Автор Тема: Smart fortwo BLUEMOTION  (Прочитано 17785 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Smart fortwo BLUEMOTION
« Одговори #45 на: 16 Мај 2012, 09:38:21 am »
Убаво и практично количе.
Само мислев дека помалку трошат.

и јас мислав дека помалку трошат... од друга страна кога ке размислам за големината е и доста тешко, веројатно затоа што е цврсто направено, башка и човеков се изјасни дека тројца доста тешки луге се возат со него...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #46 на: 16 Мај 2012, 09:58:20 am »
ekonomija ogromna pogotovo za parking, vo prosek 5,5- 6 l/100km mal motor, teski luge vo nego :D

tuka se brojkite do ~7l so sila.

Jas sum probal E200CDI, vlecenje korne ! Potrosnja 6.5l spored bord !! I toa vo grad.

Чудно  ;D
Смарт и Е-класа на исто рамниште во потрошувачка.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #47 на: 16 Мај 2012, 10:19:44 am »
со здравје да си го возиш дефинитивно една од поинтересните коли на форумов.
супер е количево ама многу мало :) има доволно простор внатре?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #48 на: 16 Мај 2012, 12:36:07 pm »
За двајца има повеќе простор отколку во S2000 на пример ;D

Супер комотно е внатре :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #49 на: 16 Мај 2012, 12:44:31 pm »
ekstra gradsko vozilo za dvajca.rabota/doma.merak imam za vakvo ama I pokraj Toa I nekoe pogolemo vozilo.so zdravje da go vozis.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #50 на: 16 Мај 2012, 14:36:27 pm »
Како може да е екстра градск возило кога е скупо ужас а троши скоро како дупло поголема кола?
Јас мислам дека е грешка другарчево нешто со цифрите. Ем турбо ем да троши 6? Не ми е верно. 800 кила? тешко.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #51 на: 16 Мај 2012, 14:45:51 pm »
Тука некаде се со потрошња бензинците ;) Дизелите трошат многу помалце.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #52 на: 16 Мај 2012, 14:51:50 pm »
Комшија имаше Смарт Дизел, РедБет едно брендирано може сте го гледале, и по негово кажување околу 4 литра трошело низ град.
Така да многу реална е ова да троши 6-7 литри, што се занемарливи кога ќе видиш колку малку се нервираш кога бараш паркинг низ центаров, во споредба со голема кола во која 90 % од времето се возиш сам во неа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #53 на: 16 Мај 2012, 15:00:26 pm »
Толку си троши и по спецификации, не е баш најекономичен граѓанин :) Како и да е, кул е аутцето, турбинче има - што му дава доста можности за тјунинг: http://www.smchiptuning.com/3196/smart-fortwo-0.6-turbo-54
Ако го напраи на 88кс, има да ги крева предните тркала ;D
Јас би имал едно за секојдневие, поедноставно ми е него да полагам за мотор...  

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #54 на: 16 Мај 2012, 15:03:47 pm »
Колку пари чини Смартот? Ако е така, тогаш единствена предност му е лесно паркирање (сепак мораш да платиш за зонско) а во секој друг поглед се му е негативна страна. Според тоа би требало да чини 4000 евра ново, како за пола кола со мали димензии и ниедна друга предност?
Јас ли сум збунет или и некој друг се сложува?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #55 на: 16 Мај 2012, 15:16:34 pm »
Сметај го смартот како премиум класа на возило. Зошто да кошта 4? Само затоа што е помало? Глупости! Не го прави Даеву па да е помало и да кошта поефтино. Предност му е и тоа што на предно седиште ме собира мене, за разлика од спарк. Спаркот станува ауто со 2 седишта јас кога ќе седнам на предно, а и наслонот ме боде у бубрег. Смартот е комотен а богами и 6 пати постабилен од спарк :) Има доста предности тоа ауто.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #56 на: 16 Мај 2012, 15:21:06 pm »
Смарт е премиум класа? ЛОЛ! Возило со со иста висина, потенки гуми, иста тежина и помало меѓуоскино растојание постабилно? ЛОЛ!

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #57 на: 16 Мај 2012, 15:21:27 pm »
кога некој може да си дозволи ваква кола за у град зошто да ја нема. ја кога би имал вишок пари би си земал нешто вакво да се бафтарам низ град. и сепак е мерцедес

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #58 на: 16 Мај 2012, 17:53:47 pm »
Ако е за економичност и малку поголем комфорт според мене ова е подобар избор

VW Lupo 3L 1.2TDI...3 литра градска троши...проверено :D 3.5 со малку поолабавена гас :D

Отсутен KRISS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 197
« Одговори #59 на: 16 Мај 2012, 17:55:32 pm »
@ Falanga: Nov e od 9/10 000 pa nagore. vo ovlasteniot salon na smart vo Belgrad Pure so full oprema cinese 15.500. Za gumi mnogu tesko se naogjaat 135/70/15 pozadi 155/55/15
Za prednosti ima mnogu, zimno vreme zelezarsko brdo partal go praam samo zimski gumi!!! Pobezbedna e za razlika od "konzervana" tvoja :) ima ABS, ESP sto za taka malo vozilo e ogromna prednost, Zonsko ne koristam, gi potrgnuvam kontejnerite na KHS i si imam parking
@ KAlimero: odamna ese red bet toj e megu prvite doneseni posle Lotarija na Makedonija vo 1999 !!!
@ Simo: Jas licno ne sum za cip tuning, klasika si e klasika
@NDark: ima prostor, samo nema za sramotni raboti!!! :D

Mozebi vi se cudni faktite, ali sum se raspraval i sum bil skaran so prijateli za da dokazam sto moze edna vakva kibritka od 2.5 metra Pozdrav