Автор Тема: Чистење на затемнети штопови  (Прочитано 13408 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
Одг: Чистење на затемнети штопови
« Одговори #30 на: 15 Мај 2012, 13:10:09 pm »
Значи со шмиргла им влезе...?

Ама пројди ги и двата, за да не испадне дека едниот двои а другиот не...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #31 на: 15 Мај 2012, 13:17:32 pm »
Не би требало да двои, треба да се добие проѕирна пластика на крај :) Како првиот што е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #32 на: 15 Мај 2012, 13:20:40 pm »
Јас земав спрејче, сакам да ги прснам внатрешните делови, да си дојде како на ГТи. :) Види ако има простор за таков маневар кај тебе...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 15 Мај 2012, 13:21:46 pm »
Нема, освен ако не сакам да ги „топам“ во рерна, а не ми е тоа баш некако....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8525
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #34 на: 15 Мај 2012, 14:16:50 pm »
Јас земав спрејче, сакам да ги прснам внатрешните делови, да си дојде како на ГТи. :) Види ако има простор за таков маневар кај тебе...

Од кај зема? И што пари?   :D

Сакам и јас да земам да ги стемнам малце штоповите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #35 на: 15 Мај 2012, 14:18:55 pm »
Ќе ти дадам јас. Од хубо. Јас и онака многу малку ќе потрошам... Ама ако сакаш стемнување од надвор - си бара мака... И полирање после мрсно.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #36 на: 15 Мај 2012, 14:25:48 pm »
Ја мислев само треба да се прснат. Има ли негде тема, како иде тоа?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #37 на: 15 Мај 2012, 22:40:44 pm »
У суштина само треба да се прснат, 2-3 пати, и претходно да се обезмастат и малку со 1000-ка за да фати бојата поубаво пошто на мазна пластика ќе се лупи, и после тоа треба убаво да се исполираат.  ;)

BTW Мојата операција за обезтемнување на штоповите заврши успешно! Сега сум многу уморен за да качам слики, или покасно или утре ќе качам.

Вториот фар помина по планот, употребени беа абразивно сунгерче со шмиргли на него, за најгорнит слој, па потоа како што кажав, 320ка, 400тка, 600ка, и 1000ка шмиргли играа, за жал денес не купив 2000-ка, ама после полирањето нема ни потреба. Штоповите се ко` од фабрика.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #38 на: 15 Мај 2012, 22:46:41 pm »
Нема, освен ако не сакам да ги „топам“ во рерна, а не ми е тоа баш некако....

Тууууу мајку му колку комплицираат со тоа селските затварања... Од такт ме вади. Пробав денес изгледа лепен е, неможе да се отвори како што мислев. Свашта.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 16 Мај 2012, 11:49:54 am »
Еве сликичиња:

Првиот слој црнило скоро симнат:

Почна да се симнува и вториот слој црнило:

За жал не го сликав светлото поминато со 1000ка, кога ми текна веќе, пола беше исполиран, ама ете во горниот дел се гледа како беше заматен:

финален резултат:

Останува денес да ги намонтирам, па така на кола уште едно ручно полирање да им удрам, евентуално по ќошињата каде што е тешко демонтиран да полирам да ги стокмам убаво. Ќе ги сликам потоа и на кола.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #40 на: 16 Мај 2012, 13:05:56 pm »
Стави слики на кола, да видиме разлика...

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #41 на: 16 Мај 2012, 13:12:36 pm »
Sega super ispadnale ,ama so ke pravis posle 6 meseci.. toa e problemot hahahahahaha :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 16 Мај 2012, 14:18:45 pm »
Немам проблем, Бугар ќе ми купи нови, пошто на овие ништо нема да им биде ;D Додуша, не видов дека го прифатил мојот предлог за опклада ;D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #43 на: 16 Мај 2012, 14:46:51 pm »
Честитам на трудот, и повторното разубавување и дешабанизација на колата. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #44 на: 16 Мај 2012, 15:05:23 pm »
Yeah, 3 години стално кога ќе ги видев си викав дека многу шабански е вака. Уствари веќе година дена на форумов трубам дека беа шабански :D Само полека ти поминуе ќејф, па уште и кога не го возиш ти аутото поголем дел од времето, ептен треба да ти дојде да го дешабанизираш...

Edit:

Ова е нијансата која ја барам за Стилото, се надевам наскоро ќе ја добијам со фолија: