Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1140264 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Велосипед
« Одговори #735 на: 30 Април 2013, 14:19:01 pm »
Томе е во акција, бициклата ќе се знае после празници а собирањето на средства е во тек.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #736 на: 30 Април 2013, 14:56:23 pm »
Томе еве го моето точаче  ;D

Со Фиц деновиве планираме накај Водно да тераме. Кандидати ?

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
« Одговори #737 на: 30 Април 2013, 16:04:30 pm »
Офроад или по патот ќе возите ?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #738 на: 30 Април 2013, 17:48:16 pm »
Ја возам само по асфалт, Спенсер има способности и за DH.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
« Одговори #739 на: 30 Април 2013, 17:59:24 pm »
Братучед ми има добар точак а не го вози можам да го земам ама слабо сум спремен незнам дали ќе издржам до горе :))

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #740 на: 30 Април 2013, 18:00:26 pm »
dimitar za 3 tocaci e thule-to.. ne e loso.. ma da jas go prodadov i kupiv krovni nosaci. em se postabilni em nema steganje kaisi(nikad nema da gi stegnes ko so treba)...

Само што направивме тест-монтирање, држачот за кур не го бива. Со 3 точаци да ти е страв на паркинг да ја преместиш колата не па да идеш 100+ km.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #741 на: 30 Април 2013, 18:07:47 pm »
dimitar za 3 tocaci e thule-to.. ne e loso.. ma da jas go prodadov i kupiv krovni nosaci. em se postabilni em nema steganje kaisi(nikad nema da gi stegnes ko so treba)...

Само што направивме тест-монтирање, држачот за кур не го бива. Со 3 точаци да ти е страв на паркинг да ја преместиш колата не па да идеш 100+ km.

Jaс имам еден обичен.Го земав пред 2 години некаде.Го платив околу 2500 денари.Сум возел до 2 велосипеди со него и немало гајле.Се е работата како ќе ги врзеш и стегнеш позади.Сум возел и 120км/ч до бугарска граница и немало гајле воопшто

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #742 на: 30 Април 2013, 18:08:37 pm »
На каков држач сте правеле тест???
Јас на држач за кука носев два точака на некој си 300 км раздалечина и тоа без никаков проблем. + не беше туле, него друга марка. Не се сеќавам што марка...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
« Одговори #743 на: 30 Април 2013, 18:14:40 pm »

Еве на ваков. Сликата е на darko mk5.

Според мене најдобро е на кука, ама нит имаме кука нит толкав буџет за држач.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #744 на: 30 Април 2013, 18:56:50 pm »
Hmzzzz...Ме чудите, обично држачиве на Туле се топ, поготово овој...Има малку заебанција со монтажа и со тоа да ги наместиш точачињата да лежат како што треба...Инаку за на кука нема поедноставен, само што заебанција е исто така да ги наместиш двата точаци да не си сметаат, да не ти кријат дел од сигнализацијата, да не штрчат и да ги стегнеш да бидат безбедни...
Овој држач е ефтин, овој што го има на сликава и е купен од ЕуроСтил...Не повеќе од 2000 денари...За тие пари максимално добро си ја заврши работата...И јас бев голем скептик пошто го купив, го закачив на кука и одма тргнав на пат...Но како што реков никаков проблем + морав добро да ги стегнам точачињата...На едниот му го олабавив гиданот за да го завртам. 5 секунди работа +....

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #745 на: 30 Април 2013, 18:58:18 pm »
Живо џабе.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
« Одговори #746 на: 30 Април 2013, 20:41:17 pm »
Samo shto se slushnav so moite, izdrzhalo do Kichevo. Se izmachivme dur go namestivme, na kraj otidoa do KTM i tamu go podesile. Inaku kupen e okolu 5000 den. Da ne ispadne deka shiram bezveze muabeti, me iznervira, kje go iskrshev. No, se pokazha deka drzhi 3 tochaci ako e pravilno namesten. 

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #747 на: 30 Април 2013, 20:52:29 pm »
Ти викам, нема шанса да не  е добро тулето...Само баш овој модел мислам дека е многу понепрактичен од оној што е на кука...
Барем јас така мислам :)
Инаку нема утка...Туле си е туле, мада и они знаат да направат по некоја глупост :)
+ веројатноста да го изгребеш возилото со ова се големи...На пример со оној држач на кука, веројатноста за тоа е сведена на минимум :)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
« Одговори #748 на: 30 Април 2013, 21:47:24 pm »
Тоа е тоа. Треба доста обиди и нерви, но сепак кога ќе се намести како што треба ќе си ја врши работата. Кука си е кука дефинитивно. :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #749 на: 01 Мај 2013, 08:50:22 am »

Ne si gi stail kaisite kako sto treba. So 3 tocaka sekoj vikend do mavrovo sum idel. Kolku sto ide kolata. Prvo tocacite moras da gi stegnes dopolnotelno vo nasoka na kolata za da ne ti klimaat. Da gi fiksiras trkalata da ne ti se vrtat od veterot. Edina maana mu e u krivini sto gi zanesuva tocacite. Vcera uspesno namontiran kroven nosac za dva komada. Prekrasno :)))