Автор Тема: PlastiDip  (Прочитано 60518 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
Одг: PlastiDip
« Одговори #105 на: 26 Ноември 2013, 01:08:31 am »
Па цела кола да се офарба е 1500 евра, а ова околу 400...тоа е привлечноста мислам.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
Одг: Re: PlastiDip
« Одговори #106 на: 26 Ноември 2013, 01:09:52 am »
Со каква фарба е 1500 евра?

Или може да рефразирам, за колкава кола е 1500 евра?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #107 на: 26 Ноември 2013, 01:10:57 am »
Мислев да се расклопи цела кола и да се офарба се на ново како од фабрика :). Не знам искрено оваа цена ми ја кажаа за такво фарбање. ( металик боја )

Отсутен 2fast4u

• Почетник
  • *
  • Пораки: 16
« Одговори #108 на: 26 Ноември 2013, 01:12:34 am »
Како оди потрошувачка на чудово?

Ако (хипотетички) за цела кола ми се потребни 2 канти од по 3кг (пошто тоа е минимум), тоа се веќе околу 350 евра само за овој материјал. Плус разредувач (што искрено не знам колку чини и колку би ми требало) и плус работна рака... Мислам дека секако ќе дојде преку 400 евра, што е безобразно многу пари, за ,,шминка". Огин и пламен... Башка што и - Darko - во неколку наврати спомна дека не е толку ,,мед и млеко" како што е на видеата.

Јас лично не гледам поента во ова. Особено не по таа цена.

http://www.plastidip.mk/
kaj sekoj proizvod pishuva koja kvadratura ja pokriva. nema da te fati 400 evra, sigurno ke bide pomalce. plus ne mora nekoj da ti ja pravi, mozesh i sam, kako shto gledam ne e neshto slozeno

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #109 на: 26 Ноември 2013, 01:13:39 am »
Мене за комплетно квалитетно фарбање (металик), лакирање и полирање на мојата кола ми понудија цена упола од оваа, во висококвалитетен и реномиран авто-лакерски сервис.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #110 на: 26 Ноември 2013, 01:15:31 am »
Минимум да купиш е една канта од 3кг.Мислам дека тоа би стигнало за цела кола.

Разредувач 2 литри 1547+ддв
Разредувач 10литри 6247+ддв

Бојата се меша во сооднос 1/1 со раздредувач

Спрејовите искачаат многу поскапо,ако мислиш да фарбаш поголеми површини.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #111 на: 26 Ноември 2013, 01:16:40 am »
@2fast4u

Гледам многу ги форсираш пластдип (најверојатно ти си увозникот :) ), па ај кажи дали мора да се нанесува во комора, на отворено, затворено или не менува? Исто така колку е потребно отприлика за една кола цела да се помини со ова чудо?

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #112 на: 26 Ноември 2013, 01:22:18 am »
@бушав: значи би ме фатило околу 300 и ситно евра за цела кола, за нешто што не е баш ни боја, ни лак, ни што знам што...

Може да е до мене, али ја сеуште не гледам поента во ова. Првенствено ради цената, некако не можам да си ја оправдам.

Отсутен 2fast4u

• Почетник
  • *
« Одговори #113 на: 26 Ноември 2013, 01:22:53 am »
@2fast4u

Гледам многу ги форсираш пластдип (најверојатно ти си увозникот :) ), па ај кажи дали мора да се нанесува во комора, на отворено, затворено или не менува? Исто така колку е потребно отприлика за една кола цела да се помини со ова чудо?
Jas narachav i utre ke si gi zemam pa ke ti kazam vpechatok :) 21 vek e, se ima na internet, ne treba da si uvoznik za da gi znaesh site informacii za nekoj proizvod :) otvori google ili youtube i se ke ti stane jasno :D

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #114 на: 26 Ноември 2013, 01:29:58 am »
Начинот на кој ги пласираш информациите и твоето присуство и активност исклучиво во оваа тема, придонесуваат кон донесување на таков заклучок.

Ако не ти е проблем, направи утре една фотосесија од тие што ги имаш нарачано и сподели ја со нас.

Отсутен 2fast4u

• Почетник
  • *
« Одговори #115 на: 26 Ноември 2013, 01:30:33 am »
@бушав: значи би ме фатило околу 300 и ситно евра за цела кола, за нешто што не е баш ни боја, ни лак, ни што знам што...

Може да е до мене, али ја сеуште не гледам поента во ова. Првенствено ради цената, некако не можам да си ја оправдам.

mene mi e interesno shto moze da se izvadi koga i da posakash

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #116 на: 26 Ноември 2013, 01:31:43 am »
Velestrumf ni jas ne bi ja farbal cela kola so ova,ne veruvam deka e bogznae kolku trajno.
Funa rabota e za detali vo enterier i eksterier,samo da ne bese tolku skapo.

Отсутен 2fast4u

• Почетник
  • *
« Одговори #117 на: 26 Ноември 2013, 01:31:52 am »
Начинот на кој ги пласираш информациите и твоето присуство и активност исклучиво во оваа тема, придонесуваат кон донесување на таков заклучок.

sekoj e aktiven vo temata koja go interesira :)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #118 на: 26 Ноември 2013, 01:35:22 am »
Не верувам админите да му забранат на некој да коментира во тема затоа што се прави муабет за производ кој го продава или увезува (ако воопшто е вистина ова :) ). Јас само прашав некоја плус информација ако можи да кажиш, а за на гоогле и јутуб знаев, не мора да ми ги посочи некој...

Отсутен 2fast4u

• Почетник
  • *
« Одговори #119 на: 26 Ноември 2013, 01:40:31 am »
Не верувам админите да му забранат на некој да коментира во тема затоа што се прави муабет за производ кој го продава или увезува (ако воопшто е вистина ова :) ). Јас само прашав некоја плус информација ако можи да кажиш, а за на гоогле и јутуб знаев, не мора да ми ги посочи некој...

Toj shto go prodava ili uvezuva sigurno nema da sedi tuka do 2h i da bara odgovori po net :) Me interesira zatoa shto kupiv i sobiram info sekade kade shto mozam da najdam. Ke pobaram da vidam shto ima za toa shto prasha i ke ti kazam :)