Автор Тема: Идеолошка тетоважа..  (Прочитано 70372 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
Одг: Идеолошка тетоважа..
« Одговори #570 на: 22 Ноември 2012, 00:28:29 am »
текстот е добар се до првата прилика кога ќе згусне е тогаш ќе се питаме кој кому му е пријател а кој е од која страна.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #571 на: 22 Ноември 2012, 12:43:14 pm »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #572 на: 22 Ноември 2012, 13:03:35 pm »
^
Толку многу обиди за провокација, за потпалување на тензии..

А толку сме пасивни и во апатија што веќе секој обид ни е онака, мех... пак овие.. ОК, ќе им помине.

Само ми е криво што некој што е одговорен да спроведува закон и да реагира кај што треба, е држен под заложништво.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #573 на: 22 Ноември 2012, 13:12:43 pm »
Луѓето се делат на добри и лоши, баталете се од болни умови и планови. Дружете се и бркајте пичиња дур не се ожените :D :D

Колку си само грешка  бидејќи да бидеме реални кога состојбата се разгорува нема добри и лоши туку само наши и ваши. Секогаш е било така така и ќе остане. Едноставно е така и никој ама никој на светот неможе тоа да го смени. Ако немаш страна тогаш си изгубен и со 0 шанси за опстанок. Остави едон што зборува вака на форум ама да бидеме реални и тој самиот нека признае дека во таква ситуација тој кими македонски не би го ебал ни 2 посто ама некој адеми скипери и тоа како би му бил драг иако не ги познава и двајцата. Затоа преку глава (една од двете) ми е од такви лицемерни изјави.

Извини другарче ама во голема заблуда си,и уште еднаш ќе те замолам да не се охрабриш и да збориш во мое име.Не ме знаеш,и незнам како се осмели пред се така да збориш,незнаејки дека Члинк ме знае и добар дел од другиве ме знаат и исто знаат дека ова на форум што го зборам го зборам и пред нив а ако треба и ќе демонстрирам пред нив..

А за тоа дали тебе би те одбрал пред некој адеми скипери или што знам јас кој,зависи од тебе не од мене..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #574 на: 22 Ноември 2012, 13:42:06 pm »
Големи знамиња за големи поделби!
Ги палат националните страсти во Македонија и се прогласуваат ненадлежни. Политичари со европски амбиции, нели, си ги мерат знамињата, спомениците. Е, па веќе е срамно, велат аналитичарите и македонци и албанци. Инает на инает, малска политика која ја дели Македонија, а граѓаните белки веќе не се толку наивни.
онаа народната кој тебе со камен, ти него со леб, денешниве политичари ја преработија во кој тебе со знаме, ти него со поголемо знаме. Во Тетово осамна најголемото албанско знаме, на Деве Баир ќе никне највисокото македонско. И додека политичарите си го мерат назионализмот и се прогласуваат за ненадлежни, граѓаните велат дека единствени виновници за разгорување на меѓуетничките страсти се токму политичарите........
..............

повеќе на http://www.time.mk/read/38ffd75baf/f9450abb24/index.html
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #575 на: 22 Ноември 2012, 14:02:48 pm »
Kakva seljacaana gazi po zemjava, toa e cudo edno. Cudo!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #576 на: 22 Ноември 2012, 14:59:09 pm »
Луѓето се делат на добри и лоши, баталете се од болни умови и планови. Дружете се и бркајте пичиња дур не се ожените :D :D

Колку си само грешка  бидејќи да бидеме реални кога состојбата се разгорува нема добри и лоши туку само наши и ваши. Секогаш е било така така и ќе остане. Едноставно е така и никој ама никој на светот неможе тоа да го смени. Ако немаш страна тогаш си изгубен и со 0 шанси за опстанок. Остави едон што зборува вака на форум ама да бидеме реални и тој самиот нека признае дека во таква ситуација тој кими македонски не би го ебал ни 2 посто ама некој адеми скипери и тоа како би му бил драг иако не ги познава и двајцата. Затоа преку глава (една од двете) ми е од такви лицемерни изјави.

Кими, гледај уште еднаш да не ти се случи ваква будала да направиш од себе на форумов. Не ми ја коментирај изјавава само помисли уште еднаш а јас вечер ќе ја избришам.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #577 на: 22 Ноември 2012, 15:08:38 pm »
 На Кими полека му го разболуваат умот.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #578 на: 22 Ноември 2012, 15:58:07 pm »
Фаланга,ако не се согласуваш со него немора да го нарекуваш будала.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #579 на: 22 Ноември 2012, 16:21:00 pm »
Се извинувам за безобразноста, но ја оправдувам. Со оглед на тоа што зборува на невидено на нечуено, пробува да убедува некој кој е убеден во спротивното. И јас сум правел грешки, сум зборел глупости, останатите ме критикувале и сум испаѓал будала на крај, оправдано или неоправдано.

