Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1140524 пати)

Присутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Велосипед
« Одговори #600 на: 22 Април 2013, 21:40:50 pm »
Дечки сакам да си купам некој точак па да ми препорачате некое место од каде? Последниот што го имав беше собим и ептен ми се погоди, али немам со години возено точак и поима немам кај да барам. Не барам ништо посебно значи некој најобичен докај 4-5к денари.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #601 на: 22 Април 2013, 21:46:25 pm »
За тие пари да поминеш во Цикло-АС позади Универзална или во Порта Влае на аголот од кај семафорите, да ѕирнеш ако има некој Drag.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #602 на: 22 Април 2013, 22:19:26 pm »
4-5к денари у цикло ас тешко...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #603 на: 22 Април 2013, 22:24:42 pm »
Ако нема таму, ваљда ќе има во продавница за бела техника. ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #604 на: 22 Април 2013, 22:42:26 pm »
има у бисер една продавница до кладилницата спорт лајф,таму има ефтини точкови,а и карши Налеј кафанчето(спроти Веро у аеродром)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #605 на: 22 Април 2013, 22:46:25 pm »
Карши Тинекс кај драмски имаш АгроТехна за бела техника, има и некој точаци надвор. :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #606 на: 22 Април 2013, 22:55:12 pm »
имаш во агротехна за 5000ки MAX Runner 26'' со преден амортизер,за парите се одлични точачињата ги има во повеќе бои

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #607 на: 22 Април 2013, 23:52:59 pm »
Точак за 5к не би купил на ново никад... Повеќе од 1 година не траат. Зимоска земав за таткоми точак за 3500 ден од еден шо увезува од швајцарија половни точаци shimano alivio full (кочници, пренос, заден мењач преден мењач, ланец , запчаник, рачки за кочници и шалтери), 26' alexrims бандажи, RST виљушка и рејсер алуминиумска рамка. Едина мана е шо рамката е 15 инчи. Деловите се во ТОП состојба. Го расклопив цел до последно штравче , бандажите ги однесов да се отворат и подмачкаат главини и да се исправат ако има потреба од тоа во бајкстоп, се подмачкав исчистив нови кошулици и сајли му ставив jagwire го склопив и точакот лета. Ме кошташе цел околу 4000 денари. На точаков да се стаи понова рамка и поголема околу 19 инчи комотно може да се рамња со точаци што на ново коштаат околу 25к сеа ко шо сите ги ставаат со алтус опрема... Добра рамка мерида во бајк маркет се начекува на попуст за 3к. Не се исплати да се купува евтин точак на ново...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #608 на: 22 Април 2013, 23:57:32 pm »
Da, za parite se odlicni. No tie Max tocaci se so mnogu nekvalitetni gurtni, epten brzo se trosat. Ako zaboravite da gi smenite na vreme, ke treba i obrachi na bandasot da menjate posle... Isto taka i kocnicite kako celina se mnogu losi - nemaat moznost za aksijalno podesavanje na gurtnite, pa za da gi priblizite do bandasot treba sajlata da ja stegate. No i toa si ima granica, a taa e koga ke pocnat da vi se "cesaat" kocnicite od gumata. :D

So ovoj tocak najbolje e koga ke se istrosat gurnite (za otprilika godina ipol se trosat, zavisi od stilot na voznja), da si gi smenite komplet kocnicite so kocnici so aksijalno podesavanje na gurtnite. :) Ili mozete samo gurtni da si smenite, no vaka vi e bolje.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #609 на: 23 Април 2013, 00:05:20 am »
Друже гуртните на точак се најситна работа. Глеј ја рамката виљушката пренос мењачи тркала....

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #610 на: 23 Април 2013, 00:33:41 am »
+1

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #611 на: 23 Април 2013, 00:57:52 am »
Da, ali toa prosto mnogu me nervira na nov tocak da ti se izlizat gurtni tolku brzo. :)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #612 на: 23 Април 2013, 01:06:11 am »
Da, za parite se odlicni. No tie Max tocaci se so mnogu nekvalitetni gurtni, epten brzo se trosat. Ako zaboravite da gi smenite na vreme, ke treba i obrachi na bandasot da menjate posle... Isto taka i kocnicite kako celina se mnogu losi - nemaat moznost za aksijalno podesavanje na gurtnite, pa za da gi priblizite do bandasot treba sajlata da ja stegate. No i toa si ima granica, a taa e koga ke pocnat da vi se "cesaat" kocnicite od gumata. :D

So ovoj tocak najbolje e koga ke se istrosat gurnite (za otprilika godina ipol se trosat, zavisi od stilot na voznja), da si gi smenite komplet kocnicite so kocnici so aksijalno podesavanje na gurtnite. :) Ili mozete samo gurtni da si smenite, no vaka vi e bolje.

Интересно нема што!!! :)
Moрам да признаам ме изнасмеа,иако си да неречам буквално во право.

Инаку МАх ти се добри точаци т.е најдобри за до таа цена.Јас земав пред 6 години еден.Го возев јас,па потоа и мајка ми.Го вози она и до ден денес.Единствено што не ми се допаѓа е задниот амортизер и пиксните под него.Јас имав среќа и едвај најдов на времето пиксни и тоа алуминиумски,а сега не верувам и некаде да ги има,евентуално во собим.Генерално сум задоволен многу од велосипедот.Еве овие месеци решив да му ставам малку поубави делови и сменив заден запчаник,ланец и брзини(све шимано).Мој совет е да си земеш МАX слободно,само гледај да биде тоа без заден амортизер,па и да е друга марка во прашање.Инаку баш пред некој ден бев загледал еден човек со Мах велосипед.Навистина ми фати око рамката.И се бев пријатно изненадил.Така да не се мисли воопшто,слободно земи си.Гледај само да не бидат оние со амортизер заден и дебелине цевки бидејќи малку се шашави.Така да помини и види си.Имаш Агротехна и во Кисела Вода близу поранешна чешма,а во Аеродром позади Тобако.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #613 на: 23 Април 2013, 01:09:29 am »
Da, ali toa prosto mnogu me nervira na nov tocak da ti se izlizat gurtni tolku brzo. :)

Точно е тоа.Новиве кинески кочници се катастрофа.Права реткост е некоја да се погоди.Но јас би ги извадил и заменил на пример со едни промакс од 300 денари или пак уште подобро шимано и завршена работа.Ете супер точак со цврста кочница.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #614 на: 23 Април 2013, 02:08:00 am »

Ispravka, mislev na pola godina, a ne na godina ipol. Mala zbrka. :)

Точно е тоа.Новиве кинески кочници се катастрофа.Права реткост е некоја да се погоди.Но јас би ги извадил и заменил на пример со едни промакс од 300 денари или пак уште подобро шимано и завршена работа.Ете супер точак со цврста кочница.

Da. Toa e toa. Barem so kocnica se nema zaebancija. :)