Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2839643 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10569
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #20025 на: 13 Февруари 2026, 09:51:42 am »
Кој пробал 200кс во Голф класа нема никогаш да се врати на 110, така да нормално е да се менуваат и луѓето. Што живот ќе е тоа ако едно та едно исто се прави само.
Некомуне му се доволни ниту 300 коњи, но тоа не значи дека не се доволни 110 коњи.

Плус клиото не е голф класа, туку е поло класа.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4087
« Одговори #20026 на: 13 Февруари 2026, 09:55:16 am »
Кој пробал 200кс во Голф класа нема никогаш да се врати на 110, така да нормално е да се менуваат и луѓето. Што живот ќе е тоа ако едно та едно исто се прави само.
Некомуне му се доволни ниту 300 коњи, но тоа не значи дека не се доволни 110 коњи.

И повторно се враќаме на тоа што реков, секому различно е доволно.
Според мене лично ете 200кс се супер во таа големина на кола, со 300 би било одлично, 110 би биле некој минимум за употребливост.

За Поло класа лично не ни гледам каква употребливост имаат веќе па не би сакал да ги коментирам, ама 110кс вајда се Ок, според мене (гледам ова треба да се напоменува цело време)

110 коња не се проблем во вакво мало возило. Проблем е што доаѓаат од 1.0 трицилиндраш.

Тотално се слагам!

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #20027 на: 13 Февруари 2026, 09:58:50 am »

Според мене лично ете 200кс се супер во таа големина на кола, со 300 би било одлично, 110 би биле некој минимум за употребливост.

За Поло класа лично не ни гледам каква употребливост имаат веќе па не би сакал да ги коментирам, ама 110кс вајда се Ок, според мене (гледам ова треба да се напоменува цело време)

110 коња не се проблем во вакво мало возило. Проблем е што доаѓаат од 1.0 трицилиндраш.

Тотално се слагам!
Саше, колку што знам минимум = доволно.

Претходните муабети беа дека е недоволно

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #20028 на: 13 Февруари 2026, 10:03:11 am »

Тотално се слагам!

Јас те сфаќам, ама стварно различна е границата за доволно, тоа сакам да кажам.

110кс во Голф јас не би купил никогаш, мене ми се недоволни. Ама тоа не значи дека не треба да постои, штом толку долго се продава сигурно има и луѓе на кој што таа снага им е доволна.

Еве новиов Порше Кајен има 1156кс и 1500NM обртен момент, тоа за некој е премногу, за некој е доволно. Нема општо правило, затоа секој си кажува за него што и како е на форумов и тоа е тоа.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #20029 на: 13 Февруари 2026, 11:06:14 am »

Тотално се слагам!

Јас те сфаќам, ама стварно различна е границата за доволно, тоа сакам да кажам.

110кс во Голф јас не би купил никогаш, мене ми се недоволни. Ама тоа не значи дека не треба да постои, штом толку долго се продава сигурно има и луѓе на кој што таа снага им е доволна.

Еве новиов Порше Кајен има 1156кс и 1500NM обртен момент, тоа за некој е премногу, за некој е доволно. Нема општо правило, затоа секој си кажува за него што и како е на форумов и тоа е тоа.
Гледаш како убаво објасни.

Речениците треба да почнуваат со Мене не ми е доволно
Но во тој случај автоматски отпаѓа Клио воопшто како модел кој да не заборавиме не е голф класа, односно Ц сегмент.

Клиото е мочано возило од Б сегмент првенствено наменето за низ град со брзини до 50км/ч.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #20030 на: 13 Февруари 2026, 11:10:34 am »
Јас подразбирам дека секој кога пишува на форумов си кажува за него, мене секако не ми менува некој што ќе пише ниту па се навредувам, ама у последно време гледам многу се вреѓаат луѓето за мануелни менувачи и останати работи :D па морам да пишувам дека според мене е тоа така.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5226
  • The Spartan General
« Одговори #20031 на: 13 Февруари 2026, 11:16:21 am »
Јас подразбирам дека секој кога пишува на форумов си кажува за него, мене секако не ми менува некој што ќе пише ниту па се навредувам, ама у последно време гледам многу се вреѓаат луѓето за мануелни менувачи и останати работи :D па морам да пишувам дека според мене е тоа така.

Snegulki.... Snegulki everywhere... Sekoj e od nesto navreden i kako nekoj drug trebalo da bide odogovren za emocionalnata stabilnost na navredeniot.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6865
« Одговори #20032 на: 13 Февруари 2026, 11:17:32 am »
Феминизам.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9150
  • Пичлеме
« Одговори #20033 на: 13 Февруари 2026, 11:25:47 am »
Не идат доволно до израз муцките како хамбургер од курешките од птичурини позади :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
« Одговори #20034 на: 13 Февруари 2026, 11:27:54 am »
Znaci da zaklucime 110ks vo klio e isto kao da ne ti e 25cm, odnosno nedovolno ili dovolno 😂

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #20035 на: 13 Февруари 2026, 11:33:15 am »
Пфф, со автоматските мењачите е факт дека возењето е полесно.
Самите трендови тоа го покажуваат, прашање на време ќе биде кога ќе го снема рачниот мењач.

Но со техничкиот  сооднос коњажа/тежина ништо не е сменето, како било пред 10 години, така е и сега.
Сменети се само некои луѓе. (Без навреда)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2475
« Одговори #20036 на: 13 Февруари 2026, 11:39:35 am »
Во капитализам сосема нормално е да растат желбите на потрошувачите. Затоа е капитализам. На тој начин и индустриите одат напред.

И со Југо ќе отидеш до Торони ама 20те минути на граница сепак е поубаво да ги поминеш во што поголем комфор.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #20037 на: 13 Февруари 2026, 11:50:28 am »
Така е, но тоа е веќе друга тема која нема допирна точка со Клио.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2475
« Одговори #20038 на: 13 Февруари 2026, 11:59:05 am »

Јас не се сеќавам дека претходно се нудеа 160 коња во Клио. Можеби во спортски изведби по нарачка. Еве сега се нудат. Чим ги нудат, некој ги бара. Дали е логично и потребно да имаш 160 коња во Клио, секако дека не е.

Потрошувачите се распрдени до немајкаде, тоа е поентата на муабетот. Јас би живеел и со 60 коња во Клио. Особено за низ град ништо не ми менува моторот. Баш ништо. Ама ако идам и до Торони со него, шо знам, веројатно ми менува. Не е лесно да се донесе заклучок про или контра. За во град е ок 60, за надвор 160 е топ. Ако го позиционираат Клиото само за во град - никој нема да го купи, освен Алма М и Нелт.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #20039 на: 13 Февруари 2026, 12:30:49 pm »

Јас не се сеќавам дека претходно се нудеа 160 коња во Клио. Можеби во спортски изведби по нарачка. Еве сега се нудат. Чим ги нудат, некој ги бара. Дали е логично и потребно да имаш 160 коња во Клио, секако дека не е.

Потрошувачите се распрдени до немајкаде, тоа е поентата на муабетот. Јас би живеел и со 60 коња во Клио. Особено за низ град ништо не ми менува моторот. Баш ништо. Ама ако идам и до Торони со него, шо знам, веројатно ми менува. Не е лесно да се донесе заклучок про или контра. За во град е ок 60, за надвор 160 е топ. Ако го позиционираат Клиото само за во град - никој нема да го купи, освен Алма М и Нелт.
Па ене, Power to the people кажа дека немало 160, најјак бил со 140.

Што е повторно за греота, никако под 5 секунди од семафор до семафор  8)