Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: RikiRulz на 14 Мај 2011, 15:39:04 pmПурол пастата е посебна паста за полирање месинг, хром, бакар и сл. метали... А за пластика ти препорачувам средна класа на полир паста е Сонакс... Хромирани ми се браниците, за нив прашувам
Пурол пастата е посебна паста за полирање месинг, хром, бакар и сл. метали... А за пластика ти препорачувам средна класа на полир паста е Сонакс...
Цитат: RikiRulz на 14 Мај 2011, 15:39:04 pmПурол пастата е посебна паста за полирање месинг, хром, бакар и сл. метали... А за пластика ти препорачувам средна класа на полир паста е Сонакс... Хромирани ми се браниците, за нив прашувам повели друже
Каде се купува ова силво и колку пари кошта?Пофино ли е од пурол?Подобар сјај дава?
Цитат: JoveVW на 15 Мај 2011, 23:06:50 pmКаде се купува ова силво и колку пари кошта?Пофино ли е од пурол?Подобар сјај дава?TINEX и гадно мириса ,се премацкува и се остава да постои додека не се подсуши и почне да работи на материјалот кој се полира,потоа со чиста памучна крпа се трија до висок сјај
Цитат: TE-EN на 19 Мај 2011, 11:29:29 amЦитат: JoveVW на 15 Мај 2011, 23:06:50 pmКаде се купува ова силво и колку пари кошта?Пофино ли е од пурол?Подобар сјај дава?TINEX и гадно мириса ,се премацкува и се остава да постои додека не се подсуши и почне да работи на материјалот кој се полира,потоа со чиста памучна крпа се трија до висок сјај Со сува крпа или мокра крпа???И колку се чека, од премачкувањето
Цитат: TE-EN на 15 Мај 2011, 20:26:05 pmДали знаете дека после извесно време оваа "лименка" (содржината во неа) продолжува да работи и го јаде металот, кој станува кршлив (зборувам за тенок метал) или потемнува или 'рѓа?Ова е факт кој го знам од искуство! Пробајте па ќе видите дека сум во право