Автор Тема: Освежувач во кола  (Прочитано 99200 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Одг: Освежувач во кола
« Одговори #300 на: 20 Март 2021, 19:19:29 pm »
Јас често јадам грав, не трае долго ама интензивно е ;D
Стави ја вентилацијата у кола на рециркулација на внтарешен воздух, подолго ќе трае ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #301 на: 20 Март 2021, 20:15:47 pm »
Низ темава имаше некој дали коментирано, дали Стратро или Даме, стварно не знам, може грешам, дека кола нема потреба да мириса на освежувач и/или хемикалии што ги испушта самиот освежувач, туку едноставно.. на чисто.

Испрани патосници, избришани седишта, избришана прашина, теписоните поминати со усисивач и толку.

И до денес ми е останато како мисла иако се возикам со Little Joe на вентилација  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #302 на: 20 Март 2021, 21:24:41 pm »
Штета што го нема веќе никаде за нарачка, али ако најдеш:
https://www.alfaowner.com/threads/alfa-romeo-oem-new-car-smell-to-buy.257022/#post-3865404

OEM мирис на нова алфа ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #303 на: 20 Март 2021, 21:27:49 pm »
Da vi kazam iskreno ozon generatorot go pravi toa gi neutralizira site mirisi  no sepak sakam da mirisa nesto taka diskretno ,fino

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #304 на: 20 Март 2021, 21:36:31 pm »
Chemical Guys имаат одлични мирифчиња:

https://www.chemicalguys.eu/catalog/product/view/id/1385/category/46

https://www.chemicalguys.eu/menu/interior/car-scents-air-freshener-car-perfum-auto-parfum/chemical-guys-new-car-smell-scent-air-freshener-car-perfume-473ml.html

Овие као нешто носат, ама којзнае дали имаат на лагер нешто: http://premiummotors.mk/

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #305 на: 06 Мај 2021, 14:19:57 pm »
Го најдов чудово брцнат во вентилациски отвор кај педалите доле, фин мирис има мада многу слабо се осеќа, ќе да е одамна таму.  :D

https://www.assperr.it/hypno-casa-profumo-per-auto-alla-mistral-hc1450.html#

Отсутен Crimson101

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #306 на: 17 Јули 2021, 09:43:37 am »
Zdravo, sto mislite za caskite od Dr. Markus senso delux sto se prodavaat vo eurostil? Gledam na net ima i dobri i losi komentari, i mi muti pamet, pa zatoa sakav da ve prasam da ne ima nekoj iskustvo so niv, i koj e najdobar miris. Interesno mi se vide new car mirisot, ali sum slusnal od drugi firmi sto zimale mng loso mirisaat.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3811
« Одговори #307 на: 17 Јули 2021, 15:12:19 pm »
Opsto dr.marcus proizvodite ne cinat ;D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #308 на: 17 Јули 2021, 18:32:23 pm »
Najdobar miris porano  bese żelkata od div limon i trajnost i se ama sega neznam kako s e

Отсутен MNikolovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 81
« Одговори #309 на: 18 Јули 2021, 02:21:58 am »
Zdravo, sto mislite za caskite od Dr. Markus senso delux sto se prodavaat vo eurostil? Gledam na net ima i dobri i losi komentari, i mi muti pamet, pa zatoa sakav da ve prasam da ne ima nekoj iskustvo so niv, i koj e najdobar miris. Interesno mi se vide new car mirisot, ali sum slusnal od drugi firmi sto zimale mng loso mirisaat.
Ја имам користено 2 освежувачи од Dr. Marcus со истиот мирис (Black). Мирисот е еден од најубавите ко за мој вкус ама за жал трајноста му беше премала. Прво користев она као човече што е и траеше одвај пола месец, а не беше евтино. После си купив шишенце (сенсо) и траеше малку повеќе, можда 3-4 недели, ама пак некако ми се виде малку за парите. Инаку исто така и изгледот на шишенцето е еден од најдобрите што сум ги видел, иако беше малку големо. Со лименките/теглите (senso delux) не знам како им е трајноста, ама шишенцето според трајноста треба да е упола цена, макс 80-90 денари.

Инаку моментално се префрлив на Aroma Organic лименка и можам да кажам дека прво скоро 2 месеци дома ми мирисаше освежувачот, а сега уште месец и кусур у кола. Веќе е при крај, ама за 130-150 денари, не верувам дека има друг освежувач што трае 3-4 месеци. 

Отсутен Crimson101

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #310 на: 18 Јули 2021, 21:46:48 pm »
Ја имам користено 2 освежувачи од Dr. Marcus со истиот мирис (Black). Мирисот е еден од најубавите ко за мој вкус ама за жал трајноста му беше премала. Прво користев она као човече што е и траеше одвај пола месец, а не беше евтино. После си купив шишенце (сенсо) и траеше малку повеќе, можда 3-4 недели, ама пак некако ми се виде малку за парите. Инаку исто така и изгледот на шишенцето е еден од најдобрите што сум ги видел, иако беше малку големо. Со лименките/теглите (senso delux) не знам како им е трајноста, ама шишенцето според трајноста треба да е упола цена, макс 80-90 денари.

Инаку моментално се префрлив на Aroma Organic лименка и можам да кажам дека прво скоро 2 месеци дома ми мирисаше освежувачот, а сега уште месец и кусур у кола. Веќе е при крај, ама за 130-150 денари, не верувам дека има друг освежувач што трае 3-4 месеци.

Kade bi mozel da najdam od Aroma Organic osvezuvacot? Fala odnapred.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6450
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #311 на: 19 Јули 2021, 11:48:11 am »
Dr. Markus senso delux

Најскапото парче стакло платено. Воопшто не мириса. Евентуално до нос само.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 789
« Одговори #312 на: 14 Ноември 2021, 10:49:13 am »
Вакво зедов последно, добро!
Читам Јапонија произведено...

VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #313 на: 17 Декември 2021, 15:39:13 pm »
Dr. Markus senso delux

Најскапото парче стакло платено. Воопшто не мириса. Евентуално до нос само.

Не знам дали е кај мене истото али бар да замирисаше еден ден само за двеста денара од елњктрометал.  А гледам испарува се троши,ке сликнам до после

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #314 на: 17 Декември 2021, 16:06:00 pm »
Јас од мотоцентар онакво мишелин со мирис на спорт, ниту мириса, ниту испарува. Речиси 2 месеци го имам, како кога го земав е нивото на течноста.