Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3439134 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
кога има 3 ленти,има лента за застанување,возење и претекнување
што значи и 80 да вози треба на средна лента да e,ако ти смета некој што се влече по автопат а мене ми смета,лев жмигавец и прелетај го,нема потреба од комплицирање

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Дечки многу збориме..не е тоа у МК, друг закон, други правила :) мислам дека у средна со таа брзина НЕ смее да вози :S тоа ти е исто ко кај нас коа се влечат у лева или примерите на Дени :S

Отсутен nsx-r

• Легенда
не сум сигурен,но мислам дека 40 испод тоа што е дозволено смееш на автопат,поспоро не

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6836
не сум сигурен,но мислам дека 40 испод тоа што е дозволено смееш на автопат,поспоро не

Во мкд ако возилото неможе 60 км да ти развие, несмееш на автопат да го возиш

На она клипчено, тој со нивата ама им улета на џандарите хиихихихи :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7240
  • French diamond
Арно си вози тој со матизот, а и ти Дени незнам шо се буниш толку, ко и ти возиш косачка со 60 коња. Да збора Томи или некој со слична кола ќе разберам, ама вака...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не сте во право. На тој автопат има 4 ленти, нај левата скоро не се ни користи, тука возат само многу брзо или полиција, пожарна и сл. Таа втора лента е уствари за претицување. Ама ипак не би изреагирал така, можда би го застанал на шамарница некоја ама сигурно не би го превртел. Луд е овој :D можда се збунил човекот нешто :D

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
абе како направивте вие како да овој НАМЕРНО сакаше да го удри и преврти :D
кој би си ја кршел колата затоа што некој друг го изнервирал што возел во БРЗАТА ЛЕНТА.. не верувам дека има такви луге што би напраиле такво нешто...
а дека е крив и овој со матизот тука нема сомнение, само другиов се загледал негде изгледа па затоа ова вака :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7574
@Fic, вртење колата назад, и кај ке го начекам оној будалата со Лада, главата од асфалт удирање!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
@Fic, вртење колата назад, и кај ке го начекам оној будалата со Лада, главата од асфалт удирање!

И јас го помислив истото :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
ама се преврти матизон,пердув ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Not a valid youtube URLNot a valid youtube URLNot a valid youtube URL

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55108
  • Махер
Еве ја македонскта стока што вози во средна лента. Снимано е од Матиз кој се движи со брзина колку што е дозволено 120кмч. Денес. Значи рачуној колку споро се влече стоката по СРЕДНА лента. На крајот се гледа дека има 3 ленти + 1 за десно исклулучување. ЗНАЧИ ЗА КОГО Е ДЕСНАТА ЛЕНТА, АКО НЕ Е ЗА СТОКА КОЈА ВОЗИ 85 на автопат? ЗА КОГО ОБЈАСНЕТЕ МИ!? Лепра да фатат.

Арно си вози тој со матизот, а и ти Дени незнам шо се буниш толку, ко и ти возиш косачка со 60 коња. Да збора Томи или некој со слична кола ќе разберам, ама вака...
Не вози арно. Да умре требало во сообраќајката. На радар 171кмч иде мојата, така да бркај работа колку коња е. Секогаш возам прописно 10-40кмч над дозволеното- како што е ред.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ЗНАЧИ ЗА КОГО Е ДЕСНАТА ЛЕНТА, АКО НЕ Е ЗА СТОКА КОЈА ВОЗИ 85 на автопат? ЗА КОГО ОБЈАСНЕТЕ МИ!? Лепра да фатат.

Имаш на повеќе места табли. Средната лента е за ВОЗЕЊЕ (да, и со 85), а левата за ПРЕТЕКНУВАЊЕ. Десната е за ЗАСТАНУВАЊЕ (во случај на итна потреба).

120 е МАКСИМАЛНА, а не МИНИМАЛНА брзина!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55108
  • Махер
Десната за застанување? Ова барам на писмено да ми се даде. Со испрекината линија да е означена лента за застанување.

На писмено колега вакви глупости. Посебно со големи букви кога ги пишуваш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34301
  • Таков е животот... јебига
ЈАс возам и бавна и брза и многу брза кола. И мене ми е многу јасно кога и каде и со која брзина треба да се вози. Затоа се ограничувањата од 120 на час, таму каде има разновидност од возила. Ако некој вози 80 па и 60 а ти возиш 120 пак има добра шанса да се реагира на време. А за _______ кои не знаат дека ако возат 140 наместо 120 ќе стигнат 5 минути порано од некој друг или пак ќе се сретнат на патарината само казни и земање возачки треба. Simple as that.

Десната за застанување? Ова барам на писмено да ми се даде. Со испрекината линија да е означена лента за застанување.

Па излези на автопат и прочитај бе Дени, тиу пишува на самите знаци, за возење, за претекнување и за застанување. Со кирилица ти пишува на македонски јазик.