Автор Тема: Опел Астра совет ми треба  (Прочитано 21805 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
Одг: Опел Астра совет ми треба
« Одговори #60 на: 15 Јуни 2012, 20:31:22 pm »
Јас немам потреба да удирам сметка пошо од Опел се тргам настрана кога ке сретнам по улица  :D. Демек пумпата е 500евра?

Така значи а ?
Геј еден  ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #61 на: 15 Јуни 2012, 20:37:50 pm »
Јас немам потреба да удирам сметка пошо од Опел се тргам настрана кога ке сретнам по улица  :D. Демек пумпата е 500евра?

Ајде читни малце: http://forum.carclub.mk/index.php?topic=461.15

Посебно задржи се на постот на gOJDO и ЛП, и ке сватиш што правам муабет...Не е 500, повеќе е.. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #62 на: 15 Јуни 2012, 20:39:04 pm »
Бош пумпа и пумпа за гориво се сосема 2 различни поими другар.Јас зборувам за пумпата која трга гориво од резервоарот а не за бошот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #63 на: 15 Јуни 2012, 20:47:41 pm »
Бош пумпа и пумпа за гориво се сосема 2 различни поими другар.Јас зборувам за пумпата која трга гориво од резервоарот а не за бошот.

Бошот почесто страда...Тој носи многу пари...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #64 на: 15 Јуни 2012, 20:51:41 pm »
Сеа од снемување на гориво и откажување на пумпата заради тоа ме донесе до страдање на бошот.Знам дека бошот кај Опелите Дти страда но истиот не страда само ради возење на резерва,туку страда од неквалитетно гориво,ненавремено сменување филтер за нафта а и од дотраеност.Пошо сите увезени кај нас се донесени со 200+Ккм.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #65 на: 15 Јуни 2012, 20:59:50 pm »
A be druze podobro ednas za pumpa otkolku 100 pati za EGR, MAF, Lambda sondi, step motorce itn...

Toa se desva edna so vo 10 - 15 godini. BTW ima i polovni pumpi nisto strasno.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #66 на: 16 Јуни 2012, 00:15:46 am »
Кире биди мноогу претпазлив со астрите бидејки се докажани и ефтини и луѓево што ги увезуваат знаат дека лесно ќе ги продадат и затоа носат и секакви кршеви.
Би ти препорачал кола, поготово првпат чим купуваш или да купиш од некој што го познаваш или СО некој што добро се разбира од коли.
Гледај по можност да не биде увезувана зошто за кола од Македонија полесно се дознава историјата на колата и др.

Eдит: зимај 1.4 16в или 1.6 16в, за тазе возач сосема доволно и со пристојна потрошња.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #67 на: 16 Јуни 2012, 01:25:28 am »
И ако е од Скопје, пред купување обавезна проверка кај Маршер ;)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #68 на: 25 Јуни 2012, 17:59:49 pm »
Kaj mozes da sporeduvas prporeska so kola. Daj ti se molam BMW e limuzina VO SEKOJ pogled sprema Astra. Astra БЕНЗиН e za lugje ikonomisti koi sakaat da ne davaat mnogu pari.

Поправка,а Астра Дизел е за луѓе со јаки нерви и вишок пари  ;)
После поправките ќе бидиш и без нерви и без пари!!! Проверено и потврдено :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
« Одговори #69 на: 27 Јуни 2012, 19:05:35 pm »
Иако темава ја отворив за астра од 1999 година,еден роднина што е многу загреан за астра од 2004 година ме замоли додека е на одмор да му соберам некој информаии околу моторот,потрошњата,за оджувањето се знае дека не е мн скапо, дали сеуште и во новиве генерации бензинецот подобар од дизелот и кој мотор на оваа астра највише би и одговарал,Поздрав

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #70 на: 27 Јуни 2012, 19:43:30 pm »
Поздрав  ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #71 на: 27 Јуни 2012, 19:50:27 pm »
На Астра од 2004 година се мисли на Астра Х изгледа.
Имаме неколку Астри такви на форумов ;)

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #72 на: 27 Јуни 2012, 19:58:03 pm »
Иако темава ја отворив за астра од 1999 година,еден роднина што е многу загреан за астра од 2004 година ме замоли додека е на одмор да му соберам некој информаии околу моторот,потрошњата,за оджувањето се знае дека не е мн скапо, дали сеуште и во новиве генерации бензинецот подобар од дизелот и кој мотор на оваа астра највише би и одговарал,Поздрав

имам некаде читано на интернет дека првите модели( 2004-2005 ) на opel astra H со мотор 1.4 twinport ( z14xep ) имаат проблеми со брегастите ( поточно дека штрафовите кои ги држат се разлабавуваат и најчесто брегастите пукаат ) така да ако веќе купува кола со тој мотор нека земе од 2006... затоа што подоцна тој проблем е отстранет

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
« Одговори #73 на: 27 Јуни 2012, 21:43:15 pm »
Да за Астра Х.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #74 на: 28 Јуни 2012, 20:17:26 pm »

имам некаде читано на интернет дека првите модели( 2004-2005 ) на opel astra H со мотор 1.4 twinport ( z14xep ) имаат проблеми со брегастите ( поточно дека штрафовите кои ги држат се разлабавуваат и најчесто брегастите пукаат ) така да ако веќе купува кола со тој мотор нека земе од 2006... затоа што подоцна тој проблем е отстранет

Опел направија recall на сите модели кои го имаат тој проблем со брегастата и е кај сите одстранет. За секој случај може да се однесе колата на проверка и доколку го има тој проблем Опел бесплатно го одстрануваат.
Мене ако ме прашуваш би барал кола баш од тие години зошто астрите од таа генерација (меѓу кои и мојата) доаѓаат со многу повеќе опрема него поновите (пр. задни дискови, бандаши со 5 штрафа, изолација и др.) Подоцнежните модели почнаа да ги продаваат поефтино, но за да падне цената падна и нивото и квалитетот на опремата.