Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3920014 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Плаќаат Македонија Пат, не баш лесно али плаќаат ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Колку ли ќе треба да плати Македонија Пат за ова ? ? ? ?

Колку платила до сега :)

Не ми се веруваше кога другарче удрил со 100 км/ч во куче на истиов автопат ( колата партали) и полицијата при снимање му рекла дека кучето го донел отпосле. Стока !

Ако до донел одпосле, кај удрил дечкото во замислена преграда во воздухот?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4136
Срамотилоци, да мавнеш крава на автопат. Треба да си даде отказ раководството од Македонија Пат после ова. Исто така незнам дали имате приметено, после петровец патарината кога се исклучуваш за Велес надесно, при крајот на приклучокот секогаш има по неколку кокошки кои слободно си шеткаат на лентата за застанување, а неретко знаати да дојдат на лентите за возење. Да биде ситуацијата по комична, 1-200м после кокошките доста често стои полиција и ловат со радар. Доволно е некој само инсиктивно да проба да одбегне некоја од кокошките и ете ти ја бељата. Срамотилоци.

П.С. Банза од мое искуство не плаќаат Македонија пат воопшто, по 2 год се чека.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Се чека додека да заврши судскиот спор, вонсудски нема шанси да ти платат ;)

Нареден пат ангажирајте адвокат и ќе си платат, со чекање од отприлика година дена, али и камата има во тој случај.

Отсутен Sase_91

• Сениор
Не за исплата од штета, за стопански спорови станува збор. Мора секој денар со влечкање по судови да се исплати.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
За било што мора на суд со нив, немаат пари баш за давање :) Ако треба некаква правна помош викај.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9525
недај боже нешто вакво на некого да се случи, ебемти и пари и се

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
недај боже нешто вакво на некого да се случи, ебемти и пари и се

Тоа е поентата, се цингачат ако удриш куче, сега јеботе крава удриле луѓево, па сигурно не ја домкнале на аутопут за да бараат оштета. А млад човечки живот е отиден. Македонија Пат треба малце повеќе да се концентрира на услугата, а не само патарини да собира.

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 252
http://kajgana.com/eden-zaginat-vo-soobrakjajka-na-avtopatot-veles-skopje
Ја видов вчера дешавкава, кога се враќав од охрид ама поминав до битола, па од таа страна се враќавме. Реното за малце немаше излетано во ендек доле покрај патот, колку што успеав да видам не беше лагуната премногу оштетена па се понадевав дека освен кравата немаше други загинати. ти се посерам на македонија пат, срамота е бе толкава животиња на пат да прошета, кравата беше огромна, зафаќаше цела лента и више.

Каде поточно...Катланово ?

Одма на излез од Велес...кога ќе ја поминеш бензиската по угорницата, одма тука на излезот беше мавната кравата ! :S  Страшна работа !
Рамните патишта се за брзите коли, кривините се за брзите возачи !!!

http://imageshack.us/photo/my-images/707/opelastragpixelforum.jpg/

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Срамотилоци, да мавнеш крава на автопат. Треба да си даде отказ раководството од Македонија Пат после ова. Исто така незнам дали имате приметено, после петровец патарината кога се исклучуваш за Велес надесно, при крајот на приклучокот секогаш има по неколку кокошки кои слободно си шеткаат на лентата за застанување, а неретко знаати да дојдат на лентите за возење. Да биде ситуацијата по комична, 1-200м после кокошките доста често стои полиција и ловат со радар. Доволно е некој само инсиктивно да проба да одбегне некоја од кокошките и ете ти ја бељата. Срамотилоци.

П.С. Банза од мое искуство не плаќаат Македонија пат воопшто, по 2 год се чека.

Бели се коошките од галичките...не можеш да не ги видиш!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
sekogas gledam da capnam nekoja da mu tekne na stopanot da si gi pribere ali brzi se mameto   ;D ;D ;D ;D
inace plaka makedonija pat, a dali vi teknuva na tipceto sto  postaveno za direktor ili nekoja slicna pozicija kaj sto pisal deka znae angliski nesto kako" jes i nov englis"  ;D ;D ;D ;D nepismenjak tezok..... ;)

Отсутен Sase_91

• Сениор
Може да им се направи некоја тактика со просо. Инаку кога некоја од кокошките ќе биде згазната, другите одат да ја к'ваат и среде автопат да е, па тогаш е шансата за масакар  :) Барем колку што им ја имам приметено тактиката

П.С. На кој му треба нов браник, хладњак, интеркулер.... Сега знае каде може да го набави за 30 ден :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Зеро ќе се моли да ги префрли постовите во нова тема која ќе биде наречена , кокошки и петли ;D ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
Петли има подоле малце, после подвожњакот на долништето кај што е клучката Катланово (Ск-Ве) :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Кај нас барем петли а види во Црна Гора

;D ;D ;D