Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3174122 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
@Саше

Истово ни се деси на автопат со другарче што е Алфа (порано беше сообраќајна, па мислев ќе биде лесно да си ја наплати штетата со оглед на тоа што им е колега на увиднава).
Го застана камионов и му кажа дека му се истури една количка песок позади него бидејќи нема церада и да почека полиција да дојде.
Возачов (шиптар) вика: Абе запиши табљици, што сакаш прај, јас мора да возам. Си се качи и отиде.

После чекавме увидна едно 2-3 саати на +50 степени на автопат и кога дојдоа викаат - џабе, требало да сликаш, требало да го задржиш.. незнам што. И не заврши работа човеков.

Така да, ако завршиш работа со другар ти со Европски - супер, инаку друг начин не верувам дека постои.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
И натаму има магла?

може нема магла, ама многу осојни места....
и не се враќале од работа, сите работат во принцесс така да информацијата е грешна

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
И натаму има магла?

може нема магла, ама многу осојни места....
и не се враќале од работа, сите работат во принцесс така да информацијата е грешна
Информацијата е повеке од грешна ама ај....
Нека им е лесна земјата

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3891
@Саше

Истово ни се деси на автопат со другарче што е Алфа (порано беше сообраќајна, па мислев ќе биде лесно да си ја наплати штетата со оглед на тоа што им е колега на увиднава).
Го застана камионов и му кажа дека му се истури една количка песок позади него бидејќи нема церада и да почека полиција да дојде.
Возачов (шиптар) вика: Абе запиши табљици, што сакаш прај, јас мора да возам. Си се качи и отиде.

После чекавме увидна едно 2-3 саати на +50 степени на автопат и кога дојдоа викаат - џабе, требало да сликаш, требало да го задржиш.. незнам што. И не заврши работа човеков.

Така да, ако завршиш работа со другар ти со Европски - супер, инаку друг начин не верувам дека постои.

Исто исто, записник требало сведоци едно друго. На пријателот му се јавив за Европски, ама нешто се мршти демек шоферот несакал да потпише, ќе го кривеле од осигуртелната, од кај да знаел дека пред тоа не е скршена и слично... Како и да е се слушнав и со агентот што ми е за осигурување рече дека понеделник ќе средиме работа како и да е. Така да ќе биде сменета шофершајбната. Е сега сум на мисла барем до  март да истерам со ваа зошто секако многу камчиња има на автопат, а и на планина одам 5-6 пати годишно сигурно па нека ја тропаат оваа. Секако дупката е преминимална така да не верувам дека ќе се рашири брзо, според искуството што го имав со предходната. Исто така гледам изгребана е шофершајбната нешто многу, веројатно од таблата Аналгин што ја користев како стругалче за мраз пред некој ден :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
Види си во автоодговорност дали имаш и за стакла осигурување. Ако имаш, не ти требаат ни сведоци ни ништо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Ако имаш каско би требало да е покриено, обично е.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
За да не активира каско подобро е со автоодговорност.

Отсутен Sase_91

• Сениор
200 евра ми е франшиза, исто така околу 150-200 евра е и попустот кој го имам од неактивирање на каското. Така да не ми се исплаќа за 300 евра шофершајбна да активирам каско. Стаклата не ми се осигурани со автоодговорноста оваа година. Во понеделник ќе известам точно како ќе се реши работата, така се договорив со агентот од Кјуби.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Аха можело и така... Ок.

Стаклата не се во франшизата кај мене.

Отсутен Sase_91

• Сениор
Незнам точно да ти кажам како е кај мене, знам само дека 200 евра е франшизата и оваа година околу 320-350 евра го платив каското. Веројатно знаат некој цаки агентите околу ова. А и релано им имам над 3000 евра до сега дадено само за аудито така да треба да пуштат една шофершајбна :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Staklata ne ti se osigurani posebno?

Отсутен Sase_91

• Сениор
Не се. Само првата година ги осигурав, кога и сменив шофершајбна една заради истава работа.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Ja pa stalno go osiguram, bas deka mi e strav od vakvi raboti!  

Kako me imaat posoleno ednas so kamcinja od kamion, ne udri sreka ni edno na sofersajbna, ama zatoa haubata ima preku 10 tocki od togas !

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Во Винер сегашното осигурање за 100 еур е со 500еур франшиза и комплет покриени стакла од прво кршење. Вчера ја осигурав.