Автор Тема: Бензинци, дизели и турбаши - колку rpm имате у задња брзина при 120 км/h  (Прочитано 197887 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5951
‘Баму колата ако не режи малце, овие останатите треба двестапеесе да возат и да му летни возачката за да слушнат нешто 😁
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3054
  • Слобода или смрт
Плус на кола кај што не се слуша мотор повеќе се слуша ветар и гуми.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14750
Тојота Аурис 1.4 ВВТИ, на 120 км/ч во 5-та брзина е на 3.800 вртежи

3800 обртаи на 120 е на Буба бе. Џисз.

Присутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 803
Фала дечки.
Баш ке проверам на Астрата колку rpm е на 120 кога ќе ја земам. И таа е со 1.6 мотор и 5 брзини ако се секавам добро

Ми делува нормално дека е, само не знам колку време претходно си ја возел некако температурава ми е ниска, да фрлиш око на термостатот.
Сликата е после поминати 30 километри, од кој 25 на автопат. Дефинитивно треба термостатот да се провери. Температурата е ниска додека е вклучено парното. Кога ке го исклучам се качи температурата на нормално ниво.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8016
  • Плинаш!!!
Фала дечки.
Баш ке проверам на Астрата колку rpm е на 120 кога ќе ја земам. И таа е со 1.6 мотор и 5 брзини ако се секавам добро

Ми делува нормално дека е, само не знам колку време претходно си ја возел некако температурава ми е ниска, да фрлиш око на термостатот.
Сликата е после поминати 30 километри, од кој 25 на автопат. Дефинитивно треба термостатот да се провери. Температурата е ниска додека е вклучено парното. Кога ке го исклучам се качи температурата на нормално ниво.
Мењај термостат, заглавен е на отворено. Меривата многу брзо постигнува работна температура. За вртежите, толку е и кај мене, не му се секирај.