Сепак ветив дека ќе го избришам постот сакав само да привлечам внимание и да направам мала драма за да се запамети поентата на напишаното.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #580 на: 22 Ноември 2012, 16:24:18 pm »
 ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #581 на: 22 Ноември 2012, 16:35:08 pm »
Не кријам да искажам колку сум против националистичките идеи на Албанците во глобала. Не се сложувам со долготрајното и подмолното асимилирање на чистите македонски територии криејќи се зад авионите на Америка, протерувањето на македонската популација и отвореното искажување на непријателството према македонците и македонската држава. Но не се сложувам со стереотипот дека СИТЕ албанци се такви. Јас имам неколку пријатели албанци кои ми се многу поблиски од 90% од македонците. Имам пријатели и босанци и грци. Гостивар на пример го осеќам како свој град бидејќи мога ќе отидам таму и ќе ми затреба помош имам да бирам кај кого да се обратам, да преноќам, да побарам пари, кола, разбирање и утеха. Сите пријатели во Гостивар ми се Албанци (освен роднините на жена ми и Мартин). Сите тие безрезервно ми веруваат исто како што јас им верувам. Јас сум сигурен дека доколку некогаш пукне работава дека тие дури и да се на албанска страна, ќе дадат се од себе за да ме заштитат.

Затоа по не знам кој пат повторувам, научете се да пишувате на форум. Не можеш да кажеш „грешка си“ или „нема добри и лоши“. Туку има „јас мислам вака“ или „поради ова и ова мислам дека грешиш.“ Зошто било кој да ми рече слушај твоиве пријатели се лоши и ќе те заколат на спиење нема да се двоумам да му речам дека е будала. И ќе повторам уште колку треба пати, не ми е тешко. Ако сум грешка и не сум во право тогаш на престапниците нека им суди кармата и совеста. Во тој случај подеднакво не им верувам ни на албанците ни на македонците ни на грците ни на босанците ни на чесите ни на корејците ниту никому.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #582 на: 22 Ноември 2012, 16:51:01 pm »
Факт е дека сите треба да бидеме еднакви и како такви да живееме. Се останато смешно и створено за некој да пуни џеб или нешто друго што е уште пострашно. Смешно е што воопшто зборуваме за ова, поготово волку млади.

Сите во последно време се патриоти и војници, ќе идат во ратишта и ќе ја бранат нашата ни земја. И трујат туѓи умови со туѓи лаги додека некој се смее и пуни џебот. При тоа никој о нив гулаб да му дадеш нема да може даго утепа, никој не е ни свесен како е да се биде во војна а недај боже да утепа човек. Тоа нај лошото нешто што може некому да му се случи пред смрт, во некој случаеви и смртта е подобра.

И се ова што го пишувам е нешто кон кое воат сите тие провокации за нормалниот човек. Бателете се и уживајте, животот треба да го уживате а не да се замарате со освонеи простори граници знамиња и сл. Или кој е постар и кој прв живеел таму. Живеел прв Динусаурусот Рекс да го наденам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #583 на: 22 Ноември 2012, 22:22:38 pm »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #584 на: 22 Ноември 2012, 23:14:51 pm »
Сите тие безрезервно ми веруваат исто како што јас им верувам. Јас сум сигурен дека доколку некогаш пукне работава дека тие дури и да се на албанска страна, ќе дадат се од себе за да ме заштитат.

Mojoт дедо од Матејче, Кумановско, цел живот, 70 години значи, помина со Албанци. Кога загусти, ама стварно загусти, беше шамаран и тепан од комшии Албанци со кои што цел живот живеел, си помагале во лошо и добро.  Му го зедоа имотот, тракторот, колата, куќата.
Не го преживеа предавството и умре во Куба, во една соба. Бабата исто.

Смешно ми е што сите промовираат соживот, а кога ке дојде денот, испитот, сфаќаш колку те лажат.

"But could not our situation be compared to one of a menacing epidemic? People are unable to view this situation in its true light, for their eyes are blinded by passion. General fear and anxiety create hatred and aggressiveness. The adaptation to warlike aims and activities has corrupted the mentality of man; as a result, intelligent, objective and humane thinking has hardly any effect and is even suspected and persecuted as unpatriotic." ~Einstein "The Menace of Mass Destruction"