Автор Тема: CARclub Тест: Honda Civic 1.8i Sport  (Прочитано 14943 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: CARclub Тест: Honda Civic 1.8i Sport
« Одговори #30 на: 11 Мај 2012, 18:21:28 pm »
Мислам 7000.

Малце е за Хонда...

Јапанските возила се препознатливи по големите вртежи...

Еве на Банзаи интеграта е 1.8 и си ги врти 9000 мислам, без проблем...

Точно Рики, ама еколошки норми се во прашање. Ваа Хонда не е Хонда

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #31 на: 12 Мај 2012, 15:43:37 pm »
После се чудат некој зашто стари Хонди и Голфови држат цена, па како нема да држат кога новиот модел неќе ни шефот на дизајн да го купи ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #32 на: 12 Мај 2012, 15:50:31 pm »
Sto pari fakjase modelcevo??

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #33 на: 12 Мај 2012, 16:47:49 pm »
Хахаха косилици ;D. Шала настрана, Хонда ми е една од омилените марки, само штета што новиот Цивик го упропастија на дизајн, претходниот модел ми беше супер, подобро да не го ни вадеа овој

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #34 на: 12 Мај 2012, 17:04:10 pm »
Koga izleze kruzot site kudea deka 1.8 i 1.6 se slabi motori za taa sasija.Sega posle 4 godini honda go vadi istiot motor so slicni ako ne i poslabi performansi od opeloviot 1.8.Bas da gi vidime komentarite od tipot-zastaren motor i koncepcija.
Inaku moe mislenje e deka vo ova vreme steta e da ne se proizvede i se razbira  kupi kola bez turbo.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #35 на: 12 Мај 2012, 17:09:07 pm »
За 1.8 незнам, али 1.6 е слаб за крузот. Како што знам 1.8 на цивикот воопшто не е тромав и лош мотор

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #36 на: 12 Мај 2012, 17:22:49 pm »
Абе од косилици се почнува па се стигнува до кола...некои почнаа обратно...прво коли да праат па после косилици...затоа и колите им се косилици !!!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #37 на: 12 Мај 2012, 17:32:03 pm »
Колата е добра. колку што кратко имав време да ја видам, надворешно не ми се допаѓа, поготово назад...ама да не коментирам...Гепекот има доста доста простор што е супер работа, али коа ќе го отвориш ќе ги видиш штоповите како пресечени и се излезени метар ипол до два од колата нанадвор и ти се згадува и затвараш гепек... внатре е совршено...квалитетно убаво прекрасно немам збор...исто и тоа антенчето ајкулче ли како и да се вика, некако не ми стои на таа кола, јес да може е тоа додатно ставено пошто и бојата ми двоеше, ама за таа кола категорично не...моторот ко моторот вака на хартија ок, и по муабет со класниот уствари и сватив за што мотор станува збор отприлика, така да нема да го коментирам, ОКЕЈ е не е УАУ ли па не е да плачеш..една златна средина... е сае цената што е висока висока е ама навикнати сме на тоа..никат хонда не била ефтина кола нели? така да и тоа се занемарува...У дизајн би ја бирал претходната генерација што кога искочи беше вселенски брод, ова сакале нешто незнаеле што сакале али битно направиле нешто ај...некако колава ми онака ради реда направена кога ја гледам од надвор...ептен што морале да направат...таков впечаток ми остави мене лично :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #38 на: 12 Мај 2012, 17:45:22 pm »
Добро што излезе ова, сеа претходната генерација ќе падне со цена :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #39 на: 12 Мај 2012, 19:07:59 pm »
Освен внатрешноста, једина позитивна работа околу новиот Цивик е баш тоа, што на стариот ќе му падне цената :)

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
« Одговори #40 на: 13 Мај 2012, 23:01:58 pm »
Внатре одлично за надвор треба да се поработи со хебла за да се дотераат некои детали.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #41 на: 17 Мај 2012, 10:50:27 am »
Цивикот е одлична кола! Зеро ми ја овозможи таа шанса да ме повози во него :)

Од моја гледна точка, од надворешен дизајн на почетокот коа го видов ми беше страшно грд што уште ми е грд но не страшно. Ми треба повеќе време да го „голтнам“ залакот, Но секоја чест за храбриот потег на Хонда во поглед на дизајнот. Ретко кои марки имаат храброст да пуштат во промет ваков дизајн

Внатрешноста според мене е небо и земја со надворешнота, надвор грдосија внатре перфекција во секој поглед. Хонда и пред ова според мене прави најдобри интериери кој и овојпат го докажа тоа. Чуството како да седитиш во спејс шатл е незменливо. Добриот колорит кој нема да ми отпара очи на кокпитот го прават Цивикот одличен крузер за ноќно патување и е сосема различно од веќе виденото црвено и помаранџесто во конкуренцијата. Многу ми остави впечаток камерчето и екранот на кој се прикажува сликата бидејќи екранот е многу дискретен кога е исклучен
Но е доста непрегледен и немаш претстава до кај си.
Цивикот има доста пространа кабина како и предните така и на задните седишта и солиден багажник.

Држењето на патот е одлично, ми се допаќа што Цивикот е доста стегнат и нема никакво крцкање тропкање во кабината при возење на нашите патишта. Моторарот е доста брз и одлично ја придвижува каросеријата но му треба доста повисоки вртежи за да потегне како што треба за да се добие чуството на В-Текот што нормално ја прави потрошувачката поголема. Кога ме возеше Зеро на бордот покажуваше 10,2 со безмалку штедење што според мене тамански. Мењачот е прича за себе, лесен и многу прецизен со фантастично краток од, но мене не ни се допадна лесниот кумплуг.

Толку од мене!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #42 на: 17 Мај 2012, 16:52:27 pm »
Дека ќе коси половично добро не си во право. :D
За другото, нема потреба од правдање зошто така е :P

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #43 на: 17 Мај 2012, 17:11:40 pm »
Кога си задоволен од колата, зошто не би земал и мотор, косачка, скутер за на вода, АВИОН... ;D од кај нив.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #44 на: 17 Мај 2012, 17:38:00 pm »
Од истите причини што ако сум задоволен од тоалет хартија, не земам од истата марка џемпер.