Автор Тема: Opel Corsa D  (Прочитано 22194 пати)

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 458
  • Ultimate driving experience
Одг: Opel Corsa D
« Одговори #120 на: 25 Јули 2013, 22:53:46 pm »
Кога се продава кола треба да е што по OEM. Се друго спушта цена. Логичен потег.
Вакво мислење ми требаше :).
Во скоро време ќе ја средам, иако со тешко срце - преубава ми е вака ама тоа е.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #121 на: 25 Јули 2013, 23:10:21 pm »
posle ke ti recat    AAAAAAA na oglas bese bela sea crna si ja farbal si ja udril...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #122 на: 25 Јули 2013, 23:28:48 pm »
Ninо си ја правел за свој мерак,при продажба да му правиш на купецот мерак ми нема логика,си ја пуштил во оглас таква каква што е,повели брате гледај,ако ти се свиѓа земај,ако не биди жив здрав.
И вака и така ќе ти имаат замерки,половна кола продаваш,поболно ќе биде ако им праиш меракот да одлепуваш и такви ствари,пак ќе те вртка и на крај ништо нема да бидне,недај боже али мое мислење....со среќа во продажбата! :)

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #123 на: 25 Јули 2013, 23:38:17 pm »
Абе мене секако ми беше во план да ја прелепам во друга боја, ама излегоа некои работи и се створи прилика да ја сменам па зошто да не. Ако се продаде Ок, ако не пак Ок.
За продажбата мислам дека Дени е многу во право, многу полесно се решаваат да купат ОЕМ одколку средувана како мојата. Макар средената била 1000 пати поубава.
Тоа е македонска работа, на крајот на краиштата за да се продаде треба мерак на купецот да му прави, а не мене  :)

posle ke ti recat    AAAAAAA na oglas bese bela sea crna si ja farbal si ja udril...

Влатче тогаш што сакаат нека викаат тоа што го гледаат тоа е. Преку глава ми се веќе муабетите си ја лепел зошто била тумбана, слупана и слично.
Никој, ама баш никој од сите што е јавија до сега не сваќа што значи со мерак и за мерак средено ауто...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #124 на: 25 Јули 2013, 23:43:46 pm »
Знаат, знаат, само таа е тактиката за да спуштиш цена. Како што ти рече Дени, колку што можеш повеќе врати ја во првобитната состојба. Стави ги фабричките бандажи. Продај ја колата за колку што ќе ја продадеш, па екстра стварите продавај ги посебно.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #125 на: 25 Јули 2013, 23:45:23 pm »
Знаат, знаат, само таа е тактиката за да спуштиш цена. Како што ти рече Дени, колку што можеш повеќе врати ја во првобитната состојба. Стави ги фабричките бандажи. Продај ја колата за колку што ќе ја продадеш, па екстра стварите продавај ги посебно.
Тоа ми е и планот, ама ме интересираа и ваши мислења.. Сепак ова ми е прва кола што ја продавам :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #126 на: 25 Јули 2013, 23:54:29 pm »
Разбирам дека ти е тешко да растураш нешто што го имаш правено со мерак ама за жал реалноста е таа и јас морам да се согласам дека треба да ја вратиш во првобитната состојба.
Многу полесно би ја продал во стандардна состојба,зошто никој не го цени тоа што е дополнително правено,дури и мани ќе ти најдат и се ствара слика дека е богзнае како малтретирано возилото.
Сум продавал повеќе возила и многу од работите што ги имав дополнително ставано,некој дури не ги приметувал а сум имал и такви пациенти што ми давале предлог да ги извадам тоа што сум ставал само за да им ја намалам цената.

Нека ти е со среќа продажбата и нека ти оди со лесно вадењето на фолијата зошто е поприлично заебан процес и бара многу работа. 

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #127 на: 25 Јули 2013, 23:57:35 pm »
Нека ти е со среќа продажбата и нека ти оди со лесно вадењето на фолијата зошто е поприлично заебан процес и бара многу работа. 
Фала, наредна недела планирам да се зафатам со фолијата. Ќе пробам сам да ја отстранам, па ако не оди ќе се обратам кај некој по специјализиран :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #128 на: 26 Јули 2013, 00:59:41 am »
тие муабети дека ако има фолија сигурно е тумбана калемена и сигурно излегуваат од луѓе што купиле кола пред 10 години,уште ја возат и мислат дека го имаат најсочуваното ауто на светов а уствари возат некој стар крш и обично нивното си го преценуваат а другото не вреди

тој што сака да купи кола ќе си ја однесе поштено на лимар ќе си плати нешто ситна пара и ќе му ја кажат вистината :)

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #129 на: 26 Јули 2013, 01:53:31 am »
тие муабети дека ако има фолија сигурно е тумбана калемена и сигурно излегуваат од луѓе што купиле кола пред 10 години,уште ја возат и мислат дека го имаат најсочуваното ауто на светов а уствари возат некој стар крш и обично нивното си го преценуваат а другото не вреди

тој што сака да купи кола ќе си ја однесе поштено на лимар ќе си плати нешто ситна пара и ќе му ја кажат вистината :)
Многу е просто и едноставно, ама само ако има со кого да се разбереш.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #130 на: 01 Август 2013, 21:50:14 pm »
Денес беше извадена фолијата и после напорна работа резултатот е овој

повеќе слики ќе поставам деновиве :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #131 на: 01 Август 2013, 21:53:31 pm »
да ти кажам право - џабе си фралал пари на фолија :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #132 на: 01 Август 2013, 21:55:47 pm »
Црнава ќе ми е тешка за одржување, ама и од фолијата веќе ми беше смачено :/

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #133 на: 01 Август 2013, 22:15:32 pm »
A kolku ja cenish?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
« Одговори #134 на: 01 Август 2013, 23:21:01 pm »
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,9649.0.html

5800 евра ( не фиксна )