Автор Тема: Промена на спирали и амортизери  (Прочитано 63776 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
Одг: Промена на спирали и амортизери
« Одговори #61 на: 30 Октомври 2012, 12:11:26 pm »
само висински

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
« Одговори #62 на: 30 Декември 2012, 17:21:38 pm »
Сега шо решивте, можи да се сменат само спирали или не ? Јас сакам за на пролет да земам само спирали за напред 30mm, а да ги остам стандардните амортизери... не ми треба ни спорска возња ни ништо, само за лик ми требат. Аце-106 и Мартин мислам дека имаат спирали, па споделете некој совет/искуство, ако ги возите истите амортизери со други спирали ? ???

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #63 на: 30 Декември 2012, 17:23:24 pm »
и напред и назад. инаку ќе ти биде ко` коњ шо рита :) Само со здрави и нови амортизери би препорачал спуштање без промена на амортизери. Во спротивно, ќе ги пцуеш пружините, и многу брзо ќе ги смениш И амортизерите (или ќе ги вратиш оригиналните пружини).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #64 на: 30 Декември 2012, 17:25:47 pm »
Провери ги амортизерите, може се добри. Иако чисто сумњам. :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #65 на: 30 Декември 2012, 17:32:02 pm »
Па амортизерите се здрави, проверени се на технички два три пати. А за назад нема спирали, со торзија е реното, а и таман ќе дојди со 55ки гуми, нема да има потреба од штеловање на торзиајта. Само напрет треба да се среди.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #66 на: 30 Декември 2012, 17:34:30 pm »
аха, ако се слично на цитроените позади, и тоа се штелува и се спушта некое сантимче ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #67 на: 30 Декември 2012, 17:37:27 pm »
Да, се штеловала. Нека кажат Аце и Мартин, дали ги возат истите амортизери пред и по спуштањето.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #68 на: 30 Декември 2012, 18:18:56 pm »
зошто само они?! :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #69 на: 30 Декември 2012, 18:26:02 pm »
зошто само они?! :)
Нема врска, случајно пребарав и ми излезе во нивните теми дека тие имаат сменето спирали. Слободно нека пиши било кој, шо ја има оваа комбинација, колку време ја вози, какви проблеми, ако воопшто има и слично.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #70 на: 30 Декември 2012, 18:28:45 pm »
Охооо, знаеш колку луѓе има тука со спуштени аута? :) Уствари овие двајцава Симо и Дени, не зборат на памет, не се секирај ;)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #71 на: 30 Декември 2012, 18:29:35 pm »
симо е гуру за доста работи,али спуштање на кола му е специјалност :)
и на жена му колата е спуштена ;D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #72 на: 30 Декември 2012, 18:33:46 pm »
Секако... а негде прочитав дека на Алфата немаш сменето амортизери по спуштањето, или грешка сум?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #73 на: 30 Декември 2012, 18:38:41 pm »
Така е. Но тоа ќе се смени во 2013 година. Се надевам до Март, барем задните. Кај Алфата фабричкиот спрот кит е ист со афтермаркет Eibach пружините, па се подобро усогласени, на Стилото Sparco-то беа премногу за фабричките, па мораше нови амортизери што побрзо.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #74 на: 30 Декември 2012, 22:15:51 pm »
Кај мене одлично се однесува, иако не знам која марка се спиралите.
Амортизерите не се нови ама не се ни лоши, а откако ја зедов немам забележано разлика во дампингот и функционалноста.
Слободно можеш да си земеш спирали и да средиш со задната оска мало спуштање.