Автор Тема: Ford Puma 1.7  (Прочитано 32363 пати)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Одг: Ford Puma 1.7
« Одговори #90 на: 09 Мај 2011, 20:37:25 pm »
Ситни се длапчињата мислам дека ке излезат со 1000 или евентуално 600 за да не шмиргла  со 400 пак  и да губи време :P
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #91 на: 09 Мај 2011, 21:07:55 pm »
Ke каже Деан, што направил :)

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #92 на: 09 Мај 2011, 21:12:25 pm »
Изгледа сега шлајфа со тоа пуролот затоа го нема на форум  :D :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #93 на: 09 Мај 2011, 21:19:23 pm »
Aбе и Дени е за стап... 5 мин работа е да среди да стави штрав и со бормашина, и за 5 мин ке го среди тип топ... а вака шлајфа 3 саати...

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #94 на: 09 Мај 2011, 21:21:43 pm »
Дени ?!?!
Да не мислеше на Деан? ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #95 на: 09 Мај 2011, 21:37:08 pm »
Што направи со пластобитот, коа ке ја поминуваш колата???

Таман, и таа р`ѓата на полумесецот ке ја поминеш со пластобит :)

Moja препорака за тоа Р’ѓата...
Земи си антироз, средство за одстранување на р’ѓа. На него пишува како се користи. Претходно како што ти беше испрана колата, можеш фино местата околу полумесецот каде што има подуенко да ги исчепкаш малку да го одстраниш тоа подуеното место, и потоа фино со мала четкичка за нанесеш од антирозот...Одкако ке го нанесеш треба да се остави 24 часа да делува....Местото каде што имало од корозијата би требало да ја промени бојата во бела или црна...Убаво пребриши го местото, и доколку имаш некоја заштитна боја, премачкај...Одкако ке се исуши бојата, нанеси пластобит...Остави да се засуши....Повторно можеш втора рака да нанесеш по некое време...Со тоа си извршил заштита од понатамошно кородирање...Ке трае некое време...
Ј-би га...Стари количиња се...Не се нови...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #96 на: 09 Мај 2011, 21:56:26 pm »
Што направи со пластобитот, коа ке ја поминуваш колата???

Таман, и таа р`ѓата на полумесецот ке ја поминеш со пластобит :)

Moja препорака за тоа Р’ѓата...
Земи си антироз, средство за одстранување на р’ѓа. На него пишува како се користи. Претходно како што ти беше испрана колата, можеш фино местата околу полумесецот каде што има подуенко да ги исчепкаш малку да го одстраниш тоа подуеното место, и потоа фино со мала четкичка за нанесеш од антирозот...Одкако ке го нанесеш треба да се остави 24 часа да делува....Местото каде што имало од корозијата би требало да ја промени бојата во бела или црна...Убаво пребриши го местото, и доколку имаш некоја заштитна боја, премачкај...Одкако ке се исуши бојата, нанеси пластобит...Остави да се засуши....Повторно можеш втора рака да нанесеш по некое време...Со тоа си извршил заштита од понатамошно кородирање...Ке трае некое време...
Ј-би га...Стари количиња се...Не се нови...

Нормално, Сале мислам дека Деан знае... прво се трга р`гата, па се нанесува пластобит (не се шлака врз р`га дека тоа пак ке си работи)... али ти со ова средствово антироз, ептен ке му ја олесниш работата....

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #97 на: 09 Мај 2011, 22:04:37 pm »
Исто така и тие малите гребаничиња на хауба ово оно што ги има...и на нив може да се стави од тоа антирозот, а после со коректор, односно со лак за нокти :) во боја на каросерија да се пополнат....Јас на хауба имам милион зуцки од камчиња коа одам на скијање...ј-би га...не можеш колата у стаклено звоно да ја ставиш...Па зуцките си ги корегирам со лак за нокти...некој се приметуваат, некој не, ама барем спречувам понатамошна корозија...Такви коректори имам видено и у ХУБО за по цена од 250 денари...така да за ситни работи се одлични...
Боички не препорачувам бидејќи се вадат со прво перење...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #98 на: 13 Мај 2011, 22:20:39 pm »
топчето уште го немам досредено, чекав викенд пошто во работни денови немам време, утре или во недела ќе го досредам. За другите лузни на колата јас не би се нафатил немам ни познавање од такви работи нити услови каде би го правел тоа, мислам најдобро ќе биде да ја однесам кај професионалец. Инаку да се пофалам уште една пума во потесното семејство, шурата си купи денес пума, црна со 1.4 мотор и 90 коњи еве и едно сличе

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #99 на: 13 Мај 2011, 22:46:30 pm »
Не си човек ако не му ги дотераш фаровите :D

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #100 на: 13 Мај 2011, 22:51:07 pm »

и топчето на менувачот треба :) ама сега одам со методата на рики, топчето на штраф во бормашина и ќе стружам, уште еднаш нема шанси рачно да стружам, така не ме болела раката од тинејџерските денови со десанка шакич ко се дружев  ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #101 на: 14 Мај 2011, 01:40:41 am »

и топчето на менувачот треба :) ама сега одам со методата на рики, топчето на штраф во бормашина и ќе стружам, уште еднаш нема шанси рачно да стружам, така не ме болела раката од тинејџерските денови со десанка шакич ко се дружев  ;D

Аве ти викам ја... мора да се снаогаш... Ич, слободно пред било што да сакаш да правиш... пиши , па ке ти дадеме совет, или идеа... да не се мачиш... толку...

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1448
« Одговори #102 на: 14 Мај 2011, 12:51:34 pm »
@Dean

Супер количето, ќе го стросаш уште поќе ;D
Него... то пурол пастата е она за полирање коли? Или? (Ќе ми треба полирање на браниците кај мене)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #103 на: 14 Мај 2011, 15:39:04 pm »
@Dean

Супер количето, ќе го стросаш уште поќе ;D
Него... то пурол пастата е она за полирање коли? Или? (Ќе ми треба полирање на браниците кај мене)

Пурол пастата е посебна паста за полирање месинг, хром, бакар и сл. метали... А за пластика ти препорачувам средна класа на полир паста е Сонакс...

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1448
« Одговори #104 на: 14 Мај 2011, 16:05:40 pm »
Пурол пастата е посебна паста за полирање месинг, хром, бакар и сл. метали... А за пластика ти препорачувам средна класа на полир паста е Сонакс...

Хромирани ми се браниците, за нив прашувам