Автор Тема: ГУМЕНИ ПАТОСНИЦИ ГЛЕДРИНГ!!!  (Прочитано 193064 пати)

Отсутен Samco

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 358
Одг: ГУМЕНИ ПАТОСНИЦИ ГЛЕДРИНГ!!!
« Одговори #45 на: 12 Август 2011, 18:44:25 pm »
Zdravo ! imavme patosnici za gepek za Astra H, momentalno nemame na lager ... cenata e 3000den i odi samo po naracka ! pozdrav

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2792
« Одговори #46 на: 13 Август 2011, 02:03:24 am »
Здраво Самчо, имате ли од ова патоснициве за Opel Corsa C??? која цена се?

Отсутен Samco

• Модератор
  • Јуниор
« Одговори #47 на: 13 Август 2011, 18:12:33 pm »
Zdravo ! Za Opel Corsa C, imame Universal Gledring T-Multiform patosnica, prilagodliva za site modeli na vozila ... 1300 den - 10% popust za car club korisnici ! pozdrav  http://samad.com.mk/product.asp?p=12&ID=100

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #48 на: 14 Август 2011, 14:39:09 pm »
Zdravo ! imavme patosnici za gepek za Astra H, momentalno nemame na lager ... cenata e 3000den i odi samo po naracka ! pozdrav

Аууу, да не е малку многу 3000 ден. за една патосница ??? :) Од што материјал е жити све?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #49 на: 14 Август 2011, 18:30:02 pm »

Аууу, да не е малку многу 3000 ден. за една патосница ??? :) Од што материјал е жити све?
од гледринг секаде е толку кај нас... ароматизирана гума (не е рециклирана ко кинеските), релативно дебела и одлична изработка. исто ко патосниците, ко шиена за у гепек...е сеа, цената, за жал е таа... :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #50 на: 14 Август 2011, 18:34:19 pm »
Anyhow, за едно парче гума се работи, па нека е и силиконско - ама си го плаќаш брендот, јебига ;) ОК, а колку е noname патосница за у гепек за Astra H, на пример?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3913
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #51 на: 14 Август 2011, 18:43:19 pm »
Anyhow, за едно парче гума се работи, па нека е и силиконско - ама си го плаќаш брендот, јебига ;) ОК, а колку е noname патосница за у гепек за Astra H, на пример?
абе, така си е. жива вистина. иначе има некои универзални, на кои налетав прашувајќи на повеќе места... цената беше од околу 2000. па горе доле, коа ќе видиш не е многу поевтино.

Отсутен Samco

• Модератор
  • Јуниор
« Одговори #52 на: 14 Август 2011, 18:46:03 pm »
Djidji, druze ne go plakas brendod go plakas kvalitetot :) gumata e debela poveke od 1cm, ne reciklirana aromatizirana, liena po merka na gepekot, cenickata e taa, rasprasaj se sekade ke vidis toj kvalitet koja cena e ... No Name neznam dali postoi tipska, moze postoi nekoja guma pa da si ja krois sam ili nesto slicno ... toa e od nas ;) mozes da ja vidis na www.gledring.com pozdrav

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #53 на: 14 Август 2011, 18:53:27 pm »
Фала Samco! Јебига имаш право, а знаев дека друг не произведува-затоа и се скапи ;) Башка, не ми е важно колку е дебела коа никој не ми гази у багажник :) Трето, ако ми е за парфем ќе си купам и мењам разни мириси еднаш неделно :D А за квалитет не сумљам, ама НАМЕНАТА му е секундарна у случајов, така да како што викаш и парче гума од Гуматерм или Техногума - искроено по димензија ќе заврши работа ;D Како и да е, фала ти уште еднаш, не сфаќај ништо лично-секој има право на свое мислење, нели и поздрав - се гледаме за некои други работи !  8)

Отсутен Samco

• Модератор
  • Јуниор
« Одговори #54 на: 14 Август 2011, 18:55:34 pm »
Da ti kazam najiskreno, mn bea poeftini lani, ovaa godina skoro duplo poskapea, cenata e visoka i toa e vo red, koj saka da plati ke si ima... dokolku ne sakas da frlas pari za toa, opcijata so guma vo rolna da si ja iskrois ti e najeftina ... ;) pozdrav

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #55 на: 14 Август 2011, 18:58:40 pm »
Цената на каучукот многу порасна, затоа се качија и цените на гумените производи - поготово на финалните артикли !

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29802
    • CARclub.mk
« Одговори #56 на: 14 Август 2011, 20:14:14 pm »
Стариот мој зема оргинал Фау-Ве патосница за гепек за Пасатот, и ја плати мислам околу 4000 мкд. Да ми текнело на Самчо, ќе земев од таму.

Присутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1341
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #57 на: 17 Август 2011, 20:52:10 pm »
Ако има чоек пари да даде за патосница, од оргинал нема боље. Оргиналните таписонски патосници, нит смрдат, и лесно се чистат. Башка немаш осеќај дека со возиш у трактор.
Купуеш нова кола и тураш гумена патосница, па макар и да е од производителот. Бљак, нема поружна работа од старт да ја унаказиш колата.

Отсутен Samco

• Модератор
  • Јуниор
« Одговори #58 на: 17 Август 2011, 21:22:16 pm »
yarre, i za toa ima lek :) si stavas Gledring patosnica, aroma na vanila, nema sansa da smrdi na guma ! extra kvalitet za niska cena, mnogu poniska od cenata na patosnicite od salon sto ke gi zemes kako "orginalni" . tepisonot e Ok, ama e tezok za odrzuvanje , posebno zimno vreme, koga tepisonot ke ja vpie vlagata, smrdi mn poveke od kineska guma haha pozdrav ;)

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
« Одговори #59 на: 23 Август 2011, 22:07:54 pm »
Самчо што направивте порачавте  ли резервни копчиња за гумените патосници. Доаѓа зима а без копче нема да ми ја личи патосницата. Ако не да им пишам на Gledring да пратат бидејќи се квалитетен бренд нели.