Автор Тема: Бензинци, дизели и турбаши - колку rpm имате у задња брзина при 120 км/h  (Прочитано 195452 пати)

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
Vozi ja togas 90 km/h  :) .....

Возам, шо да и праам.. се шлепам.. :( коа ке дигнам 110-120 ме нервира колку е гласен моторот :/ на 130 звучи као да ке искочи низ хауба..

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Му фали уште 2 брзини  ;D

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
2002 Hyundai santa fe 2.0 crdi, потрошња би рекол дека на 90 е 6 - 6.5 на сто максимум! 100ка 7 литра, 120 векје е 8-9 литри, а 130кмч е на 3000 вртежи и лока 10 литра као ништо. 140-150кмч се веќе 13 литра и 3500-3700 вртежи.

Види само за 17 км колку ти има потрошено, може 3-4 литра хахахахах

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Скопје => патарина пред Петровец, тоа правото.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
180 при 3000рпм. Поспоро е грев да возиш.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
2350 при 120км/ч 1.5 dci 106кс

При 3000 вртежи е 152км/ч

Само за Олошко и моментална потрошувачка на горе-доле рамно при 120км/ч

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Височки вртеживе. Нема 6-та брзина?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Височки вртеживе. Нема 6-та брзина?
У 6-та е тоа. Нема моќност за помалку вртежи. Во 5-та има 2900 вртежи. Тоа е од толкав волумен. Турбината е на 1.5 бари peak.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
4.0 на рамно на 120кмч? Тоа е баш добро, што кола рековме?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
4.0 на рамно на 120кмч? Тоа е баш добро, што кола рековме?
Не е лошо. Рековме Меган 2 1.5 dci 106кс
Мад зависи од патот. На темпомат гледам бројки од 2.0 при 120км/ч па се до 8.0, зависи од косината на патот. Али реално на рамно е од 4.0 до 4.5.... со зимски гуми. Ќе видиме со континенталките дали ќе имаТ некоја разлика

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
За разлика од 86ката 106ката е вистински крузер. 106ката е идеален компромис. Вртежите се сосема ок како што рече Миле 150 на 3000 вртежи и потполна тишина внатре моториште. Јас на миле меганот сум го терал до загреб и назад со 150км/х на темпомат спие. За разлика од 86ката која граница има измеѓу 115 и 124, се што е над 124 не е пријатно за возење. 130 е на 2950 вртежи.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Реално, дци се меѓу најекономичните машини, ако не . Прчето викаше дека најекономична била таа машина на 110кмх, околу 3.5 трошела. Тоа за нормално возење, човек со челични живци како тебе Миле кој вози по знаци, небото е лимитот за тебе миле.

Миленце премина на нашата страна, ајмо и другите, уште малку останавте:

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Да, се. Кактусот им е најсилен конкурент. Дизелот на спиритмонитор.де е најекономична кола со пријавен просек под 4 литра. Тоа е тоа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Реално, дци се меѓу најекономичните машини, ако не . Прчето викаше дека најекономична била таа машина на 110кмх, околу 3.5 трошела. Тоа за нормално возење, човек со челични живци како тебе Миле кој вози по знаци, небото е лимитот за тебе миле.

Миленце премина на нашата страна, ајмо и другите, уште малку останавте:

Не сум преминал на никаква страна. Јас сеуште сум индиферентен меѓу дизел и бензин. Буквално исто ми е што би возел откако пробав електрика. МВС ми се веќе инфериорни во секој поглед, затоа и не ги ни дискутирам.
Меганот да беше и 1.4 или 1.6 бензин исто така ќе го земев. Битно беше поширока и поголема кола, со сочувана механика. Случајност е што се погоди да биде дизел. Иначе откако прв пат возев дизел пред десетина и кусур години, почнав повеќе да го ценам бензинот.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Миленце бе, не мора образ пред колегите на форумот да белиш. Сите сме дизелаши овде, само некои немаат пари да си купат дизељ :)