Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1140327 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Одг: Велосипед
« Одговори #1275 на: 23 Октомври 2013, 02:01:24 am »
Ја Фиц и Зоки сме засега, ќе ги замолам да не ми се смеат зашто идам со роудбајк со многу различен пренос од маунтн бајковите.
И ако читате сабајле ова, кој од вас двајца има имбус бр.6 ве молам да ми донесе.
ќе ти донесам имбус,или па ако сакате прво кафе ќе пиеме кај мене и да тераме,ако сакаш и цела кутија алат ќе земам ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1276 на: 23 Октомври 2013, 02:02:46 am »
Кој е најлесен градски точак кој можам да го купам со 1000 евра?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #1277 на: 23 Октомври 2013, 02:03:09 am »
Јесте да
каде што како, масовно или сам пичиш?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1278 на: 23 Октомври 2013, 02:04:21 am »
гпјдо купи си скутер или мотор за тие пари ќе се мачиш да педалаш... нов или на  старо?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #1279 на: 23 Октомври 2013, 02:21:45 am »
ти да си купиш мултикутиватор :)

не знам што има ново,а што старо и колкава вредност на ново би имал половен точак кој би го купил за 1000 евра

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1280 на: 23 Октомври 2013, 02:34:40 am »
одприлика 1:2-1:3 одат цените, т.е.  1000 еу стар точак вреди 2-2500 еу нов. Во зависност од кондицијата на точакот ако сакаш да го средиш како нов уште 600-700 еу ќе дајш-кочници лежишта ѕвезди едно друго ... Негде околу центар имало некоја понова продавница за велосипеди, еден другар ми кажуваше ја посетил, мислам дека била мулти бренд, а во ктм имаш и настаро велосипеди средени сревисирани-пали вози што се вели. Знам и еден тип во населба лисиче се занимава со велосипеди на старо, али за 1000 еу можеш да најдеш одличен нов велосипед. ДимитарМК го видов пред месец возеше добар КТМ околу 1000-че мислам го имаше земено. Со танки гуми и кошница нешто бараш?

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #1281 на: 23 Октомври 2013, 02:53:10 am »
За тие пари строго на ново. А и многу се за градски велосипед. Мислам дека за 500-600 евра имаш одлични велосипеди. За најлесен незнам, најдобро ќе биде да направиш една тура по продавнициве и да ги видиш нивните понуди и тоа што имаат на лагер. Инаку имам 2 KTM велосипеди купени по 450 евра на ново и одлично си ја вршат работата. Нив ми е страв да ги заклучам и да ги оставам негде, не па некој од 1000 евра. :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #1282 на: 23 Октомври 2013, 03:48:01 am »
Која е логика да дадам 1000 + 600~700 евра за половен точак кој нов кошта 2000-2500 евра?   ???

Инаку, ко шо реков сакам да е најлесен што може, ќе го возам низ град за до работа и назад. Не ми требаат шминки, дискови, курчеви карики и слични тракатанци кои никад нема да ги искористам а ја билдаат цената.

За 500 евра(а најверојатно и за 1000 евра) нема лесен точак, а под лесен подразбирам 10kg. За заклучување пред работа имам челичен синџир/везица од Априлиа која не е дноставно да се пресече + ќе биде паркиран на Ленинова каде има преголем промет на луѓе за некој да се осуди да го краде + ќе е под видео надзор. Дома иде у гаража.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1283 на: 23 Октомври 2013, 03:50:00 am »
А зошто баш ептен лесен точак бараш. И со малце потежок точак, ќе ти смета само првите 2-3 недели (ако веќе си навикнат на лесен точак)... После ќе го навикнеш и ќе немаш гајле воопшто. :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #1284 на: 23 Октомври 2013, 03:51:16 am »
А зошто баш ептен лесен точак бараш. И со малце потежок точак, ќе ти смета само првите 2-3 недели... После ќе го навикнеш и ќе немаш гајле воопшто. :)
Идам у теретана за да напраам мускули. Сакам точакот да е лесен за кревање, носење и слично, ем сакам да лета. Сум возел тежок и лесен точак и дефинитивно сакам лесен точак затоа што разликата е ОГРОМНА!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1285 на: 23 Октомври 2013, 04:06:48 am »
Епа затоа ти вела прво нови види си. А испод 10 само карбон, што не е испод 2-3к еу, сакаш нов сакаш стар. Ктм имам и јас 5-ка е за низ град, башка ако му ставиш потенки гуми ќе леташ, не се исплаќа да дадеш 2000 еу за карбон за до на работа.
Да ти кажам право и трекон ме бендисуваат, ваква ствар некоја http://www.bikeshopbeograd.com/bicikli/trek или ваква http://www.ktm-bikes.at/trekking/offroad/hardtail-alu/legarda-race.php?lang=CZ  изработени од алуминиум. Мене само ланците за заклучување ми се 3кг, ама то е мора да ја заклучиш јбг. За мускули гаинер протеини стек риба... Профи се занимаваш со билдерство или?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #1286 на: 23 Октомври 2013, 04:08:11 am »
Види пп гојдо.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1287 на: 23 Октомври 2013, 04:15:19 am »
@Bicikle, лол кои се тие ланци за заклучување од 3 кила ? Ај дај нешо слика ау ако имаш. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1288 на: 23 Октомври 2013, 04:22:32 am »
не се буквално 3 кг, ама 2, 50 се хехе Појди аеродром на пазарче, најголемите :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1289 на: 23 Октомври 2013, 09:59:55 am »
За заклучување пред работа имам челичен синџир/везица од Априлиа која не е дноставно да се пресече + ќе биде паркиран на Ленинова каде има преголем промет на луѓе за некој да се осуди да го краде + ќе е под видео надзор. Дома иде у гаража.

BTW Обрни внимание на челичниот ланец некаде на почеток на втората минута.
Најсигурна варијанта е две заклучувања, едната е ланец/сајла со брава, плус второ заклучување сп U lock варијанта (шипка свиткана како U, со брава). Крадците лесно ги решаваат и двете, но поентата е дека различен алат треба а ретко кој носи алат и за двата вида заклучувачи.

На крајот од краиштата ако некој се намерачил да го краде, ќе го украде точакот. Шансите се 1000 према 1 дека некој ќе се обиде да го спречи, ма дали некој и во полиција ќе јави.

Тргни од себе, дали Ти би се обидел лично физички да спречиш крадец не туѓ непознат точак?
Што го знаеш што човек е, можеби е некој наркоман во криза со нож/пиштол во џепот? Ќе те искасапи без око да му трепне.
Дури и ако викне некој полиција, кражбата трае пар минути а џандарите ќе дојдат за пар саат најрано... ако воопшто дојадат.

Така да, за низ град само стар никаков точак. Имам пријатели кои намерно точаците за ова намена ги шмирглаат од бојата за да изр’ѓаат и да изгледаат неатрактивно. Ако веќе баш сакаш шизички точак, тогаш единствено да го носиш со себе на работа (во ходник, тераса, ќош од канцеларија, било каде). Ништо друго не е сигурно.