Автор Тема: Совети за Алфа Ромео Брера!  (Прочитано 15554 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Совети за Алфа Ромео Брера!
« Одговори #30 на: 09 Август 2012, 13:21:05 pm »
А дали примети дека се со автоматски менувач?

Јасен ми е моментот со „сончев(панорамски) кров“ само според мене тоа не треба да биде пресудно. Ако го има, добро, ако не тоа е тоа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #31 на: 09 Август 2012, 13:21:41 pm »
Ауу, ги гледам цениве... ќе се вози Брера наскоро ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #34 на: 09 Август 2012, 13:28:52 pm »
Ауу, ги гледам цениве... ќе се вози Брера наскоро ;D ;D
Ќе се мења стилото а?  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #35 на: 09 Август 2012, 13:29:05 pm »
така личи... :) Логичен апгрејд ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #36 на: 09 Август 2012, 13:31:16 pm »
Како ќе му легне у гаража една 159ка и една Брера леле мори мајко :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #37 на: 09 Август 2012, 13:37:41 pm »
166 не ја мењам за 159. Тоа веќе си го елаборирав во глава (до некаде) ;)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #38 на: 09 Август 2012, 15:29:02 pm »
Јас лично без размислување би ги избегнувал Италија и Франција како дестинации за купување кола.

Швајцарија, Холандија и Германија ти се дефинитивно најдобри ако бараш квалитет и беспрекорно чувана кола за малку повеќе пари него Италија/Франција. Најскапа ти е Швајцарија ама од одржавање до екстра работи кои им ги прават за колите наменети за швајцарски пазар - тоа никаде нема да го најдеш.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #40 на: 09 Август 2012, 17:31:28 pm »
Tuka ke gi vnesesh site podatoci za avtomobilot,i ke ti ja dade negovata kataloshka vrednost... Izleguva 14 700e.
http://dat.de/fzgwerte/index.php?action=fzgsearch&jsessionid=68B0F18715B5831BE3DE0CD2BFC7096D&lang=d&stamp=1344526162&view=

Na ovaa cena se presmetuva 18% danok,koj najprvo ti go vrakaat tamu,ama posle tuka pak ke go platis.

I plus akciza za kola koja spaga vo taa cenovna grupa,neznam kolku procenti beshe.

EDIT: 6%, eve ti tabela  http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=285

A ova kako tece celata procedura: http://www.customs.gov.mk/ShowNews.aspx?ItemID=1377&mid=1099&tabId=1&tabindex=0

EDIT 2: Se na se ne bi trebalo da izleze kolata poveke od 17000 so site trosoci, sitni i krupni.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #41 на: 09 Август 2012, 17:56:49 pm »
Tuka ke gi vnesesh site podatoci za avtomobilot,i ke ti ja dade negovata kataloshka vrednost... Izleguva 14 700e.
http://dat.de/fzgwerte/index.php?action=fzgsearch&jsessionid=68B0F18715B5831BE3DE0CD2BFC7096D&lang=d&stamp=1344526162&view=

Na ovaa cena se presmetuva 18% danok,koj najprvo ti go vrakaat tamu,ama posle tuka pak ke go platis.

I plus akciza za kola koja spaga vo taa cenovna grupa,neznam kolku procenti beshe.

EDIT: 6%, eve ti tabela  http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=285

A ova kako tece celata procedura: http://www.customs.gov.mk/ShowNews.aspx?ItemID=1377&mid=1099&tabId=1&tabindex=0

EDIT 2: Se na se ne bi trebalo da izleze kolata poveke od 17000 so site trosoci, sitni i krupni.

фала :D

EDIT: пошо гледам дека знаеш кај оваа погоре што ја стаивме има бруто и нето цена што значи тоа? и како се рачуна пример: 14000 евра + 18% + 2% акциза?

п.с. ова ми го пишаа од една шпедиција што пишав маил
Carinski davacki 5% - Ako ima EUR 1 -dokument za poteklo od Evropska Unija ne se zasmetuva.

Akciza od 0 %  do 18 % vo zavisnost od vrednosta na voziloto koja se utvrduva od strana na carinarnica soglasno germanskiot cenovnik za polovni vozila Swrake.

DDV 18 % koe se zasmetuva na: vrednosta na voziloto + transportni trosoci ( 300 ) Euri po vozilo + carina 5 % (ako ima )+ Ekoloska taksa 5000,00 Denari + Akciza ( napomena za vozila cija vrednost ne nadminuva 3000 Euri Akcizata e 0 %).
« Последно менување: 09 Август 2012, 20:22:56 pm Cranium »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 09 Август 2012, 19:44:55 pm »
Добар линк - може да се процени реално колку чини возилото :) Мене алфата ми е 5250 без давачки, а стилото ми е 2430 ;D ;D

Отсутен Kazaam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
« Одговори #43 на: 09 Август 2012, 20:47:55 pm »
Да не те предомислувам, ама погледнија и Алфа ГТ.

Мене ми изгледа доста поатрактивно од Брерата, а и доста попрактична е. Ме потсетија сликиве дека позади нема место ич, а ако си некој ко мене од 190, задните седишта може да ти служат само како замеза за багажникот, пошто ни дете не може да седне на нив. Плус и доста поевтина може да ја најдеш.

Сепак, твој избор е, што и да најдеш да те служи многу стотици илјади километри :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 09 Август 2012, 20:56:46 pm »
Не е многу подарежливо и ГТ-то назад, поради ниско спуштениот кров. Слични се, позади само деца, ама пошто е за млад чоек, ич да не му се секираш :) Мала цена е тоа за така добар изглед како надворешен така и внатрешен.  За мене, Брерата е светлосни години пред ГТ-то во дизајн и изглед на екстериер и ентериер.