучив, видов до кај и е лимитот и стварно не е лоша што се однесува до држење на пат, мислам не само што не е лоша туку мислам дека е и супер забавна. Дури некад кога ептен ќе претерам и срце ми застанува и чекам да се деси нешто „недај боже“, колава проаѓа ко од шала. Возев голф 6-ка со убава опрема, нископрофилни, убав мотор (TSI 122 коња) и неможев да сватам зашто по сите ривјуа толку го фалат подвозјето на голфот кога во споредба со астрава дури е смешен - ко да е кола од пред 2 генерации. И заклучоков е од мене што сум пристрасен кон голф и коа го глеам од надвор и внатре стварно ми е неспоредливо најубав во таа класа. А ете, можда ја се научив на астрава па не го контам голфот, незнам.

Ама, тоа крцкањето што го снема сеа пак се појави и тоа не да се појави - стана оркестар! Више незнам од која страна крцка, тропка, цвичи, квичи дури и на рамен новоасфалтиран пат. Ја однесов еднаш на сервис за тоа. Од кај ти крцка викаат? ОД КАДЕ НЕ ВИКАМ, ама највише ми смета од централната конзола. Ок, го средија тоа ставиле некои мали сунѓерчиња и сеа од таму нема звуци. Али затоа сеа од кај брзиномерот, пластиката на средина кај мењачот и наслонот за рака, од позади нешто што неможам да го лоцирам и сеа од вчера најново е што почна тоа кожата од возачкото седиште од нешто да се трља и праи некој звук абе неподнослив.
До толку не ми праи тоа крцкањето ќеф што веќе размислувам да се откачам од неа...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #74 на: 05 Август 2011, 09:31:29 am »
Добро е, добро е...

Те вади отворениот пат... :)

Пробај во град, земи тестирај ја месец дена... па кажи...