Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Абе точаците се поскапени некои 30% или така ми се чини? Не може да се најде ОК точак за 350 евра...
Цитат: AngelSK на 12 Јуни 2021, 22:26:00 pmПостои ли правило на колку км треба да направам голем сервис на точакот? Имам 4200 км до сега, ланецот ми е пред мењање, за 200,300 км ќе го носам да го сменат, но незнам дали треба да се направи и сервис, подмачкување главини и што друго спаѓа. и мене ме интересира ова, возам планински терени, има доста напрегање на ланецот на такви вожњи, па има ли некој препораки кога и што да се направи?До сега имам околу 2000 км со точакот направено, барем од кога го имам јас, и освен чистење и подмачкување ланец, друго не сум правел. Сменив плочки дека беа за мењање и тоа. Брзините добро се менуваат, никогаш не сум го штелувал. Вилушката ќе треба да се сервисира, ама тоа не знам дали да го правам у сервис или сам. (во Германија сум, може да е скапо во сервис, и неисплатливо, точакот е од 2014, Cube Attention). Дури и се мислам за конверзија во секојдневен точак, со потесни гуми, можеби уште повеќе подигнат волан за поисправено седење, и да си купам нов МТБ за планинските тури.
Постои ли правило на колку км треба да направам голем сервис на точакот? Имам 4200 км до сега, ланецот ми е пред мењање, за 200,300 км ќе го носам да го сменат, но незнам дали треба да се направи и сервис, подмачкување главини и што друго спаѓа.
Шо вилушка е таа?
Убаво точаче имаат у Про-спорт:(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)"Иде као невреме"