Педерите од МИДА
Во гарантен рок пред 2 години ми променија црево за поврат на нафта пошто течеше и мирисаше во колата
Денес сеуште во га6 рок неќат да го сменат. Не спаѓало во гаранција. А тогаш спаѓаше.
Им е криво зашто дефектот се случи 10 дена пред крај на гаранција.
Педери. Изгубија клиент шо прави 2пати годишно сервис по 6000 ден заради црево од 2500мкд
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Имав сличен гаранциски проблем со Фиестата што ми е во фамилија. Барав од менаџмент да ми се објасни зошто 5те години гаранција кои ги добив со колата не го опфаќаа проблемот со кој се соочуваше колата.
Нивното објаснување беше дека првите 2 (или 3) години опфаќаат се, додека во останатите години гаранцијата важи само за мотор, менувач и уште некои работи, контрадикторно на она тврдење дека гаранцијата е целосна во сите 5 години кое го добивме кога ја купувавме колата. По објаснувањето следеше проценка на делови + работна рака за отстранување на проблемот во вредност од 14000+ денари.
Исто како и ти, и ние одлучивме проблемот да го решиме надвор од официјален сервис, заедно со голем сервис кој следува на колата. Поради што се такви, изгубија голем+мал сервис во вредност од 500-600 евра, а ние изгубивме желба колата да продолжиме да ја сервисираме кај нив и понатаму.