Автор Тема: Soobrakajna nesreka vo Gjorce Petrov, Skopje - eden zaginat (juni 2011)  (Прочитано 6645 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
Одг: Soobrakajna nesreka vo Gjorce Petrov, Skopje - eden zaginat (juni 2011)
« Одговори #15 на: 26 Јуни 2012, 00:14:03 am »
го праеше некој муабетот у друга тема за гастрјбајтерите со странски таблици што доаѓаат летно време.жално

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
« Одговори #16 на: 26 Јуни 2012, 00:22:44 am »
Ова е страшно, тука немаш време за реакција ....

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #17 на: 26 Јуни 2012, 00:29:13 am »
Искрено, да не ме свати некој погрешно!!!!
Коливе што ги донесоа се жива бења. Поготово за Сељциве (сељак не селанец, пошто селани сме сите, ама не СЕЉАЦИ) купија коли за евтини пари да не речам за без пари и даваат кола на мали деца. Абе не се дава кола на 16-17 годишно дете! Сум смеел ја да кажам дома тато кола, не самошто нема да ми ја даде, и ќутек ќе изедам ( зборам за ова време сега каде што живееме и сите глупости што се дешават) постарите членови секако краделе од дома коли, ама друго било. А сега, секој мочко има кола ( па и јас) и мисли го фатил дедо боже за боксерици. :S премногу ме нервира оваа појава, памет малце треба, малце повеќе де. Ама како што негде на форумов брзо прочитав, човек од село искача, ама селото од него не

уште еднаш ова за сељациве мислам на сељк кретен го*мно чоек што нема два грама мозок у него и дивее со кола, за да искочи фраер :S

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #18 на: 26 Јуни 2012, 00:47:44 am »
Во Скопје има потешки сељаци а живеат во центар цел живот, патот од Кичево до Гостивар е најопасен поготово кај Зајас, до некаде си во право со старите коли ама со годините не, стари магариња во кршови како претицаат кај Зајас тоа е невидено, ќе тера у спротивна лента ако може ќе те избутка тебе и ќе се залепиш во некое дрво ко комарец на шофершајбна или у друг случај ќе се тумбаш во нива, доколку не те избутка тебе го јаде тој од карши, без мозок народ е тоа што го прават на тој пат, жално е што се слушаат се почесто вакви немили настани, цела фамилија загинала заради некој мочко кој до вчера мочал у пелени!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #19 на: 26 Јуни 2012, 00:57:49 am »
Добро да у право си не се само годините, се има сегде има исклучоци. не дека нема деца на 18 години што возат по примерно и се напротив, онака у глобала тоа ми текна пошто знаеш тоа се годините бубачките у глава, знам ја каков кретен бев на тие години и затоа :D иначе далеку од тоа дека се само они, другиве што ги кажа ти бетер се :S

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #20 на: 26 Јуни 2012, 01:11:09 am »
epa nemoze be od jugo u golf tdi so 110 konja
ete na primer preeska vo centar ulickite pozadi katolicka kade sto nikoj nema prednost se pominuva na dogovor
eden od brakjata so golf 4 dizelj se uletal so 50-60 ni se vrti ni nisto si pominuva ko na avtopat da vozi
zatoa lekot e samo nekoja lada pa da go udram gzot da ne znae kaj mu e
nikogas nema da mi bide jasno kako moze da pominuvaat na srekja,znae deka nisto ne se gleda a pominuva so 50 na saat

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #21 на: 26 Јуни 2012, 01:22:37 am »
И многу среќа имаат, во Ѓорче на семафорот кај поранешно Хубо, на вујна ми и прелета таков со Голф на црвено у спротивна лента, она со син и и ќерка и беа во Фиат Пунто, да ги удреше странично, немаше ништо да остане од колата.

@DayWalker сите како деца сме правеле глупости со кола, само јас имав 50 коња кола, сега имаат над 120-30 коња и тато и мама се раат што нивното синче не им плаче.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #22 на: 26 Јуни 2012, 01:39:25 am »
Темава нека стои посебна уште вечерва, утре ќе ја спојам со другата тема за несреќи..

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
« Одговори #23 на: 26 Јуни 2012, 01:46:39 am »
Јас имам 18 години и имам возачка дозвола само 2-3 месеци
Имам свој автомобил ама......искрено не ми е да се фалам и да се правам некој кој знае кој но....низ град не повеке од 40-50...
Дури 50 е многу,,,,,ретко
Мал е градот сите ме знаат и.....едно жалење дома од некој знам дека ке ми летне колата
......низ град посебно внимавам
И да бидам искрен.....дојдов во Скопје пред 3-4 дена....и се изгубив..тотално се изгубив .Таков хаос од сообраќај немам видено никаде .....ама баш никаде треба малку ред да се стави

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #24 на: 26 Јуни 2012, 01:47:12 am »
Добро да у право си не се само годините, се има сегде има исклучоци. не дека нема деца на 18 години што возат по примерно и се напротив, онака у глобала тоа ми текна пошто знаеш тоа се годините бубачките у глава, знам ја каков кретен бев на тие години и затоа :D иначе далеку од тоа дека се само они, другиве што ги кажа ти бетер се :S

Како си кажа, ко сега да имаш 30 години ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #25 на: 26 Јуни 2012, 02:40:24 am »
хахах баш, а 21 едвај сум си :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #26 на: 26 Јуни 2012, 02:41:29 am »
Море ја и на 21 ич не ми фаќаше црпката, ептен удрен бев :D :D

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #27 на: 26 Јуни 2012, 08:44:35 am »
И јас бев забеган али кога излетав од пат со колата на татко ми (19 години тазе возач) друк памет ми е сега :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7278
« Одговори #28 на: 26 Јуни 2012, 10:27:00 am »
И многу среќа имаат, во Ѓорче на семафорот кај поранешно Хубо, на вујна ми и прелета таков со Голф на црвено у спротивна лента, она со син и и ќерка и беа во Фиат Пунто, да ги удреше странично, немаше ништо да остане од колата.

@DayWalker сите како деца сме правеле глупости со кола, само јас имав 50 коња кола, сега имаат над 120-30 коња и тато и мама се раат што нивното синче не им плаче.

На едно пријателче, на спуштање од патарина Миладиновци, баш по наплатната рампа, по таа надолницата, му наидуа кола од спротивна страна?!?!?! ...

Автопат бе еј... Некоја гуска, и текнало дека идејки од Велес, може да сврти десно ...
Го гледав кога кажуваше, како се промашиле со по 80 km/h секој, морници му идеа на човекот, ни крив ни должен...
Таксист, секогаш вози по уште 4 луѓе во кола ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #29 на: 26 Јуни 2012, 11:28:14 am »
Да ја опалел... Тоа се брка и се дави, он ја оставил да си вози.