Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3188194 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
немам никаква...

и според законот е...?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Брзо има возено,штом детето летало неколку метри,а го има удрено точно карши Сити,кај автобуската и закочил дури кај семафорите на пешачкиот према центар....

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Според законот е: кој е виновен тој ги сноси последиците. Вината може да биде поделена.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Детето не е за оправдување во ниеден случај,си има место обележано каде се преминува улица,нека е живо и здраво само а ова лекција нека му биде.Исто знаат фуфици така да си поминат улица каде што ги паркираат моторчињата до Тренд кафе,мене ми искочи една помеѓу коли и не ја видов,а со моторчето возев ете 50км/х нека беа,ни лево ни десно не глеа,цвикот стаен на дигнатиот сурат мислиш по модна писта иде........незнам како не ја акнав,среќа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14398
  • Пудингот на шоферството
Цитат
1. После 180 степенската кривина на Плетвар (на следната во лево од Прилеп кон Градско), заштитната ограда ја немаше во должина од 20тина метри. Иронијата да биде поголема, триаголник со извичник пред кривината. Не знам што се има случено...
Тое е од пред 2 недели можи и повеќе,на камион му пукна предна десна гума и со се заштитна ограда слета во провалијата долу.Колку шо знам возачот останал жив.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Кога одев накај Битола се имаше тоа случено. Уште стои така а?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MecheTo

• Легенда
Последно кога бев Скопје пред 1 недела така стоеше.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8159
  • Rural fuckin society - we live in!!!
И во Саботата имаше пукната камионска гума на Плетвар, парчиња насекаде имаше.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
Во саботата попладне на излез од Дебар кон Струга, само шо прешалтав во повисока и забрзав, гледам, луѓе на коловоз и неколку возила и нормално, почнав да намалувам (а малку ми се брзаше заради непланираното „заталкување“ низ Дебра - јбг не сум поминал оттаму со години, порано немаше кружен тек на влезот од кај Маврово).

Излегува полицаец во маскирно ми покажува сончоглед, добар ден - добар ден, возачка и сообраќајна, опрема имаш? - имам, да видиме? - да видите, знаеш зошто те запревме? - јас се праам наудрен, возеше побрзо од пропишаното, поточно 7км/ч побрзо, нема да те казниме, мало пречекорување, само оопомена, ама пази, лизгав коловоз, ова она, потпиши тука.

Ми дадода едно картонче со информации за собраќајни несреќи, загинати, повредени и слично... ќе ме викаат на часови, а?
На останатиот дел што остана кај нив пишуваше нешто ко „предупредување“, „опомена“ или така нешто...

Остатокот од патот, наместо мерачки да си го извозам, се пазев да не пречекорам брзина... а празен пат, пустото, милина да ти е...

Отсутен MecheTo

• Легенда
И во Саботата имаше пукната камионска гума на Плетвар, парчиња насекаде имаше.
Takvi ostatoci ne se opasni, potocno tie se ili od guma na prikolka ili od deferencijal protektirani I se raspagaat, od predna tesko deka ke vidis ostatoci od gumata, mozi samo od voziloto. ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8159
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Е па затоа напред Кумхо никако!!!  ;)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9118
денес од скопје накај куманово кај Дени малце искршено бмв, без едно тркало се удрил во банкина и се исвртел, малце подоле истумбан сузуки свифт кај некој во двор.

Минатата недела на истиот пат имаше бмв излетано.

Незнам шо праат лугево и на право забегаа под итно треба возачки да се одземаат

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Soobrakajka na mojot pat v Bosna, kamjonov poln so kumur pretical na krivina... Pzovo 407 dosta golema traga od kocnica ... na krivinava pobrzo od 90 ne se vozi...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6198
Еве еден гевгелиски талент..

За појаснување, на едно метро понатаму е излезот од паркингот.

Овој по скали ја спуштил.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084
Гољф е, ништо не му е. 100% е дизел.