Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1014688 пати)

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
Одг: Велосипед
« Одговори #240 на: 17 Јули 2012, 13:59:20 pm »
Мартин види и за мене тамо

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #241 на: 17 Јули 2012, 18:33:15 pm »
The all-new BMW i Pedelec is a custom-made complement to the BMW i3 Concept. Highlight: fold it up in a second and put two of them in the boot of the BMW i3 Concept.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #242 на: 17 Јули 2012, 19:10:53 pm »
ова ти е нешто ко хај-тек пони ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #243 на: 17 Јули 2012, 19:20:26 pm »
А ова ?  :)

Автомобилскиот гигант Ауди, изгледа има вишок време, па се посветил и на дизајнирање велосипед кој веројатно е еден од најдобрите на светот во моментов. Се вика Worthersee и ќе чини околу 10 илјади долари.

Велиме ЌЕ чини, бидејќи на фотографиите го гледате прототипот на моделот, а неговото официјално претставување пред јавноста беше на 16 мај во Рејфниц, Германија, а се очекува набргу да се појави и во продажба ширум централна Европа.

Велосипедот тежи само 21 килограм и е направен комплетно од карбон-фибер кој се користи стандардно во фабриките на Ауди. Има девет брзини кои се менуваат со хидрауличен менувач, но доколку има потреба од екстра сила, тој со себе носи и електричен мотор со сила од 2,3 KW. Батеријата е Li-ion 48V/530Wh и се полни за неполни три часа на обична градска струја.

Но, во 21 век, не можете да имате само обичен велосипед, без да имате на него пристап до интернет. Велосипедот со себе носи и мини екранче на кое можете да слушате музика, да се поврзете на интернет и секако, да твитате или да се „тагнете“ на Фејсбук. Само внимавајте каде возите при тоа.

Чудовиште од точаче.

http://brkajrabota.mk/tehnologija/dizajn/16841-noviot-velosiped-na-audi

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #244 на: 17 Јули 2012, 19:28:43 pm »
ако ме прашаш мене ова е веќе драпајси мадето ... и овај точак и точако од дедо ми шо го имам дома ке ми завршат иста работа така да ... :)

Едит: Еве слика од точако мој, ке го праев чопер на времето па го забаталив така и моментално исправен е само тротинетот

Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #245 на: 18 Јули 2012, 23:48:06 pm »
Еве го мојот велосипед...

Uploaded with ImageShack.us

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #246 на: 19 Јули 2012, 00:13:55 am »
Ми се повраќа кога ќе видам ваква бицикла...Не за друго, пошто слична имам...
Има малце поголеми (огромни) гуми

Брчи како 125 2т :) :)
За возење да не праиме муабет... Поарно дајте некоја работа цел ден да работам, од него ли да возам 2км на угорниче...

Штубо си имав ваква порано

Полесно нешто за педалање немаше, одкако се качив на бицикла од 500 евра (на пријател)...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #247 на: 19 Јули 2012, 10:22:56 am »
Сузики, јас на мојот возам 26х2.10 (ова 2.10 е големина на гумата, а е доста дебела) ... да, моето другарче со тееенки гумички ме претекнува многу лесно, ама кога има дожд, или општо за кочење и симнување од Водно по оф роуд терен... Зависи за каква намена ти е точакот, такви гуми стави си :)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #248 на: 19 Јули 2012, 10:29:20 am »
ако го возите точакот само во град ставајте мазни,нема никаква логика рапави како што гледам на многу точаци.комшијата земал 25000 убав точак -гломазен наменет за планина со дебели рапави гуми,ама го вози на асвалт(во град) и вика абе тешко нешто се движи точаков.
незнам дали го земал од незнаење или сака да се направи важен у маало стварно не ми е јасно.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #249 на: 19 Јули 2012, 13:51:26 pm »
Абе то што се дебели гумите ај...Ама многу е тешка и бициклата...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #250 на: 19 Јули 2012, 14:01:56 pm »
Ми се повраќа кога ќе видам ваква бицикла...Не за друго, пошто слична имам...
Сите се слични, но голема е разликата помеѓу мојот и твојот бајк.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #251 на: 19 Јули 2012, 22:16:46 pm »
Денес на кеј развиени 42км/ч.
Има некој друг да сподели брзина со бајк?

Uploaded with ImageShack.us

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #252 на: 21 Јули 2012, 16:40:13 pm »
Aston Martin One-77, велосипед од 39.000 долари

Во соработка со производителот на велосипеди Factor Bikes, Aston Martin го креираше технолошки најнапредниот велосипед на светот инспириран од суперавтомобилот на Aston Martin наречен One-77.

Велосипедот го носи истото име како суперавтомобилот, а е изработен од јаглеродни влакна за да биде што полесен. Опремен е со Shimano Dura-Ace компоненти, има интегриран светлосен систем со висок интензитет напред и LED светла позади, а рачките на управувачот и седлото се обложени со рачно шиена кожа.

Најважното е што велосипедот има напреден компјутерски систем со купче сензори - сензор за брзина на задното тркало, сензор кој ги анализира перформансите на велосипедистот подобро од било кој велосипедски компјутер (барем така вели производителот) мерејќи ја меѓу другото и силата во нозете, потрошената сила, забрзувањето, а има и GPS.

http://kajgana.com/aston-martin-one-77-velosiped-od-39000-dolari

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #253 на: 21 Јули 2012, 17:01:17 pm »
Дали знаете некој да изнајмува убави велосипеди на ден или на сат ? Само да не се кинески кршови од градски паркинг. Ми требаат за градско возење со девојчето.
>>>>><<<<<

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #254 на: 21 Јули 2012, 19:03:55 pm »
http://sportypal.com/Workouts/Details/2396993

Малце имав заборавено да го уклучам на враќање :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“