Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 3067142 пати)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2470
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #20250 на: денес во 13:44:02 »
Дино Мерлин да е легенда а Пинк Флојд да се некои батиња со репчиња е...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22320
« Одговори #20251 на: денес во 13:45:59 »
Дино Мерлин да е легенда а Пинк Флојд да се некои батиња со репчиња е...

Балкан.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7741
  • French diamond
« Одговори #20252 на: денес во 13:51:47 »
Мора сите да сме рокери или ? Прашвам за другар.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2470
« Одговори #20253 на: денес во 13:54:13 »
Floyd не се рокери, туку се едни од највлијателните музичари во историјата на музиката општо. Floyd не пишуваат песни, пишуваат приказни во форма на албуми. Јас досега не сум сретнал човек, без разлика кој тип/жанр на музика слуша, да не ги знае.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22320
« Одговори #20254 на: денес во 14:03:37 »
Ај да се вратиме на темата..

Што рече дека не чинеше на колава?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7831
« Одговори #20255 на: денес во 14:28:22 »
Floyd не се рокери, туку се едни од највлијателните музичари во историјата на музиката општо. Floyd не пишуваат песни, пишуваат приказни во форма на албуми. Јас досега не сум сретнал човек, без разлика кој тип/жанр на музика слуша, да не ги знае.

Всушност, и на Мерлин поголемиот дел од албумите, особено постарите му се такви. Тешко дека и на Балкан ке сретнеш човек што не знае кој е Дино Мерлин. Е сега, влијанието на музиката, глобално гледано е неспоредливо. Мерлин во последно време почна да си додава комерцијален звук во песните, додека старциве останаа true to the core.

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3474
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #20256 на: денес во 17:35:31 »

Мора да се сложам со Никола на темава. Некако многу се протнува тезата дека луѓето кои слушат некаков тип на музика се подобри од луѓе кои слушаат друг тип на музика.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45062
  • Il Moderatore
« Одговори #20257 на: денес во 17:40:47 »

Мора да се сложам со Никола на темава. Некако многу се протнува тезата дека луѓето кои слушат некаков тип на музика се подобри од луѓе кои слушаат друг тип на музика.

Не треба да се протнува, треба на транспаренти да се истакнува и со сите сили да се осудува и критикува шундот, како во музика, така и во литература, филм и насекаде во уметоноста.
« Последно менување: денес во 17:47:36 Simo - Carrier159 »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4148
« Одговори #20258 на: денес во 18:25:11 »

Јас мислев "играте к*от" со муабетов а вие мртви озбилно. Абе  и јас една песна од Тејлор Свифт не знам ама секако знам која е и веројатно на слика ќе ја погодам. Така да фактот дека Пинк Флојд поминал не приметен а си се родил во период од 30 години помеѓу 1960табо 1990 та е поразителен факт. Не требе да ги сакаш работите за да ги препознаеш и да ги знаеш. Елвис Присли знаете кој е?

Sent from my SM-S938B using Tapatalk