Автор Тема: megan 1.5 dci ili peugeot 1.4 hdi?  (Прочитано 5871 пати)

Отсутен kokokrusevo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
megan 1.5 dci ili peugeot 1.4 hdi?
« на: 20 Јули 2012, 23:13:35 pm »
kako relativno nov clen, prvo da kazam deka se iznacitav po forumov, i vidov deka ima dosta podatoci za ovie koli sto jas se dvoumam, no sepak me interesira vase mislenje za konkretno ovie 2 francuski koli koja e podobra? vo smisla na ekonomicnost dvete mislam se dobri, no me interesira nesto poveke za odrzuvanje posto gi bie glas deka se skapi za odrzuvanje(mada so novive koli skoro site se slicni vo toj pogled). sakam posebno da me upatite na toa od koja godina na proizvodstvo kolite se podobri, koja e podobra serija! i za kraj da vi kazam deka raspolagam so buget od 5 do 5ipol iljadarki! pozdrav

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7239
Одг: megan 1.5 dci ili peugeot 1.4 hdi?
« Одговори #1 на: 20 Јули 2012, 23:17:41 pm »
Ова HDI секаде носи позитивни критики ...

Не налетав на лошо мислење ... Мислам дека некаде прочитав и дека се доста слични мотори ...
Прашај го Прч, БушавМеган и СалеСК, мислам дека имаат доста искуства со тие мотори ...

Отсутен sakam kola ubava

• Почетник
  • *
  • Пораки: 29
« Одговори #2 на: 20 Јули 2012, 23:22:05 pm »
spored mene definitivno megan, jas preku forumov se zaljubiv vo meganot! no retko se naoga dobar megan za tie pari! a imam i eden kolega sto vozi peugeot 307 1.4hdi i e prezadovolen i go ima od 2005 pa nikakov problem do den denesen nemal!

eve ti edna dobra ponuda za tie pari mada ne e ni edno ni drugo:
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/1027381?searchID=1056068&Idx=2

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 20 Јули 2012, 23:30:34 pm »
Јас исто би „играл“ на Меган. На брат ми меганот се покажа доста добар за одржување, без додатни издатоци освен редовни сервиси (и по некој француски тик), друго немал никаков проблем. Како и да е, сервисите по цена се во рамниште на сите модерни возила.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #4 на: 20 Јули 2012, 23:35:25 pm »
Јас имам другар со Микра 1.5 дци, немал никаков проблем, и фиестата ми е 1.4 тдци исто без никакви проблеми. Овие мотори генерално нема што многу да се гледаат. Колата ако е здрава и не и се криви пола ствари од коњско возење - нема што да се зезне.

Отсутен kokokrusevo

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 20 Јули 2012, 23:41:44 pm »
Јас исто би „играл“ на Меган. На брат ми меганот се покажа доста добар за одржување, без додатни издатоци освен редовни сервиси (и по некој француски тик), друго немал никаков проблем. Како и да е, сервисите по цена се во рамниште на сите модерни возила.

a koja godina e meganot na brat ti? sedan li e?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #6 на: 21 Јули 2012, 00:06:12 am »
HDI еден огромен + до сега...
DCI од искуство еден - ...
Па сега ти види...
Немој само да се залеташ и да паднеш на изглед...
Малку прочитај околу начинот на работа на моторите, одржување, конкретни дефекти итн...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #7 на: 21 Јули 2012, 00:22:00 am »
Околу меганите се мислам дека се разбравме во ПП и не треба друго да пишувам.

Малку си ги измешал класиве,за 206 имам слушнато само добри и пофални зборови исто и за 1.4 hdi.Зависи какви ти се потребите ама 206 е помала кола.
Предноста кај 206 е тоа што со твојот буџет од 5500 мислам дека ќе најдеш подобра и посочувана отколку меган за тие пари ама никогаш не се знае.

ЕДИТ:Сега видов дека јас уствари на друг член сум му пишувал ПП за меганите.Како и да е што и да те интересира слободно прашај околу Меганите.
Настана мало недоразбирање ама не е страшно!
« Последно менување: 21 Јули 2012, 10:05:23 am Bu$aV MeGaNe »

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #8 на: 21 Јули 2012, 01:23:13 am »
тој што вози пежо ќе ти предложи пежо
тој со меган,меган

најубаво сам види си во светов и хди и дци се вози,зависи како гледаш на работите секој за нешто ќе рече дека не бива
на пример татко ми нејќе хди ради поскапите делови
а на мене повеќе ми прави мерак дци ради 105коња :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #9 на: 21 Јули 2012, 11:27:57 am »

a koja godina e meganot na brat ti? sedan li e?
Караван (Grandtour) втора половина на 2008 ако не се лажам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kokokrusevo

• Почетник
  • *
« Одговори #10 на: 21 Јули 2012, 16:11:31 pm »
Околу меганите се мислам дека се разбравме во ПП и не треба друго да пишувам.

Малку си ги измешал класиве,за 206 имам слушнато само добри и пофални зборови исто и за 1.4 hdi.Зависи какви ти се потребите ама 206 е помала кола.
Предноста кај 206 е тоа што со твојот буџет од 5500 мислам дека ќе најдеш подобра и посочувана отколку меган за тие пари ама никогаш не се знае.

ЕДИТ:Сега видов дека јас уствари на друг член сум му пишувал ПП за меганите.Како и да е што и да те интересира слободно прашај околу Меганите.
Настана мало недоразбирање ама не е страшно!
ne ne 206 tuku 307 hdi mi e vo dvojba!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #11 на: 21 Јули 2012, 16:44:52 pm »
слаб е 1.4 во 307мица од 1.6 нагоре,2.0 е идеално

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #12 на: 09 Август 2012, 12:22:39 pm »
Пријателе што направи, до кај си?

Отсутен tonka1

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #13 на: 09 Август 2012, 12:30:09 pm »
Мое мислење: Megane 1.5 dCi . HDI не се најде некако флексибилна како dCi.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #14 на: 09 Август 2012, 13:36:28 pm »
Ја па мислев сега Дени ќе ти рече Купи со ГОЉФ 1.9 ТДИ. ;D