Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3178305 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Да фати со тоа копитата,те на едниот те на колата,да им е*е животот.Ментални мме!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
Поише коњи има коњот од тие двата коња и ладата заедно. :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
gi stedi dugackite sijalici.....

Али не штеди на папучата за гас...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Се деси сообраќајка пред мене кола со комбе на ул.митрополит теодосиј гологанов во близина кај студентскиот кај олимпико.
Се цивнаа јако и се завртеа за 90 степен, дечкото од комбето излезе веднаш накај човекот со колата, да го провери, помогне, јас искачање по него одма...
Го прашувам како е, дали болки во врат има да не прета, овој се дере на мобилен на некој брзо да дојде, полиција да викне се дере, го убиле, возилото катастрофа, дечкото во паника...
Мене ми се издра, дрско понашање, ми го дигна притисокот и си заминувам, се дере каде идеш ееејјј... среќа склопката не ми залепи.... мислеше јас го закачив, големи штети немаа возилата т.е. може да се запалат и возат.
Ако бил повреден многу има во брза помош да врти, а не кај пријател полиција да бара, да драматизира...

Стварно каков народ има страв да те фати, утре и да помогнеш може и да те тужи демек повреда си му направил...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Не се нервирај Џони, ти одлично си постапил, у денешно време ретки се тие ...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Недај бог на никој...
                                      0:45 секунди па натаму

У јеботе, не се работи дали има гадно нешто, вознемирувачка содржина има. Поготово со слушалки на уво коа го глеаш. .. :-\ Па и овој ем брза ем со средни, светни пушти дугачки да видиш да му се сневиди... Иначе чист обид за самоубиство. И најверојатно успешен.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Sredni svetla i to a spuseni... Za vaa brzina ne bivat...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
У јеботе, не се работи дали има гадно нешто, вознемирувачка содржина има. Поготово со слушалки на уво коа го глеаш. .. :-\ Па и овој ем брза ем со средни, светни пушти дугачки да видиш да му се сневиди... Иначе чист обид за самоубиство. И најверојатно успешен.
Прво не е обид, а второ не е обид за самоубиство туку самоубиство и обид(под услов да не се изгинати возачот и совозачот во возилото) за масовно убиство.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
зашто ЗАШТО без предупредување ставаш вакви клипови? ЗАШТО?

http://youtu.be/jEfO3l6P948?t=31s

Немаше ништо гадно во видеото за да има предупредување. Освен обид за самоубиство, не ми е друго јасно што бара пешаков на сред улица. Жал ми е за психичката и материјалната штета на возачот.

Ич не ми е жал за возачот. МОжеше да избегне ако имаше памет.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
Пак би ја отворил темата околу еврозаписник. Досега не сум имал потреба околу таа работа, но ме буни што владее една општа дубиоза и рашамонијада. Од една осигурителна компанија еден спомна дека они се тие кој одредуват кое возило е виновно, а возачите само да потпишат детално за скицата и податоци околу светлосна сигнализација и сообраќајни знаци, плус да се слика со мобилка на лице место. Други викаат дека самите возачи треба да го чекираат полетро во формуларот, кое возило е виновно а се слика на паркингот на компанијата.
Од друга страна има дубиози, еве на самите паркинзи, дали кога излегува возило од паркинг место е тоа виновно или не ако возилото кое вози по уличката поради возилата паркирани на средина обично навлегува во делот на паркинг местата  за паркирани возила и може да удри во возило кое само што тргнало но е уште во паркинг местото? ( предвидени се подолги паркинг места, да кажеме за американски автомобил). Н.пр.  јас сум со кола со вредност 1000 евра  а ме удира кола со вредност 20000 евра, само негов фар и хромирани работи  ќе кошта ко пола моја кола. Еве  не сум договорен со него, страв би ми било јас да викам полиција  ако не се слагаме кој е виновен, тој може да има луѓе таму и јас да платам 250 евриќи за увид. Од друга страна ако јас прифатам дека сум виновен, може ако е бајаги голема штета компанија да не тужи и двајцата дека се договоривме. Тука можеби добро е ако имаш нискобуџетно возило плати еврокаско,300мкд /200евра штета. За работи со европски записник, ако не прифаќа кривица другиот не викам  полиција, мува не ме лазе, ќе си напишам забелешка па компанијата нека мисли.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Многу јасно пишува во правилникот за европскиот записник. Улесниците во незгодата не мора да се сложат окулу тоа кој е виновен. Доволно е да се нацрта, да се фотографира сцената и удрените места. Останатото си е работа на увидувачите (да не речам вештаците). Освен ако нема повредени, возилата не се во возна состојба или ден од причинителите нема исправна документација апсолутно нема потреба од викање полиција, а тој што ќе викне полиција заслужено ќе крка казна.

Не се смотани увидувачите. Си ја знаат тие работата објективно. Само отворање очи убаво при потпишивање на записникот и проценката на штетата.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
10 пати риплеј на моментот и никако да сватам како остана на нозе...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Женски бицикл, нема шипка што директно ги поврзува седиштето со предната вилушка. Она застана точно пред ударот, кој само и го тргна велосипедот од меѓу нозе