Автор Тема: Опел Астра совет ми треба  (Прочитано 21807 пати)

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
Одг: Опел Астра совет ми треба
« Одговори #15 на: 13 Јуни 2012, 17:22:51 pm »
Не сум имал опел астра ама еден мој другар имаше астра но ја продаде.Купи бмњ и сега вели кој ѓавол ме тераше во ова време да купувам бмњ,астрата беше поевтина за одржување и супер кола.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #16 на: 13 Јуни 2012, 17:58:54 pm »
Kaj mozes da sporeduvas prporeska so kola. Daj ti se molam BMW e limuzina VO SEKOJ pogled sprema Astra. Astra e za lugje ikonomisti koi sakaat da ne davaat mnogu pari.

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #17 на: 13 Јуни 2012, 18:06:20 pm »
Не се споредува бугар ама тој вели така баш поради финансиска причина,а не за дали е лимузина бмњ во споредба со астра.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #18 на: 13 Јуни 2012, 18:10:32 pm »
A be za da vozis BMW treba da imas dzepce. Imam eden poznat od Aziskiot del na skopje, ima 4 fabriki i plus mnogu biznisi, vozi BMW 7-ca ama ako mu reces aj da ideme tamu po biznis se so koli na drugi se vozi. Da go spara BMW-to jadniot on... I sekako IKONOMIJA ! Zatoa i ima covekot.

Finansiski ako si maz vozi BMW a ako nemas t.e. vo site drugi slucai Astra. Isto i eden drug poznat ima 328 i sekoj den mu stavase po 2000-3000 denari gorivo (2008-2009). Prosek za servisiranje (400-500 EUR od servis kaj Daim). Ama ima stil covekot.

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #19 на: 13 Јуни 2012, 18:54:34 pm »
Kaj mozes da sporeduvas prporeska so kola. Daj ti se molam BMW e limuzina VO SEKOJ pogled sprema Astra. Astra БЕНЗиН e za lugje ikonomisti koi sakaat da ne davaat mnogu pari.

Поправка,а Астра Дизел е за луѓе со јаки нерви и вишок пари  ;)
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #20 на: 13 Јуни 2012, 19:07:41 pm »
Od kaj pa sega ova ????? Nema vrska dizel ili Benzin. Astra e (i)ekonomicna kola. Ne e skapa za popravka.
Imas eden kup rastureni za delovi i lugjeto na ovaa kriza molat da kupis delovi i se mnogu eftini.

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 13 Јуни 2012, 21:16:27 pm »
Епа како сопственк на Астра Г 1.7ТД (Германски мотор,не ИСУЗУ), купена 98 год. НОВА можам да потврдам дека не е евтина за одржување,многу малку троши , НО сите пари што ќе ги заштедиш ќе ги дадеш за делови,последен квар беше пред 2 месеца сензорот на радилица (130 евра), а пред тоа маше неколку квара од кои можам да го напоменам на 67 000 дефектот на бош пумпата 1200 евра. Колата има поминато 94 000 км.Да не ти ги кажувам сите дефекти до сега,има повеќе деф. отколку км.

Е сега на се ова додади и нервози. ;)

Колата се сервисира исклучиво во овластен сервис на Опел.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #22 на: 13 Јуни 2012, 21:26:42 pm »
Za neveruvanje e celata rabota. Izvini no mnogu pari si dal, ili te kolele bez voopsto da i e nesto na kolata. Od 1998 do 1008 se celi 10 godini tehnologija. No denes toa e minato. Ako si ja vozel na crvena nafta togas mozebi i se desil defekt.

Cela ovaa rabota duri mi e cudna. No se slucuva. Ustvari kako ke ti se pogodi.

Sum vozel Corsa 1.0, Vectra 1.8 i mozam da ti kazam deka se extra. So preku 100000Km bile site. Nikakov problem i za 30000-40000Km nisto ne bilo smeneto. Duri i posle prodavanj ena istite novite gazdi me blagoslovuvaat kazuvajki deka se prezadovolni.

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 14 Јуни 2012, 00:42:15 am »
Затоа пишав дека Опел е ОК ама БЕНЗИН,дизел Опел веќе никогаш.

Барем јас.

Инаку колата е возена цело време на еуродизел од Макпетрол,еднаш ставив од Лукоил и ми светна едно жолто сијаличе,и пак се вратв на Макпетрол за да го допунам резервоарот.(Бев до Ауто Македонја,прашав ми кажаа дека од горивото е,па ме посоветуваа да не ставам ЕКТО и сл. туку само Еуродизел.)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #24 на: 14 Јуни 2012, 01:21:19 am »
Затоа се знае, Опел кога се зема само БЕНЗИН.

Одржувањето е далеку поефтино и процентот на дефеци е многу многу помал кај бензин.

Колку за споредба...
Маслен филтер Hengst за Астра Г бензин е 150ден./за дизел 400 ден.

Мојата е од увоз и има којзнае колку километри и освен големиот сервис ко ја зедов до сега (скоро 2 години) сум немал никаков проблем, пу пу...

Отсутен Macedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
« Одговори #25 на: 14 Јуни 2012, 05:13:48 am »
kire 95  цените за тоа увоз и чуда ти ги наведе Rakun4e. Мојата комплет со сите давачки: царина, тув, хомологација, рагистрација, сервис и со плин ме кошташе 4650 евра. Сепак мое мислење е доколку си земеш астра земи си бензинец 1.6 16v. за одржување не е скапа а и не дај боже да имаш проблем имаш еден куп сервиси со растурени астри.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #26 на: 14 Јуни 2012, 09:03:49 am »
Ne preporacitelno e 1.6 16V. Zemete si Astra NE EKOTEK i ke vidite blagodet od site strani. Najdobar motor 1.4 16V oznaka C14..

ECOTEC 1.6 vi e maslojaden motor. 1.4 e podobar izbor !

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
« Одговори #27 на: 14 Јуни 2012, 13:59:06 pm »
денеска посетив еден пријател што работи со половни делови и ми го потврди ова за моториве дека старите биле подбри од екотек и дека 1,4 бил најдобар избор но само не ми е јасно дали 1,4 е најдобар од екотек или од старите мотори ,И опел астриве што се 1999-2000 годиште тие сите се со екотек или има и со старите мотори? поздрав.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #28 на: 14 Јуни 2012, 14:03:26 pm »
Nema od starite motori za zal. A kako ke rabotat servisive be. Mora delovi da im se trosat.

1.4 od ecotek e najdobriot. Idi vidi ceni na 1.6 koi se poniski od 1.4 (za ECOTEC zboram) i ima zosto. Starite se najdobri gledaj da e prvata bukva od motorot C14. Vekle EURO 3 mislam deka se so 2 lambda sondi - cestito ako zemes vakva, em ponova em so povekje elektronika i poskapi delovi.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #29 на: 14 Јуни 2012, 15:07:38 pm »
Ne preporacitelno e 1.6 16V. Zemete si Astra NE EKOTEK i ke vidite blagodet od site strani. Najdobar motor 1.4 16V oznaka C14..

ECOTEC 1.6 vi e maslojaden motor. 1.4 e podobar izbor !

Хаха, бугар не пропушташ момент без да ме насмееш...Ај провери во твоето Поло после извесно возење дека фали масло , ти се молам..Не е ова хидраулика, па да не го троши, ОТВОРЕН СИСТЕМ Е!!! Значи хинт од Бугар семете Астра од `87 има да видите најголем благодет...Дадов толку пари за да земам нешто поново, не да се враќам во првобитното опшество, или во времето на Хитлер и Сталин. Бугар кој е тој АЗИСКИ ДЕЛ ОД СКОПЈЕ?