Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2564634 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #11835 на: 02 Март 2017, 11:51:40 am »
Интересено мислење за новиот 1.5 ТСИ во Шкода Октавија:

http://automobili.dnevnik.hr/novosti/novosti-2/sto-to-dobiva-nova-skoda-octavia

Цитат
Naime, Volkswagen Golf će iz tog tehnološki naprednog i ultra-bezličnog motora izvlačiti gore spomenutih 150 konja, no Octavia će iz istog tog motora izvlačiti nekih 20 konja manje, što nas pak iz deves´prve vraća još koju godinu unazad. Doduše, time bi i potrošnja goriva trebala dodatno pasti za oko 0,3 litre na stotinu kilometara, ali u to ću povjerovati kad se neka od religijskih ikona spusti s nebesa i plati mi kavu. Do tada ostajem skeptik i cinik koji apsolutno odbija vjerovati u bajke – pogotovo kad okosnica ove teži 1,400 kilograma žive vage.

Замисли овој каква карма би имал на овој форум ако е активен ;D

Цитат
No Octavia uz ovakav promašeni redizajn i izgled bolesnog vepra, te uz većinom apsolutno bezličnu hrpu Volkswagenovih doniranih motora definitivno nije automobil vrijedan spomena – barem ne u sferama u kojima auto-entuzijasti žive i uživaju u dizajnu, performansama i vozačkim osobinama automobila.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #11836 на: 02 Март 2017, 11:57:45 am »
Се убаво си кажал човекот, но за жал толку ни е чергата па Шкодите ги правиме богови на небото и земјата, иначе никој не би ја ни погледнал :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #11837 на: 02 Март 2017, 12:01:26 pm »
Интересено мислење за новиот 1.5 ТСИ во Шкода Октавија:

http://automobili.dnevnik.hr/novosti/novosti-2/sto-to-dobiva-nova-skoda-octavia

Цитат
Naime, Volkswagen Golf će iz tog tehnološki naprednog i ultra-bezličnog motora izvlačiti gore spomenutih 150 konja, no Octavia će iz istog tog motora izvlačiti nekih 20 konja manje, što nas pak iz deves´prve vraća još koju godinu unazad. Doduše, time bi i potrošnja goriva trebala dodatno pasti za oko 0,3 litre na stotinu kilometara, ali u to ću povjerovati kad se neka od religijskih ikona spusti s nebesa i plati mi kavu. Do tada ostajem skeptik i cinik koji apsolutno odbija vjerovati u bajke – pogotovo kad okosnica ove teži 1,400 kilograma žive vage.

Типот нашишал цела статија и критикува, а не го ни пробал возилото нити пак го пробал моторот.
Класичен attention whore кој што е гладен за кликови и внимание.

Јас пак го имам сосема спротивното мислење, исто и јас имам читано по интернет исто колку и типот од линкот што сте го споделиле. И двајцата го немаме возено 1.5TSI во Октавија.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #11838 на: 02 Март 2017, 12:06:04 pm »
Се убаво си кажал човекот, но за жал толку ни е чергата па Шкодите ги правиме богови на небото и земјата, иначе никој не би ја ни погледнал :)

па и не се толку ефтини, реално за парите од Октавија, Суперб има конкурентни возила. е сега може малце помалце опрема да добиеш ама па не е тоа нешто толку помалце.

не се до толку ефтини па џабе да ги даваат.

ние сме навикнати и често оди муабетот, абе за помалце пари VW купуваш топ комбинација..

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #11839 на: 02 Март 2017, 12:08:06 pm »
Со Октавија и со Суперб добиваш скоро еден број поголема кола за помалце пари. Верувам дека за сите коли во таа ценовна категорија важи следново: "nije automobil vrijedan spomena – barem ne u sferama u kojima auto-entuzijasti žive i uživaju u dizajnu, performansama i vozačkim osobinama automobila."

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #11840 на: 02 Март 2017, 12:13:36 pm »
Кола за луѓе кои се откажале од животот, се прокреирале и сега чекаат да умрат.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11841 на: 02 Март 2017, 12:17:51 pm »
Со Октавија и со Суперб добиваш скоро еден број поголема кола за помалце пари. Верувам дека за сите коли во таа ценовна категорија важи следново: "nije automobil vrijedan spomena – barem ne u sferama u kojima auto-entuzijasti žive i uživaju u dizajnu, performansama i vozačkim osobinama automobila."

ама еве сега имаш и Мондео за исти пари колку Суперб, така или ептен блиску се со цена, што би одбрал?

за Октавијата безинец имаше Елантра конкурент, да малце е помала ама не премногу помала, има е Фокус седан и тој би бил тука некаде со цена. Можеби е најголема мерено во cm ама за потребите мислам е незначително

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #11842 на: 02 Март 2017, 12:24:55 pm »
Ниту една од понудените не е некое колиште на кое треба да се воодушевуваме :)

Друго е ако имам толку пари што би купил, но тоа не значи дека сум одбрал нешто спектакуларно и вредно за спомен на некој авто ентузијаст, туку нешто што највеќе одговара за моите потреби во склоп на буџетот кој го имам.

И Леонот и Акордот што ги имаме дома се сосема обични коли за кои не можам да зборувам со воодушевување и едвај да чекам да ги провозам. Сосема обични аута. За разлика од нив, Фиатчето 500, Интеграта, па и Минито се сосема друга приказна.

Освен ако не треба да купувам кола во тој буџет, никогаш не би ни прочитал ниту би гледал тест за Октавиа, Мондео, Голф, Фиеста, Сивик итн. Али затоа за Ферари, за некоја мрсна мечка, со задоволство и сега ги гледам иако не верувам дека некогаш ќе ги имам колите :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #11843 на: 02 Март 2017, 12:28:35 pm »
точно така, ама јас ти зборувам за логиката за избор на Шкода кај нас дека не е само цената, и дека не е најефтиното и дека не е секогаш најмногу за парите. затоа ти ги пишав примерите

едноставно кај нас лугето си имаат традиција да го сметаат VW за сигурен и доверлив и Шкода ја гледаат како шанса да го купиш за помалку пари.

Шкода не е воопшто лоша да ја земеш во предвид има и убави и грди 

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #11844 на: 02 Март 2017, 12:40:38 pm »
Ништо чудно да си во право, не сум ги разгледувам ниту цените, ниту пак да навлегувам која што нуди од колите :) Једино на форумов што читам за богот Шкода ;D

Иначе секако дека е далеку од лоша Шкодата, ретко која нова кола денес е баш лош избор.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #11845 на: 02 Март 2017, 13:45:05 pm »
ретко која нова кола денес е баш лош избор.

А Пежо 308 со тоа стрелките обратни?
Леле бе како можеа не можам да се свестам. Прекрасен ентериер, најдобар во класата така да го усерат. Ќе пукнам од мука, едвај живеам со тоа.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #11846 на: 02 Март 2017, 13:49:00 pm »
Колку неитуитивно е тоа, цело време таму ќе ти одат очите.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #11847 на: 02 Март 2017, 14:11:57 pm »
Леле бе како можеа не можам да се свестам. Прекрасен ентериер, најдобар во класата така да го усерат. Ќе пукнам од мука, едвај живеам со тоа.

Се навикнуваш и после пола саат возење не го ни приметуваш.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #11848 на: 02 Март 2017, 14:57:43 pm »

Се навикнуваш и после пола саат возење не го ни приметуваш.

Тоа пошто сум се онесвестил од неверување

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #11849 на: 02 Март 2017, 15:12:02 pm »
mani drugo ke fatis strabizam u pm  ;D ;D ;D ;D