Автор Тема: FORD PROBE 2.0  (Прочитано 172945 пати)

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
Одг: FORD PROBE 2.0
« Одговори #390 на: 18 Март 2016, 02:23:19 am »
Зошто да ставаш синтер ламела? Екстремно неудобна за секојдневна вожња, без разлика што има федери.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #391 на: 18 Март 2016, 02:34:49 am »
Кои се придобивките со шинтер ламела?
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
« Одговори #392 на: 18 Март 2016, 09:35:25 am »
Зошто да ставаш синтер ламела? Екстремно неудобна за секојдневна вожња, без разлика што има федери.
Како прво колата не се вози секојдневно во градски услови
Се вози еднаш на 2 недели а некогаш и толку не по месец ипол ја заборавам во гаража....и 90%од нејзината вожња е отворен пат
Така да мене нема воопшто да ми биде проблем шо ке ја имам таа ламела....а за да ставам турбо и други тракатанци ке морам да имам такво чудо кога веке го бркаме секој еден коњ +

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #393 на: 18 Март 2016, 09:40:43 am »

Зошто неудобна?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17613
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #394 на: 18 Март 2016, 09:58:07 am »
Зошто „загризува“ инстантно, не е како обичните ламели за секојдневно возење кои при секое „загризување“ имаат по малку пролизгување.

Одвои 5 минути и изгледај го следново видео, ќе ти се разјасни:

https://youtu.be/EPYYAufu9MA?t=8m15s

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #395 на: 18 Март 2016, 10:05:53 am »
Нема потреба од толку компликации....нема да биде проблем да се вози колата...немаме ние сообраќаен метеж во градот па да правам тргни застани или нешто слично....а и малку се вози во градски услови.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #396 на: 18 Март 2016, 10:23:33 am »
Зошто „загризува“ инстантно, не е како обичните ламели за секојдневно возење кои при секое „загризување“ имаат по малку пролизгување.

Одвои 5 минути и изгледај го следново видео, ќе ти се разјасни:

https://youtu.be/EPYYAufu9MA?t=8m15s

И за основната вели дека држи и 1000 Нм само што е помека на педала и подобра за секојднавна вожња, а последната ја користат на драг коли.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17613
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #397 на: 18 Март 2016, 10:32:28 am »
Овие китови се сепак кастм мејд и многу издржливи. Фабричките, особено за Фордов верувам се далеку, далеку под 1000 нм рејтинг.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #398 на: 18 Март 2016, 10:33:24 am »
Ne vidov deka turbo ke stavas. Ok so srekja

Отсутен Nukeproof

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
Одг:
« Одговори #399 на: 18 Март 2016, 10:34:21 am »
Зa турбинa имaш виденo Грцијa?

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #400 на: 18 Март 2016, 10:42:04 am »
Се консултирав со неколку луге во Македонија...но сите креват рамена и сите ми се некако несигурни во муабетот што го прават....
Следниот викенд одам за Грција треба да купувам нешто друго а и ке одам до тие дечките во monster garage и неколку други ке зборам и со нив да видам кој шо ке каже ...еден вика треба клипови друг вика не треба клипови.Еден вика моторот ке издржи друг вика нема да издржи....еден вика со интеркулер друг вика без.....и сите метеоролози предвидуваат шо ке биде
Мене не ми се експериментира и сакам квалитет ....така да мислам дека 1000000% во Грција ке се склопи и прави. Једино ми останува човек ако имаат они некој добар за компјутер нов или ке бараме Бугарија.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #401 на: 18 Март 2016, 10:49:24 am »
Good luck.

http://forums.probetalk.com/showthread.php?t=1701208060

И дефинитвно во Грција...преку улица ти е.

Отсутен Nukeproof

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
Одг: Одг: FORD PROBE 2.0
« Одговори #402 на: 18 Март 2016, 10:50:31 am »
Се консултирав со неколку луге во Македонија...но сите креват рамена и сите ми се некако несигурни во муабетот што го прават....
Следниот викенд одам за Грција треба да купувам нешто друго а и ке одам до тие дечките во monster garage и неколку други ке зборам и со нив да видам кој шо ке каже ...еден вика треба клипови друг вика не треба клипови.Еден вика моторот ке издржи друг вика нема да издржи....еден вика со интеркулер друг вика без.....и сите метеоролози предвидуваат шо ке биде
Мене не ми се експериментира и сакам квалитет ....така да мислам дека 1000000% во Грција ке се склопи и прави. Једино ми останува човек ако имаат они некој добар за компјутер нов или ке бараме Бугарија.
Грцијa имa дoстa спремни a се и мaлку пoскaпи. Бугaријa истo имa нa некoлку местa вo Сoфијa, нo мислaм декa грците пoдoбрo ќе ти јa средaт. Се зaвиси oд буџетoт :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
« Одговори #403 на: 18 Март 2016, 10:58:03 am »
Good luck.

http://forums.probetalk.com/showthread.php?t=1701208060

И дефинитвно во Грција...преку улица ти е.

Член сум на тој форум од поодамна следам и читам има доста работи околу 2.0 и 2.5 моторот
Гледајки и читајки од таму тргнав кон овој чекор :D ....
Грцијa имa дoстa спремни a се и мaлку пoскaпи. Бугaријa истo имa нa некoлку местa вo Сoфијa, нo мислaм декa грците пoдoбрo ќе ти јa средaт. Се зaвиси oд буџетoт :)
Заради тоа што моторот а и прендица и задница се ми е јапанац....затоа сакам во Грција
Тие возат претежно јапонски возила а и имаат премногу квалитетни мајстори за нив

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14211
« Одговори #404 на: 18 Март 2016, 13:31:40 pm »
Се зависи што планираш да правиш. Ако возиш со Low boost ќе можеш со стандардните елементи. Ако сакаш нешто повеќе, тогаш ќе мора да се преработи моторот, а за тоа само Грција.