Автор Тема: Чистење на затемнети штопови  (Прочитано 13407 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
Одг: Чистење на затемнети штопови
« Одговори #15 на: 13 Мај 2012, 17:39:05 pm »
Ако биди да биди Симо, на крај 2000 шмиргла па полир ;)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #16 на: 13 Мај 2012, 19:42:55 pm »
Лајк за објаснувањето на Тони хахаха :) иначе Симо јас зборев со Аце кај мене да ги стемниме штоповите и жмигавците од страна вика нема да може со фолија ама кај мене малце незгодни облини има, кај тебе веројатно и ќе помине така.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #17 на: 13 Мај 2012, 20:02:10 pm »
simo da ti dadam demol?
ne bi trebalo da ja unisti plastikata,a bojata ja vadi za 5 min bez shmirgla,nisto samo so krpce pominuvas

Јас имам негативно искуство со демол на пластика... Или поточно кажано, маме и‘ е** на пластиката, почна да ја топи, така да, немој со демол. Или евентуално, пробај на друга пластика прво, да не треба после да купуваш нови штопови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #18 на: 13 Мај 2012, 20:05:42 pm »
Добро напредувам , малку е тајм консјуминг, ем на свадба сум, да не бев, ќе беа монтирани ;) Утре може и 2000ка да добијат ако не бидам задоволен, а и сличиња има ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #19 на: 13 Мај 2012, 20:21:16 pm »
Мене за затемнување штопови другарче што работи со фолии ми препорача некоја посебна ''штампана'' фолија, која е со доста поголема провидност и подобар квалитет.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #20 на: 13 Мај 2012, 20:23:46 pm »
Ракунче, ако дознаеш повеќе инфо пиши. Инаку ја и од нет ќе наралсм ако треба :) не ми се брза за стилото ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #21 на: 13 Мај 2012, 20:36:12 pm »
800 ден. ми побара мене за штоповите на Астрата двата да ги направи со рикверсот да остани бел. Ќе прашам што фолија е и дали можи да даде само фолија без тој да ја лепи ;)

На октавијава се правени така, возев зад него доста добро свети.
Само на сликата не се гледа добро  :(

За повеќе
https://www.facebook.com/TunningBitola

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #22 на: 13 Мај 2012, 20:40:25 pm »
најверојатно е vision фолија,за реклами што ја ставаат на излози

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #23 на: 13 Мај 2012, 20:53:58 pm »
Ракуне во Битола е ова или Скопје?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #24 на: 13 Мај 2012, 21:45:02 pm »
nema veza kakva folija,folija za stakla,samo formata mu ja dava so industriski fen Rakun zemisi folija za stakla ako imash industriski fen i mozesh sam da si go napravish toa nee nikakva filozofija

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #25 на: 13 Мај 2012, 23:06:56 pm »
втора работа што ја знам е дека со гллицерин дефинитивно ке ја омекнеш бојата целосно без да ја сјебеш пластикита..
Јас знам дека со глицерин дефинитивно ќе и ебе мама на пластиката. Ако имаш „г'з“ може да правиме кладба во ручек, да истуриме кај тебе на шалт-табла глицерин па да видиме резултати ден потоа. :D

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #26 на: 14 Мај 2012, 03:43:34 am »
Ракуне во Битола е ова или Скопје?

Битола :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #27 на: 15 Мај 2012, 02:24:13 am »
Симо што бидна се исчисти и другиот?

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #28 на: 15 Мај 2012, 05:26:39 am »
Чекај, се опоравува од 3 напред 2 назад од свадбата :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #29 на: 15 Мај 2012, 07:30:15 am »
Не бе, вчера пола попладне ми помина во враќање од работа до дома. Не се брзам, На вториот штоп имаше два „керамички“ слоја од лак, првиот е целосно симнат со 320-ка, вториот е повеќе од 2/3 симнат со 600-ка, времево малце ме дрибла, пошто на тераса си ги работам, а сеа со дождов малце меланхолично ми е :) Останува да довршам со 600-ката, па да удрам 1000-ка. Денес ќе купам и 2000-ка, да ја имам, а кога ја имам веќе и ќе ја употребам, сигурно! :)