Автор Тема: Звук на мотор + бучност  (Прочитано 201359 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44956
  • Il Moderatore
Одг: Звук на мотор + бучност
« Одговори #795 на: 02 Јануари 2015, 18:17:02 pm »

Само на мене овој звук ми е иритантен? Вака ако ми брчи колата ќе го убацам две брзини поогоре само за да подзаќути.

1. Тогаш од 1000-1500рпм ќе влече полошо од dCi па ќе мора да го избрукаш и во дизел вс бензин...
2. Да само до тебе е. На погрешен форум си. Пробај некој форум што се бави со класична музика - таму нема вакви „иритантни“ звуци...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #796 на: 02 Јануари 2015, 18:29:42 pm »
На погрешен форум си.

Сварно? Ја мислев ова е форум за автомобили воопшто, вакви и онакви... а не само за спуштени нископрофилни итаљански бензинци кои тераат на миљон-ипол рпм со 200 на саат у втора.

Но, чим модераторот така вели, така ќе да е. Друг пат да кажувате вакви работи.

ЕДИТ Баш ме заинтересира сеа масеративо колкав торк има на 1500 рпм. Сурф-занимација за вечерва. Фала.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55237
  • Махер
« Одговори #797 на: 02 Јануари 2015, 18:33:15 pm »
Проблем со конкретново видео а и повеќето „видеа“ е што не е сниман нискиот дел од спектарот. Во голема мера, односно околу половина од звукот на колата недостасува во видеово. Па уште ако и на лаптоп го гледаш, како повеќето...

Слично како кога ќе го слушнеш ова на лаптоп:
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,41.msg736537.html#msg736537
И после кога ќе ја чуеш на асални звучници или слушалки ќе приметиш дека уствари освен дрнкањето, во позадина имало уште два купа инструменти.

Ама кога и микрофонот за снимање е тапа како во видеава со коли, дополнително е изразено.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #798 на: 02 Јануари 2015, 19:01:53 pm »
@Deni, фино е насниман звукот, еве, баш ги ставив слушалиците на уши после твојов пост. Сепак проблемот е до Филип.

@filipv, ти праша, дали само тебе ти е иритирачки звукот, јас само ти одговорив на твоето прашање. И успут, не беше модераторска забелешка.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #799 на: 02 Јануари 2015, 19:20:36 pm »
@filipv, ти праша, дали само тебе ти е иритирачки звукот, јас само ти одговорив на твоето прашање.

Не, не е само тоа. Покрај одговорот на моето прашање, имаше и бонус: сум бил на погрешен форум. Ја на тоа ти забележав, а не на „само до тебе е“. „Само до тебе е“ делот си е у реду. Прифаќам дека е само до мене. Ама не прифаќам дека сум на погрешен форум, иако изминативе пар години во неколку наврати се обидуваш да ме убедиш во тоа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #800 на: 02 Јануари 2015, 19:24:14 pm »
Сакав само да помогнам во потрагата за помалку иритирачки звуци...  :-*
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #801 на: 02 Јануари 2015, 19:25:24 pm »
И успут, не беше модераторска забелешка.

Успут, чим ја пишува модератор - модераторска е. Модераторството не е само право, туку и обврска.

ај, нема везе, среќна нова година и се најдобро на тебе и на фамилијата!
« Последно менување: 02 Јануари 2015, 19:30:26 pm filipv »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18016
« Одговори #802 на: 02 Јануари 2015, 19:30:53 pm »

Само на мене овој звук ми е иритантен? Вака ако ми брчи колата ќе го убацам две брзини поогоре само за да подзаќути.

Само на мене овој член ми е иритантен? Вака кога брчи членов ќе скролнам два поста подоле само за да не го читам.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #803 на: 02 Јануари 2015, 19:31:55 pm »

Само на мене овој член ми е иритантен? Вака кога брчи членов ќе скролнам два поста подоле само за да не го читам.

Не си свесен каква иронија е кога ќе го кажеш ова цитирајќи го баш тој член  :) Moжеш со нож да ја сечеш.

Добра ти е идејата со скролнувањето. Камо среќа сите кои ги иритирам така да прават. Само напред!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #804 на: 02 Јануари 2015, 19:33:12 pm »
И успут, не беше модераторска забелешка.

Успут, чим ја пишува модератор - модераторска е. Модераторството не е само право, туку и обврска.

ај, нема везе, среќна нова година и се најдобро на тебе и на фамилијата!
Модераторска забелешка според мене е забелешка која го засега работењето на форумот, а е изнесена од модератор, со цел модерирање.
Лична забелешка е онаа што е искажана од корисник на форумов, без разлика на неговите обврски поврзани со уредувањето на форумов.

Барем јас така ги гледам работите. Она горе беше моја лична забелешка. Не се однесуваше на ниеден аспект од работата на форумов.

Фала за честитката, возвраќам со иста мерка, поздрав по дома :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #805 на: 05 Јануари 2015, 01:13:15 am »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #806 на: 12 Јануари 2015, 22:30:00 pm »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #807 на: 12 Јануари 2015, 22:38:56 pm »
Еден ден сакам колата вака да ми звучи!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #808 на: 12 Јануари 2015, 22:40:49 pm »
За тебе нешто вака:

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #809 на: 12 Јануари 2015, 22:51:26 pm »
Добро звучи ова, али Maxi звук е баш тоа што го сакам.