Автор Тема: sovet za polovno vozilo do 5-6000 evra!  (Прочитано 16604 пати)

Присутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941
Одг: sovet za polovno vozilo do 5-6000 evra!
« Одговори #45 на: 29 Мај 2012, 21:05:47 pm »
неможе и лизинг и кредит може или тоа или тоа.. и да се утепа од камата плаќање и на каматата камата и на каматата данок и на данокот данок.. лол :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #46 на: 29 Мај 2012, 21:08:26 pm »
Абе и ти бугар што му објасноваш толку.. Објасни му со една реченица : Купи си Голф 2 дизел, и со другите пари ќе имаш за нафта и делови во наредните 10 години а и ако немаш гаража, со тие што пари што ти останале ќе си направиш едно гаражинче за гољфот.....Или пак втора варијанта чувај си ја старата кола и куписи гарсоњера во Охрид или некаде во Бугарија... И незнам баш од кај ти е тоа дека Мазда се најдобри коли али ај....
Иначе убаво е пишан насловот sovet za polovno vozilo do 5-6000 evra!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #47 на: 29 Мај 2012, 21:09:38 pm »
No od novo podobro NEMA.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 29 Мај 2012, 21:11:45 pm »
Бугар,
ако некој прашува за брус папир, не му одговарај за гс папир. АМАН! Сите теми ги уништи човек, не можам да постигнам со бришење на твоите глупости. Се претворив во Пеликан гума од тебе! Не ми отежнувај веќе по темиве ТЕ МОЛАМ! Ако некој прашува за половно значи САКА ПОЛОВНО! Cите знаеме што е најдобро!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #49 на: 29 Мај 2012, 21:12:59 pm »
Ново си е ново да, али тоа лизинг,мизинг се живи глупости...Ако му се купува нова кола нека собере барем 10.000евра па ќе има..
Ама и се наоѓаат понови коли со максимум 50.000 за 5/6000 евра...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #50 на: 29 Мај 2012, 21:13:11 pm »
На таа 6000-та додај уште 500,и за тие пари дојди земи си брза и економична кола..;D ;D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #51 на: 29 Мај 2012, 21:22:30 pm »
No nekogas e dobro lugjeto da se dovedat vo nasoka na izbor na podobro vozilo. Za tie pari moze da se dodade nesto sitno i da se kupi NOVO. Polovno sepak ne moze da se znae vo kakva sostojba e. Toa samo eden Gospod znae.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #52 на: 29 Мај 2012, 21:25:08 pm »
Бугар абе чоекот сака половно сигурно си ја напраил математиката за возило од таа класа што ја сака за тие пари нема ново.

И јас знам дека Хонда цивик 1,8 бензин е перверзија возило да си го купам ново ама немам пари да го купам а и после ке се стегам за бензин така да аман аман.

Знам дека во Швајцарија е подобро да живеам од Македонија ама јебига

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #53 на: 29 Мај 2012, 21:29:05 pm »
206ка 2.0 гти на плин јас би одел. Милина.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #54 на: 29 Мај 2012, 21:31:30 pm »
прво кажи каква кола си заинтересиран: Купе,Седан,Хечбек,Мало градско,Караван,Спортско...

Јас кога би купувал би ги видел:

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/468373?searchID=8279278&Idx=13 --- Преубо Стило...

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/906454?searchID=8279361&Idx=13 --- Само 2 години старо

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #55 на: 29 Мај 2012, 21:33:23 pm »
Znaci se zavisi od toa kolku si dosleden na toa sto go sakas. Ako stvarno go sakas ke go imas. Ako sakas da zivees vo Svajcarija ke zivees t.e. Ljurzim od nekoe selo sto ne znae 2 i 2 kolku se ide u Zvicer i za 3 godini se vrakja so pasos vo raka i paricki vo cash i e gazda vo MK i Kosoves ili Tirane.

Zasto Ljurzim e covek koj znae sto saka i istraen e vo toa. Vo CH jade 1 godina suv leb i vodicka i sekako zarabotuva. Dodeka ti i tvotite prijateli si sedite vo MK i vozite koli na kredit Ljurzim vozi vo CH Reno 2 (ide peski) ama cash si ima. Si e zrtva izvesno vreme ama na kraj e GAZDA.

Toa sto nie ne znaeme sto sakame e drugo. I sto sme razedineti. Kaj Ljurzim tatko mu Ramadan gi CUVA parite NEMA BANKI i nikoj ne znae kolku cash ima on.

Novo da sekako covekot kako sto bi rekol Simo si ima trgnato pari za servisi itn... I si ima povekje od dovolno. Zatoa preporacav NOVO. Kredit ke si plakja i ke si uziva. Ke bide gospodin.

I jas sakam da vozam Mercedes S klasa 600 nov so 0 kilometri ama nemam sredstva za toa i sekako toa ke dojde eden den, no za sega ke miruva.

Inaku so staro ke si ima problemi postojano. I baska NOVO e za da spies mirno i da si bezgrizen najmalku 10 godini. E toa e poentata.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #56 на: 29 Мај 2012, 21:34:50 pm »
No nekogas e dobro lugjeto da se dovedat vo nasoka na izbor na podobro vozilo. Za tie pari moze da se dodade nesto sitno i da se kupi NOVO. Polovno sepak ne moze da se znae vo kakva sostojba e. Toa samo eden Gospod znae.
Насочи го кон избор на подобро ПОЛОВНО до 6000Е. Ти го тргаш од насоката! Зарем мислиш дека не размислил дома едно 16.000 пати пред да одлучи дека му треба половно?! Озбилно ти кажувам. Не скренувај од темите. муабет надвор од темите прави со Приватна порака. Разбери дека е ова форум и има правила. Од оваа тема треба само првата и втората порака да ги оставам благодарение на тебе, пошто ја скрена цела дискусија во погрешен правец. И не ти е прв пат. Ко` еколошка катастрофа си на форумов. Толкаво загадување, пет модератори не може да почистат!

ПРЕКИНИ СО OFF TOPIC ВО СИТЕ ТЕМИ!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8870
« Одговори #57 на: 29 Мај 2012, 21:37:02 pm »
не Bugar тебе одма треба да ги дадат титула не Легенда него one and only

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #58 на: 29 Мај 2012, 21:38:02 pm »
Ako vekje saka polovno neka bara vozilo so slednive parametri:

-Marka i model (Po moznost 1. japonsko (Mazda, Toyota), 2. Korejsko...)
-Kilometraza - sto pomala,
-Karoserija - da nema udari
-Godina - sto ponovo.

I sekako detalen pregled vo ovlasten servis.

I sekako posle toa dogovor za cenata. Najdobro e da se ispazari so kupuvacot da mu plati vo gotovo (ako moze) taka da moze da ima varijanta za spustanje na cena.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #59 на: 29 Мај 2012, 21:39:04 pm »
Za mene momentalno za tie pari nema podobra od ovaa

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=396893
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson