Автор Тема: Опел Астра совет ми треба  (Прочитано 21797 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Опел Астра совет ми треба
« Одговори #45 на: 15 Јуни 2012, 10:23:17 am »
A be ne rekov deka sum najpameten be o tiiii.

Samo kazuvam fakti. BTW sekogas dizelot e poisplatliv od benzinecot. A 1000 EUR e normalno nekogas da se dadat i da spies mirno naredni 4-5 godini. Poisplatliv e dizel od pricina sto trosi pomalce i sekako nafta. NE CRVENA !

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #46 на: 15 Јуни 2012, 10:25:01 am »
Поткрепи го фактот дека дизел е поисплатлив од бензинец? Поскапа набавка, почести сервиси, поскапи сервиси, секој квар може да ти ја однесе цела заштеда итн. Единствено поефтино е горивото кое го арчат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #47 на: 15 Јуни 2012, 18:58:22 pm »
Оф леле Бугар, возиш поло најде да раскажуваш басни за Опел..Ај да си возел опел некогаш па да кажеш нешо, ти само тресеш глупости. Дизелот бил подобра варијанта од бензинец Опел..? Ма дај ке ти се смее некој..Опел се зема САМО БЕНЗИНЕЦ и нишо друго, пошо Опел нема убав дизел мотор, т.е никогаш и немал...А Опеловиот бензински мотор 1.4 / 1.6 ке те надживее и тебе и полото, само со редовен сервис...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #48 на: 15 Јуни 2012, 19:01:45 pm »
Sum vozel mnogu pati Astra Vectra Dizel. Ubedlivo najdobro kolice za parite. Opel kakov sakas zemi dizel e super. E sega sekoja kola ima kusuri. Nema takva bez niv.
Pumpite se potrosen materijal. Denes barem ima lesno da se najdat i se popravaat. Posle nemas gajle.

Benzinec ima pomal vrtezen moment i sekako na dzebot se osekja povekje.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #49 на: 15 Јуни 2012, 19:04:24 pm »
Sum vozel mnogu pati Astra Vectra Dizel. Ubedlivo najdobro kolice za parite. Opel kakov sakas zemi dizel e super. E sega sekoja kola ima kusuri. Nema takva bez niv.
Pumpite se potrosen materijal. Denes barem ima lesno da se najdat i se popravaat. Posle nemas gajle.

Benzinec ima pomal vrtezen moment i sekako na dzebot se osekja povekje.

Ајде море..Од кога пумпите се потрошен материјал..? И самиот квар на пумпата, сметај дека ти однела минимум 250-350 Е, и тоа да ја репарираш, не да купиш нова..Ако ја купуваш нова т.е 1000Е, ти отиде ќарот од колата и дизелот, како шо кажа Симо погоре..

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #50 на: 15 Јуни 2012, 19:09:19 pm »
Nemojte taka da zborite Astrata ima 2.0 motor. Snagata e 82 KS vo poslabiot i 101KS vo pojakiot. Motorot ke pomine golema kilometraza. Baska e na lance. Vlece odlicno, podobro nego li 1.8 benzinec. Prijaten e za vozenje.

Ako se vnimava na gorivoto i sekako i srekja si treba. Pumpa moze na sekoja kola da crkne. Nop za astrite, ako 2-3 ca se zalat i im e skapo a milioni gi vozat znaci nesto ne stima. Kolata i vo dizel verzija e odlicna.

Baska benzinecot ke trosi 10-11 a dizelot skromni 6-7 pa sega vidi ja razlikata. A da ne zborime za perfomansite. Plus i chip se stava.......

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #51 на: 15 Јуни 2012, 19:13:21 pm »
Nemojte taka da zborite Astrata ima 2.0 motor. Snagata e 82 KS vo poslabiot i 101KS vo pojakiot. Motorot ke pomine golema kilometraza. Baska e na lance. Vlece odlicno, podobro nego li 1.8 benzinec. Prijaten e za vozenje.

Ako se vnimava na gorivoto i sekako i srekja si treba. Pumpa moze na sekoja kola da crkne. Nop za astrite, ako 2-3 ca se zalat i im e skapo a milioni gi vozat znaci nesto ne stima. Kolata i vo dizel verzija e odlicna.

Baska benzinecot ke trosi 10-11 a dizelot skromni 6-7 pa sega vidi ja razlikata. A da ne zborime za perfomansite. Plus i chip se stava.......

Цело време вртиш еден исти муабет..Поткрепи го со факти и докази тоа дека дизелот е поисплатлив како мотор на Астра..btw Астра бензин, и да остане без бензин поминува лесно, ама дизелот ако снема гориво, си го наебал...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #52 на: 15 Јуни 2012, 19:45:16 pm »
Pa ne e ubavo kolata da se ostava bez gorivo.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #53 на: 15 Јуни 2012, 19:58:00 pm »
Шо толку ке наеби ако снема нафта?Ништо страшно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #54 на: 15 Јуни 2012, 20:00:20 pm »
Ne e strasno toa. Malce povekje verglanje i ke zapali.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #55 на: 15 Јуни 2012, 20:04:30 pm »
Шо толку ке наеби ако снема нафта?Ништо страшно.

Пумпата кај дизелот е многу поосетлива отколку кај бензинецот, барем за Опел..

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #56 на: 15 Јуни 2012, 20:05:21 pm »
Другар ми Вектрата ја вози нон стоп на резерва па никому ништо,ако беше како што велиш ти досега ке имаше сменето 5 пумпи.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #57 на: 15 Јуни 2012, 20:07:38 pm »
A be sve zavisi od srekjata i kako ke mu se pogodi kolata. Losoto e sto koga ke mu rikne pumpata ke treba slep :(

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #58 на: 15 Јуни 2012, 20:18:22 pm »
Другар ми Вектрата ја вози нон стоп на резерва па никому ништо,ако беше како што велиш ти досега ке имаше сменето 5 пумпи.

И другарот ја возеше така, и плати 500Е..Па удри сметка дали ке ја возиш на резерва..

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #59 на: 15 Јуни 2012, 20:27:28 pm »
Јас немам потреба да удирам сметка пошо од Опел се тргам настрана кога ке сретнам по улица  :D. Демек пумпата е 500евра?