Автор Тема: ЕГР вентил  (Прочитано 85693 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: ЕГР вентил
« Одговори #135 на: 17 Јуни 2012, 14:03:22 pm »
E pa druze takvi relinja ima za eftini pari. Jas dobiv na poklon 2 komada i odma gi staviv na farovite za zastita na raketata na poloto. Eve gi vekje 5 godini nemaat nikakva maka. Nepoznat proizvoditel ama rabotat. Eden elektricar gi spoi bez lemenje za 1 pivo grc ladno i za nepolni 15 minuti.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #136 на: 17 Јуни 2012, 14:05:57 pm »
Така е. Целата оваа модификација се прави за десетина минути. Нјаповеќе можи време да одземи правење плочка од алуминиум за затворање на отворот кај егр-от се друго е мачкина кашлица :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #137 на: 17 Јуни 2012, 14:09:07 pm »
Plocka mi napravi eden poznat za pivce i mi ja namesti... Eve si vozi kolata super.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #138 на: 17 Јуни 2012, 14:11:36 pm »
Јас сам ќе си ја направам па ќе ми остани и пивото :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #139 на: 17 Јуни 2012, 14:18:00 pm »
A ako to ostane vikni ne so marsher zaedno ke se spakuvame i ke dojdeme. Baska i nafta ke obezbedime nekoe litro za po pat.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #140 на: 17 Јуни 2012, 15:18:24 pm »
Добро што ми го кажа ова, јас веке почнав да сечам алуминиум. Затоа и прашав погоре дали треба да се вади ЕГР-от... Ај неисе до пола само стигнав. Секој транзистор е прекинувач но така нема да успееш без да ја усложниш шемата. Еве јас за кратко ќе бидам готов со изведбата па ако сакаш ќе ти ја пуштам па експериментирај. Најдов одлично 12V реле кое не е автомобилско. Ќе имаш само 2 жици што ќе одат до МАФ сензорот и две на конекторот од контролниот вентил. Овде е добро тоа што немора да се внимава која е плус а која минус жица кај конекторот само треба да се внимава каде ќе се поврзат жиците кај МАФ сензорот

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #141 на: 17 Јуни 2012, 15:24:49 pm »
Не може да се извади ЕГР-от од граната, доволно е да го оставиш да не функционира.
Профф, вентилот останува приклучен, но Влезот на вакумот го стопираш или директно го врзуваш само на вентилот од лептирите.
Нешто ми се мота по глава, релето да го заменам со прекинувачки транзистор.
Па ова и јас го реков погоре де... Ќе го има вентилот но без вакумскио дел. Исто можи и тој за лептирите да се исклучи на таков начин. Да стои конекторот но не и вакуумот. На тој начин ќе е во функција само турбинскиот контролрн вентил и ќе има многу подобар одзив т.е. реакција на педалата за гас

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #142 на: 17 Јуни 2012, 15:38:00 pm »
Bravo profesore !

E pa da ne vikes da dojdeme da vidime. So marsher kako cudoto raboti. BTW releto proveri go dali e ok, na 12V.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #143 на: 17 Јуни 2012, 15:51:06 pm »
Bugar не се сомневај во мене :) Проверено !!!
Искрено несакам да ја расипвам инсталацијата во колата инаку ќе го пробав ова чудо и ќе го документирав овде на форумот. Да ја дадевте шемата некни ќе куртулев 135Е и ќе го направев ова чудо, а во меѓувреме го направив и неисправниот ЕГР :(

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #144 на: 17 Јуни 2012, 16:15:30 pm »
Pa i nekni ja pustiv.... Baska imav pusteno za X10XE elektronski emulator na forumov ili koli.com.mk.... Ama koj gleda.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #145 на: 17 Јуни 2012, 18:16:34 pm »
На koli.com.mk нема шанса да ме сретниш. Од кај тие гнаси се исклучив и никогаш повеќе не влегов на тој сајт
Еве ја мојата изведба

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #146 на: 17 Јуни 2012, 18:21:34 pm »
Вкупни трошоци- 101 денар... ;D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #147 на: 17 Јуни 2012, 18:23:47 pm »
Pa i nekni ja pustiv.... Baska imav pusteno za X10XE elektronski emulator na forumov ili koli.com.mk.... Ama koj gleda.

И на форумов има, ако не се лажам...
Сите гледаат, ама.... ;D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #148 на: 17 Јуни 2012, 18:29:51 pm »
Вкупни трошоци- 101 денар... ;D
Лично мене ме кошта само пола сат вкупно време :)
Се друго имав на располагање. Е сега дали ќе се решам да го пробам овој изум или не незнам. Маршер можиш да го имаш овој прототип ако сакаш - се разбире free of charge :)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #149 на: 17 Јуни 2012, 18:32:26 pm »

И на форумов има, ако не се лажам...
Сите гледаат, ама.... ;D
Ако видев мислиш дека ќе плаќав толку пари? Маршер ако си ја видел шемата претходно зошто не ми кажа кога дозна дека ми отиде ЕГР вентилот?