Автор Тема: замена на фабричко со ново радио за астра г???????  (Прочитано 6123 пати)

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
здраво на сите! ме интересира дали има некоја можност при промена на фабричкото радио со ново радио со usb и aux влез на астра г командите на воланот да останат во функција? Се распрашав ама скоро сите ми рекоа дека доколку го сменам радиото функциите на воланот ке ми останат за украс  ;D

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: замена на фабричко со ново радио за астра г???????
« Одговори #1 на: 28 Јуни 2012, 07:53:31 am »
Ima ima opcija, se prodavaat kontrolni moduli za sekoj tip na vozilo spored novoto radio. Ama e daleku od isplatlivost. Najcesto proizvoditelite na audio oprema g nudat kako accessories

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #2 на: 28 Јуни 2012, 08:00:23 am »
Се распрашав ама скоро сите ми рекоа дека доколку го сменам радиото функциите на воланот ке ми останат за украс  ;D

Тие скоро сите се толку писмени, што мислам дека нареден пат вреди и те како да ги прерипаш и за вода да ги прашаш.
Можеш слободно да го замениш радиото со било какво друго, но за да ти работат и командите на воланот треба да го знаеш следново:
1. Дали тоа радио кое ке го вградиш ке има опција за да го подржи модулот кој ке овозможи работа и на командите на волан.
2. Да се стави модул кој ке ги овозможи овие опции.

Најчесто модулите се со цена колку самото радио, па од тука се поставува прашањето за исплатливоста на вградување на таков модул.
Можам да ти препорачам проверена опција, односно да отидеш до продавницата на KENWOOD во Беверли Хилс трговскиот центар и ке добиеш 100% проверена информација. Модели имаш да бираш, од 4000 до 40000 денари..
Цената на модулите е од 4000 денари па нагоре во зависност од моделот и типот на возилото.
Поздрав
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3 на: 28 Јуни 2012, 19:25:13 pm »
На Зец требаше да им стигнат модули. Цена ми рекоа од 2400 нагоре зависи од радиото и возилото.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #4 на: 28 Јуни 2012, 20:28:35 pm »
jas isto imav vectra i koga go menjav fabrickoto radio so drugo go mestev vo novus i uste togas mi rekoa ako go smenime radioto komandite ke bidat ukras ali ima opcija dase montira modul ali togas znaci pred 4 godini cenata na modulot bese skoro kolku celo radio...e sega ako si tolku cepidlaka da menjas na komandi daj pari ako ne nisto ne e problem daja ispruzis rakata i da smenis stanica ili da popustis glas...razmisli ako sakas daja prodaes kolata kesi go izvadis radioto normalno i kego vratis staroto ama posle so ke prais so modulot=dzabe frleni pari sprema mene

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #5 на: 28 Јуни 2012, 20:40:21 pm »
Ne ti trebaat be komandite. Pospartanski e poarno. Teraj i menuvaj go. Ako ne e tajna sto mu fali na fabrickoto radio ?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16713
  • Keep it 100
« Одговори #6 на: 28 Јуни 2012, 21:38:56 pm »
^Ова е пример какви одговори НЕ ТРЕБА да се пишуваат! Бугар негов избор е дали му требаат или не му требаат, кој си па ти да му кажуваш!?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #7 на: 28 Јуни 2012, 21:55:03 pm »
Абе Фиц, ти ништо не знаеш.. Уште малку Татар Бугар ќе ни каже дека ни кочници не ни требаат, пошто така се намалува брзина, и џабе си потрошил гориво да забрзаш.

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #8 на: 29 Јуни 2012, 06:57:50 am »
Значи командите на волан највеке ги користам за менување на станици, и додавање и намалување на глас, и едноставно се навикнав на нив :P е сега си имам од тие кинеските модулаторчиња што се ставаат кај упаљачот и си пикам USB-то и свири без проблем. е сега проблемот ми настанува кога ке ми налета некоја чкљ песна и го барам тоа далјинскиот или па глеам да г погодам дугмето на самиот модулатор за да сменам, а тоа барем за момент ми одзема од вниманието на патот, особено во град во ситуација појди-застани. Но баш ке се распрашам по тоа продавниците да видам што ке ми кажат, али сепак ако е толку скапо тоа, богами ич не ми го ни треба. ке си терам со модулаторот. Како и да е фала ви на одговорите. Поздрав

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #9 на: 29 Јуни 2012, 15:08:24 pm »
Modulator e eftin be druze. Na pazar zemi nekoj pokvaliteten. Inaku vredi i preku aux da ides. Ima li moznost IPOD da se vrze na usb nekako ??? Ili usb extenzija. Kako poi(e)konomicno da bide seto e fintata.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #10 на: 29 Јуни 2012, 15:26:26 pm »
Модулатор е супер! Ако сакаш музиката да ти звучи ко да иде од проџвакана касета, одлична работа!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #11 на: 29 Јуни 2012, 15:33:57 pm »
E pa sega ima ikvalitetni takvi i skart. Zavisno od toa sto sakas i kolku si spremen da brois za nego. A ako imas fabricko radio togas nejdobro si e toa so kolata sto ide. Kaj nekoi ima samo upgrade kit za USB kabel, (PRimer kaj yaris)... TAka zvukot e poaren.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #12 на: 29 Јуни 2012, 15:39:13 pm »
Не е баш до толку лош квалитетот преку УСБ модулатор, или пак не сум слушнал толку лош колку што вие купувате...Стварно не ми е јасно...
Јас едно време го користев и модулаторот што го има Н900 Нокиа, и беше сосема коректен. Значи квалитет на просечна радиостаница...Македонска, нормално...
Бидејќи квалитетот кој го нудат странски радио станици ама апсолутно нема никаква врска со нашиве кои нудат најмизерен квалитет...МП3, ВМА и АЦЦ формати...
Тоа јас све би забранил...Новите песни ги симнуваат преку јутуб даунлоадер, а понатаму ги проследуваат по етер...И која е таа радио станица? Мизерија....
Нема везе...Кој како си сака, така си тера...

@Macedon.
Ти другар дај запиши го точниот модел на радиото што го имаш во кола, а јас ке се потрудам ако можам да најдам дали кај тебе има опција за активирање на AUX влез, па доколку си расположен за да платиш некоја симболична цена од 1500 до 3000 денари во зависност од преправката, може и да направиме да имаш AUX влез со 3,5 мм џекче.

Поздрав и секое добро ;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #13 на: 29 Јуни 2012, 15:46:06 pm »
Blaupunkt CDR 500 би требало да биди радиото.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #14 на: 29 Јуни 2012, 15:49:42 pm »
Bi trebalo da ima AUX input, mozebi e pozadi na dzekovite no vidi.