Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
пази да не...за мене нај точен е моментот на кеширање на пумпа... колку си ставил и колку си прошол... ретко некој борд покажува точно а и тоа кога ке се деси, случајно е...мојот борд е на пумпа... бројчаникот на пумпата ми е борд компјутер... и само тој го признавам...
Цитат: onak на 11 Септември 2013, 01:23:07 amпази да не...за мене нај точен е моментот на кеширање на пумпа... колку си ставил и колку си прошол... ретко некој борд покажува точно а и тоа кога ке се деси, случајно е...мојот борд е на пумпа... бројчаникот на пумпата ми е борд компјутер... и само тој го признавам...Ама и на пумпа полнењето "до капаче" може да се разликува, нели... Пумпашот секогаш гледа да ти заокружи на некоја сума, а тоа може да значи разлика од пола литро па и литро, што на мерење од 100-200 км е значителна количина. Ако веќе го цепидлачиме најточно мерење е кога ке земеш кантичка со нафта и ќе ја поврзеш неа место резерварот и пи*иш додека не изгаси и така си најсигурен колку ти троши. Али за да не го тапанам до толку...одлучувам да му верувам на бордот. П.С. Сепак кога ќе имам прилика ке го направам тестот "до капаче"
Golf 7 2.0 TDI, Скопје-Охрид-Скопје, културно возење со мали екскурзии до 140-150, потрошени 4,5 литри (според борд, а не верувам дека ме лаже).
Страв ми е да споменам дека до Дубровник преку косово, албанија, црна гора стигнав со 3,8 по борд... за жал немам слика. Според мене, седмицата е феноменално возило само има една мана, не е мое
Цитат: Dodo на 11 Септември 2013, 10:10:08 amСтрав ми е да споменам дека до Дубровник преку косово, албанија, црна гора стигнав со 3,8 по борд... за жал немам слика. Според мене, седмицата е феноменално возило само има една мана, не е мое Јас толку извадив пред 2 години на Азурниот брег, возење по знаци (jбг, камери на секои 100 метра ебаго) и без клима (температурата надвор беше 20-и-нешто) со сантиметар подотворени прозори.Воопшто, потрошив значајно помалку гориво отколку што ми предвиде viamichelin.