Автор Тема: Тенис  (Прочитано 43447 пати)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Тенис
« на: 29 Јуни 2012, 01:09:21 am »
Не најдов ваква тема, да можиме раат муабет да сврзиме и за тенис ако има љубители на тенис. Ако случајно има на друго место ваков муабет слободно нека се бриши.

Во тек е Вимблдон, за мене најубавиот и најинтересниот турнир. Навивам за Федерер од ко почна да игра па се до неговата пензија :D
Инаку шо е најинтересно денес, уште во второ коло Надал(2) изгубе од Лукас Росол(100) со 3-2 во сетови. Росол има 26 години и до сега никогаш го нема поминато првото коло од квалификацискиот турнир на Вимблдон. Ова година прв пат го стори тоа и веќе го изигра натпреварот на кариерата. Каква партија пруже, еден Надал беше тотално немоќен, поготово на неговите сервиси. Секоја чест. Претходните три натпревари Расол ги губеше од играчи рангирани над 150 место на АТП.

Утре играт Џокович со Степанек и Федерер со Бенетау.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Тенис
« Одговори #1 на: 29 Јуни 2012, 01:21:25 am »
Многу ми е мерак за тоа циганчето Надал, џабе му е вамос вамос коа отиде сеа тамос :)
Иначе стравствен навивач на Џокович сум  :)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2 на: 29 Јуни 2012, 01:29:52 am »
Навивач на Федерер од финалето на Вимболдон кога како тотален аутсајдер го победи тогаш големиот Пит Сампрас.Со елиминацијата на Надал,сега само уште му недостига да го победи Џокович во полуфинале и да го освои турнирот за да дојде повторно на прво место на АТП за да го бутне единствениот рекорд што му недостига,а тоа е најмногу недели на прво место на АТП кој го држи сеуште Сампрас.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #3 на: 29 Јуни 2012, 01:34:41 am »
И мене многу мерак ми се напрае шо испадна Надал, поготово од тотален аутсајдер.

Најмногу го поштовам Федерер, прав господин, секогаш игра со памет, никогаш на сила. Ако се врати на прво место на АТП јас ќе бидам посреќен од него ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #4 на: 29 Јуни 2012, 08:12:01 am »
Federer го нема победено Pete Sampras во финале на Wimbledon ;) За права бога, мислам дека ниедно гренд слем финале немаат играно заедно. 2001 губи од Федерер, во 4-то коло, ама Федерер не беше аутсајдер, иако беше 19-то рангиран. И тоа е единствениот АТП турнир на кои се сретнале овие двајца. Во тоа време Пит веќе најавуваше крај на својата кариера.
Јас бев ептен навивач на Пит Сампрас, а сега на Федерер, но за жал, и неговото време поминува.
Овие двајца, се одлични пријатели и Пит Сампрас е сеуште голем навивач на Федерер :)

Инаку, тенис пратам уште од основно, а и рекреативно играм од тоа време барем еднаш неделно :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #5 на: 29 Јуни 2012, 08:48:46 am »
Федерер па два прста празно.

Џокович ми е океј, си го гледам како наш.

Не го сакам Надал, зошто користи средства за подобрување на своите перформанси. И плус зошто е сељак.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #6 на: 29 Јуни 2012, 09:37:43 am »
Иначе стравствен навивач на Џокович сум  :)

Џокович ми е океј, си го гледам како наш.

Не го сакам Надал, зошто користи средства за подобрување на своите перформанси. И плус зошто е сељак.

Тоа е тоа.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #7 на: 29 Јуни 2012, 09:42:13 am »
Не знам зошто ама многу ми е антипатичен Надал, поготово со тоа раката што стално си ја става во газот.   ;D

Го гледав синоќа мечот со Росол и никогаш не сум видел толкава немоќ кај еден тенисер од светска класа.

Надал воопшто не играше слабо, Росол изигра феноменално!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 29 Јуни 2012, 10:34:17 am »
Yup, росол имаше момент „секое топче шо ќе го мавнам - погодуе“! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #9 на: 29 Јуни 2012, 11:12:26 am »
Порано интересен за гледање ми беше Андре Агаси, интересни мечеви со Сампрас ....

У поново време, некако неутрален сум, ме фасцинира генијалноста на Федерер, и така, кога имам време, гледам по некоја негова игра ...
Слабо некако, му фали мотивација ...

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
« Одговори #10 на: 29 Јуни 2012, 11:23:46 am »
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #11 на: 29 Јуни 2012, 15:02:02 pm »
Federer го нема победено Pete Sampras во финале на Wimbledon ;) За права бога, мислам дека ниедно гренд слем финале немаат играно заедно. 2001 губи од Федерер, во 4-то коло, ама Федерер не беше аутсајдер, иако беше 19-то рангиран. И тоа е единствениот АТП турнир на кои се сретнале овие двајца. Во тоа време Пит веќе најавуваше крај на својата кариера.
Јас бев ептен навивач на Пит Сампрас, а сега на Федерер, но за жал, и неговото време поминува.
Овие двајца, се одлични пријатели и Пит Сампрас е сеуште голем навивач на Федерер :)

Инаку, тенис пратам уште од основно, а и рекреативно играм од тоа време барем еднаш неделно :)
Имаш право немаат заедничко финале и дури најдов податок дека тоа им е и единствен меч кој го изиграле еден против друг.Ова се случува 2001,а првата титула ја освојува во 2003 исто така на Вимболдон во финале против Марк Филипусис :)
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12 на: 29 Јуни 2012, 15:03:57 pm »
Како и да е, релевантен наследник на Сампрас е :) Се надевам наскоро ќе оди во легендите, без да се глупира повеќе, вака демотивиран на многу мечеви...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #13 на: 29 Јуни 2012, 15:11:24 pm »
Па после толку мечеви и освоени титули, единствена мотивација на негови години остануваат парите. А пошто сигурно ги има доволно, едноставно нема мотивација!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #14 на: 29 Јуни 2012, 15:12:45 pm »
Мотив има али Ноле е појјак од мотивот.