Автор Тема: FORD PROBE 2.0  (Прочитано 168702 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Одг: FORD PROBE 2.0
« Одговори #645 на: 31 Мај 2018, 01:13:13 am »
Дискретно „наљутена“ ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #646 на: 31 Мај 2018, 09:29:13 am »
Заштитна мрежа за интеркулер се става заради камчиња при возење позади друга кола, а и за заштита од инсекти.
Ако колава се вози преку лето , во септември интеркулерот ќе биде инсектариум ако не се риба после секоја вожња.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
« Одговори #647 на: 31 Мај 2018, 12:42:06 pm »
Заштитна мрежа за интеркулер се става заради камчиња при возење позади друга кола, а и за заштита од инсекти.
Ако колава се вози преку лето , во септември интеркулерот ќе биде инсектариум ако не се риба после секоја вожња.
Кога има кола пред мене одма си ја претицам за дел од секунда, а за инсекти си имам средство :D

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #648 на: 04 Јуни 2018, 20:55:54 pm »
Си бидна дигитален boost controler со следниве опции :
ON/OFF, Low boost, High boost, EGT (сонда која мери температура на издувна грана), можност да се поврзе со андроид и исто така и од него да се управува и има меморија на boost. Значи кога ке ја спукаш и кога ке ја пуштиш ти кажува колку бил последниот boost

Регулаторот треба да се намести ама чекам дреарот да ми се ослободи :D

И ете слики така малку испрана.Инаку точно една година помина откако ТЕ-ЕН ја направи со керамика и можам да кажам дека сум презадоволен до сега.

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #649 на: 23 Јуни 2018, 01:19:07 am »
Штеловање :D

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #650 на: 18 Јули 2018, 00:29:49 am »
Колата ке мора да добие друг wastegate бидејки со овој се појавија проблеми.Неможе колата да функционира со ваков тип на wastegate.Новиот е од TIAL и има систем за водено ладење на него.Ке мора да се извади надвор граната и downpipe-от за да претрпат мали корекции бидејки стариот wastegate е на принцип со плочки и дихтунзи а новиот ке биде на стеги
Ете како изгледа статиот

И ете на кој принцип е новиот кој е далеку подобар

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #651 на: 31 Август 2018, 22:24:40 pm »
Колата не е регистрирана и не се вози  :D :D
Ама не дека не работам ништо
Колата ке добие 2 din радио со андроид софтвер и ке може преку апликација да си го гледам megasquirt-от на него.За тоа да биде ептен профи треба ептен нерви и трпение.Изработена е пластика која ке ги подмести 5-те мали копчиња кои стојат на централната конзола и истите ке бидат симнати кај рачната долу.Сеуште барам херој кој ке се нафати да ми ја среди централната конзола како што треба.

Тука е и wastegate-от кој за неколку дена ке биде наместен.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #652 на: 31 Август 2018, 23:18:51 pm »
И ти си жими кур, едно видео не стави да видиме како оди колата 😁

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #653 на: 01 Септември 2018, 00:11:03 am »
И ти си жими кур, едно видео не стави да видиме како оди колата 😁
Друже јас повеке од тебе сакам да снимам видео од тоа како оди колата но прво морам да си го решам проблемот со wastegate-от за да биде тоа што треба да биде.Колата губи boost заради тој ебан wastegate и кога ке се реши еднаш конечно ке има видео

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #654 на: 01 Септември 2018, 01:14:29 am »
Шо марка е расплињачава? ;D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #655 на: 03 Септември 2018, 20:52:42 pm »
Колата ке добие 2 din радио со андроид софтвер и ке може преку апликација да си го гледам megasquirt-от на него.За тоа да биде ептен профи треба ептен нерви и трпение.Изработена е пластика која ке ги подмести 5-те мали копчиња кои стојат на централната конзола и истите ке бидат симнати кај рачната долу.Сеуште барам херој кој ке се нафати да ми ја среди централната конзола како што треба.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

I can do that.  :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #656 на: 03 Септември 2018, 23:19:50 pm »

I can do that.  :)
Пиши ми во порака твој број да се договориме ако стварно те бива за ова

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #657 на: 05 Септември 2018, 01:29:13 am »
Конечно.Ги чекам 2 месеци од Канада
Сега веке ике играме други карти.Ке си добие палење какво што треба :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #658 на: 05 Септември 2018, 09:22:16 am »
Браво! Со доста труд и внимание на сите, па и на најмалите детали ја средуваш колава. Мило ми е кога гледам вака. Се надевам што побрзо ќе ја средиш и ќе поуживаш како што ти била намерата уште пред да почнеш.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #659 на: 05 Септември 2018, 15:38:39 pm »
Браво! Со доста труд и внимание на сите, па и на најмалите детали ја средуваш колава. Мило ми е кога гледам вака. Се надевам што побрзо ќе ја средиш и ќе поуживаш како што ти била намерата уште пред да почнеш.
Ни на крај памет не ми текна дека ке ме издупи така фабричкиот компјутер и ке ми направи проблем со палењето.Моторот од мојата кола е вградуван во коли до 2004 година.Над 98 имат бомбина и сензор на радалицата и палењето е од таму, додека до 98 година палењето е преку разводна капа.Ние и пуштавме палење ама после само едно убрзање колата си го враќаше како што си било.Деновиве ке го средам ова со палењето па ке биде многу подобро :D