Ејјјј ... не зезај до ден денес се сеќавам на Starcraft 1 кога ќе имаше кратки филмчиња меѓу мисиите на играта со какво внимание ги гледав ... уште од тогаш зборевме со другарот. Муабетот ми е, да направат ама да се вложат како на оној филмот што го споменав погоре, а не колку да се рече. Башка 3Д
Да филмчињата во играта беа фантастични... Арно ама, коа ќе земе некој квази-сценарист и ќе ја испосере приказната, и згора на тоа ќе ја развлече во 5-16 делови, и нема да биде направено како што треба, и ќе се урне култот за (во случајов) Старкрафт, тогаш нема да биде баш интересно нели?
Не се сеќавам до сега да направиле филм базиран на игра, и да го бива, или бар у најмала рака да ја „оправда“ играта. Затоа најискрено се надевам дека НИКОГАШ нема да се осудат да направат филмови базирани на следниве неколку игри: Starcraft, Deus Ex, Legacy of Kain, Assassins Creed, Diablo (веројатно има уште некоја, ама не ми текнува во моментов...)
Една омилена игра веќе ми ја испосраа со филм (Prince of Persia), се надевам дека нема да се повтори...