Автор Тема: PlastiDip  (Прочитано 60542 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Одг: PlastiDip
« Одговори #135 на: 24 Декември 2013, 20:54:37 pm »
Тогаш ќе мора да мењаш, само доколку џанадарот примети ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #136 на: 24 Декември 2013, 22:01:30 pm »
Ми фалат фацкиве од ДИВАЈН, поинтересна беше темава со нив :)

Тука сме бе, шо се секираш.
;D ;D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #137 на: 25 Декември 2013, 00:48:46 am »
Балансирајте си ги гумите,пред да ги фарбате бандажите со Пластидип.

Ми затресуваше некоја гума на поголеми брзини,ај си викам ќе одам да ги балансирам бидејки оваа година не ги балансирав,иако си стоеа на бандаж и беа прописно складирани,испадна дека се јавило некое искривување бидејки лани не ми тресеа.
Се мислев каде ама викам ќе одам во Олимпико,ми се гледа како најнов и најопремен сервис,па ваљда нови машини би требало да се добри.
Двете гуми беа добри и не требаше да се вадат гумите само ги балнсираа,другите две морало да се вадат гумите за да легнат поубаво,па ај си викам што треба нека прават,само да не тресе.
Арно ама џабе се нови машините кога за жал кадарот е недоволно спремен да ги работи машините.Како што очекував уште кога видов како ѕверски ги вадат гумите јасно ми беше дека ќе ги преебат.
Ги оштетија ивиците на двата бандажи,не е ништо страшно,се решава,само добро да се исчистат и може пак да се прснат,ама едноставно зашто да биде и зошто да се ебавам.
Цело време ги гледав како се однесуваат и неможам да разберам до кај мислат да тераат со таков однос.Начинот на кои ги тркалаат,фрлаат и лупаат од машините бандажите е едноставно ѕверски.
Јас разбирам дека им е скурчено од гуми ама што сум јас крив да го истура целиот бес врз моите тркала кои ги чувам како очите.Верувам дека ќе имаа оштетувања и да не беа со Пластидип,ќе успееа да ја ебат и бојата на некои места.

Инаку Пластидипот испадна и поцврст отколку што мислев,ги перам во перална веќе многу пати и нема никакво оштетување,проблем е бидејки имаат рапава текстура и брзо се прљаат.Добро е што може да се прсне лак,а што е уште подобро може да се прсне и најобичен автолак,нема воопшто да му штети,ќе дојде и како заштита и верувам дека нема да се прљаат толку и полесно ќе се чистат,бидејки вака се и тешки за чистење кога ќе се налепи нечистотијата од плочките.
Лесно се чистат со средство за чистење бандажи,инаку без средство ќе се утепаш од трлање.

Пријатно ме изненади пластидипот,само што за жал кај нас е висока цената за почесто да си правиш експерименти.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #138 на: 25 Декември 2013, 00:53:38 am »
Не знам што има да им е скурчено од гуми. Сами си одбрале тоа да го работат, ако не им одговара нека си напуштат фино лепо.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #139 на: 25 Декември 2013, 01:02:10 am »
Секојдневно во сите сектори среќавам накурчени луѓе од својата работа.Очигледно е дека ретко кои е задоволен од тоа што го работи и од средствата кои ги зима за тоа.Повеќето работат било што за да преживеат а не дека им е ќеиф да го работат тоа.

Знам дека тоа не е исправно ама донекаде ги разбирам и не ја направив голема за да не ме колне некој после ако недај боже го избркаа или казнат поради мене,а верувам дека нив ич не ги заболе што ја ќе се ебавам и нервирам за штетата што ми ја направиле.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #140 на: 25 Декември 2013, 01:04:34 am »
Газдата бетер од нив е. И тој е накурчен што го работи тоа што го работи. Што ги потрошил парите за новата зграда и што направил повеќе спратови од што му требаат.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #141 на: 25 Декември 2013, 01:07:54 am »
Газдата треба да донесе и да нуди повеќе брендови на гуми,а не да се ограничи 20год на тие 2-3 бренда што ги носи

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #142 на: 25 Декември 2013, 01:09:35 am »
Секојдневно во сите сектори среќавам накурчени луѓе од својата работа.Очигледно е дека ретко кои е задоволен од тоа што го работи и од средствата кои ги зима за тоа.Повеќето работат било што за да преживеат а не дека им е ќеиф да го работат тоа.

Знам дека тоа не е исправно ама донекаде ги разбирам и не ја направив голема за да не ме колне некој после ако недај боже го избркаа или казнат поради мене,а верувам дека нив ич не ги заболе што ја ќе се ебавам и нервирам за штетата што ми ја направиле.
Bang on target.

Нема разбирачка.

Отсутен bigM86

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
« Одговори #143 на: 25 Декември 2013, 01:37:39 am »
да се надоврзам за муабетот за олимпико исто сум незадоволен од нивната работа бидејќи предходново лето кога ги купив летните гуми од кај нив дома се вратив со излупена боја на сите капачиња од бандажите(алумински), незнам како и зашто.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #144 на: 27 Декември 2013, 12:39:08 pm »
Еве некој попуст за пластдип.

http://grouper.mk/skopje/deal/divajn-plasti-dip

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #145 на: 27 Декември 2013, 12:39:42 pm »
Турено е више у темата со попусти.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #146 на: 27 Декември 2013, 12:41:04 pm »
Ааа не видов, се извинувам :)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #147 на: 28 Декември 2013, 22:25:13 pm »
не сум видел кај нас па да си прашам, дали со пласдип можам да си ги направам штоповите онака фрост изглед, да не ми се сјајни како сега него малце како `замрзнати` frost look, добро ке дојде кај моето пунто пример ко дечково
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #148 на: 28 Декември 2013, 22:38:00 pm »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #149 на: 28 Декември 2013, 22:55:53 pm »